döner, munkahelyen szoktak néha adni ebédre. Hát, az nagyon felejtős. értelmes, török döner. Hamm azaz bárányhúsból készül, a csípős teljesen más, sokkal sűrűs izé, mint itthon az olajos paprikadara, sokkal több a zöldség, nem csalamádé, hanem friss, és nem úszik mindenféle lében, plusz azt kérhetsz mgé bele, ami jólesik a kínálatból. Hoszabb idő alat sem ázik le, mint otthon, utazáshoz megfelelő. Nagyobb adag, plusz helyenként kapható belőle félpitás is. pita nem az otthoni, hanem lényegesen nagyobb valami, más a tészta állaga, megtöltés előtt még megmelegítik egy "gofrisütőben". Laktató, nagyon. A csirkedönerrel viszont vigyázni kell, a bőrét nem szokták levenni, és az féligmegsülve elég gusztustalan.
Nekem eyébként szintén a Kölnben kapható dönerek a minta. mellé egy kölsch és jó a koszt.
Furcsa mód otthon törökék sem készítenek ilyet.
Ajánlom megtekintésre a kölni főpályaudvart midnenkinek. Érdekes egy jószág, gyakorlatilag egyetlen 11 vágányos híd. A Rajna partján, egy hatvágányos híd folytatásaként, közvetlen a dóm tövében.