Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag
LOGOUT blog

Már majdnem sajnállak. ;]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#2) bitpork válasza Klaus Duran (#1) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Szerencsém van, mert nem nekem kell a teljes összeget kifizetni, de ha így lenne, akkor nem tudnám megvenni jelen állagomban :(

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#3) erahurka


erahurka
félisten

Ha tényleg olyan jól grillezel, én befizetnék egy nagy PH!-s T-bone összejövetelre :DDD

Éttermekben is alig kapni egy steaket, T-bone-t meg még annyi helyen sem. Jót meg gondolom nagyítóval kell keresni. :(

(#4) bitpork válasza erahurka (#3) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Csak szeretnék én olyan jó lenni :B
Bp-n van pár hely ahol beszerezhető, de sokat nem ismerek ahol kapni lehet (mondjuk ennek lehet az oka hogy szögedi vagyok :D )

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#5) potyautas


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog

Hagyománytisztelet ide vagy oda, de nem tudom mi az a t-bone. Pedig megettem már a marhahúsom javát (jó régen)

(#6) Eastman


Eastman
őstag

Hagyománytisztelet ide vagy oda, de nem tudom, hogy sírsz-e vagy dicsekszel.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#7) #51736960 válasza Eastman (#6) üzenetére


#51736960
törölt tag

Szerintem egyszerűen csak megosztja, vannak ilyen emberek. Olvass bele a blogjába :)
Ha már megosztás és kaja: én a jövő héten költözöm, úgyhogy a fagyasztó tartalmát élem fel hetek óta. Mirelit pizzák, sokéves körömpörkölt és rengeteg jégkrém a menü. Ahogy egyre lejjebb haladok a ládában, úgy tárul fel a múlt: 2003-as lejáratú majonézt nyitottam tegnap.

[ Szerkesztve ]

(#8) potyautas válasza Eastman (#6) üzenetére


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog

Ezt nekem írtad? Ha ebből a kettőből kell választani, akkor sírok. Szégyen ide, szégyen oda, de erről a hagyományról nem tudtam.

(#9) Eastman válasza potyautas (#8) üzenetére


Eastman
őstag

Nem.

Hiszen nem a Válasz gombra kattintottam.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#10) potyautas válasza Eastman (#9) üzenetére


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog

Akkor jó. :) Gondoltam, hátha elvétetted. Viszont úgy látszik, én igen.

(#12) erahurka válasza #51736960 (#7) üzenetére


erahurka
félisten

Miért fagyasztottál le majonézt? :Y
Ehető az még? Tudom hogy fagyasztva volt, de azért csak 13 éve járt le :DDD

(#13) #51736960 válasza erahurka (#12) üzenetére


#51736960
törölt tag

Valamilyen minőségi üveges majonéz volt, ha jól emlékszem sajnáltam megkezdeni annak idején :)
Egyébként kíváncsiságból most megkóstoltam, ízre semmi baja nincs.

(#15) bitpork válasza #20749568 (#14) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Az ára kevésbé zavaró magában, de ha a fizetések mellé tesszük akkor már bemar sajnos. Marosán elvtárs is megmondta már, hogy nem a zsemle a kicsi a pofánk nagy :)

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#16) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

ez majdnem 22 ezer forint. annyiból akár az is kijön, ha felmész Pestre húsért...

egyébként: gebedj meg :P itt hergeled a jónépet a főzelék+fasírt ebéd után :P

szerk:
(#5) potyautas: fotón jól látható a t alakú csont. az a t-bone.

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#17) bitpork válasza bambano (#16) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Na igen, komolyan megfordult a fejemben a Pösti kirándulás. De ha 5 emberrel megyek (párom, húga, anyósom, apósom) akkor fejenként 3,5k ebéd költséggel (17500) meg az útiköltséggel (15000) már igen csak bukó a dolog. No meg apósom megszállottként élvezi ha náluk a kertben grillezünk. Esőben és hóban is kellett már :D

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#18) nemlehet


nemlehet
őstag

Pesten vannak jó steakezők, ahol tényleg minőségi húst adnak jól elkészítve. Mondjuk az ára is olyan. Bár amúgy pont ezek a helyek mennek mostanában elég jól. Akármilyen vékony is itthon azért létezik a közép és felső közép osztály aminek nem feltétlen probléma 1-2 havonta 1x kifizetni egy 15-20k-s vacsorát.

Nem mellesleg most ha belegondolsz hány ember füstöl el havi szinten 20 rugót (kb 18 doboz cigi, kevesebb mint napi 1) akkor néha 20 rugóért grillezni nem is akkora dolog. Én se keresek olyan jól, de nem is nagyon szórom a pénzt (nem dohányzok, nem iszok, nem szoktam kaját rendelni, tervezem a főzést, nem veszek 1000 Ft-ért reggelit meg kávét egy trendi pékségben, nem veszek nasikákat 2-3-500 Ft-ért) így sok olyan dolgot is megengedhetek magamnak amit hasonló fizetésből élők nem. Mondjuk gyerekem és hitelem sincs ez tény.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#19) bitpork válasza nemlehet (#18) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Mi is hasonló szabályok szerint élünk. Ez nem változtat azon, hogy egy 15-20k-s vacsora nem a megengedhető kategória akkor amikor pl van akinek a nyugdíja ennek összesen 1,5szerese! Én szociálisan túlérzékeny vagyok sajnos. Pl vannak ph-n emberek akiket szoktam ingyen etetni ha veszik a fáradtságot h meglátogassanak :D

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#20) #20655360


#20655360
törölt tag

Szép nagy darab husi. Mondhatnám h drága, de kaján nem spórolunk. :)

[ Szerkesztve ]

(#21) Klaus Duran válasza bitpork (#19) üzenetére


Klaus Duran
senior tag
LOGOUT blog

Szóltál volna akkor levezettem volna Bcsabáról egy jó kis ebédért. ;]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#22) bitpork válasza Klaus Duran (#21) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Drága barátom: Morris eljött BéCsabáról és kapott enni. TaaT nem jött el, a történelem nem fogja megtartani jó emlékezetében :P

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#23) FID


FID
őstag

Megyek elbújok a szekrénybe némi smackel :DD

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

(#24) bitpork válasza FID (#23) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Keríts egy olyan gépet amin lehet steaket sütni és te is kaphatsz ;)

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#25) FID válasza bitpork (#24) üzenetére


FID
őstag

Hazajön az asszony jövőhéten. Lesz nálam is jóvilág :D Vagy nem :B

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

(#26) sutykuru


sutykuru
tag

Szóljak ha ismerősöm legközelebb vág marhát? ~60km-re vagy tőle.

(#27) bitpork válasza sutykuru (#26) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Milyen időseket szokott vágni?
Tudja úgy csinálni mint a hentes hogy a kért részt szállítja? Pl t-bone , marha pofa fekete pecsenye ?

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#28) sutykuru válasza bitpork (#27) üzenetére


sutykuru
tag

Változó, de többnyire fiatal bikát.
Hentes vágja neki, de úgy jársz a legjobban, hogy megmondod melyik része kell egyben és magad tisztázod, darabolod.

(#29) bitpork válasza sutykuru (#28) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

4 emeletes társasház zárószintjén azért elég kevés esélyem van fél marhát felcipelni :DDD
Viszont szívesen veszem a jelzést ha közeledik a vég órája, hátha össze lehet hozni belőle valamit :R

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#30) sutykuru válasza bitpork (#29) üzenetére


sutykuru
tag

ohh, én egy disznót simán elpakolok a hűtőbe és ez is panel :D

Jelezni fogok, dátumot sajnos nem tudok, nagyon változó időben szokott vágni.

(#31) raczger


raczger
őstag

Az elkészült húsról nincs kép?

Normális marha beszerzése valóban nem egyszerű feladat (én ugye a bbq-hoz szoktam venni), de szerencsére itt a közelben (Szentendrén) sikerült találnom egy elég jó hentest (sajnos ez már neked elég messze van). Egy ilyen t-bone-t lehet kíváncsiságból próbálok egyszer venni, sosem ettem még.

Ismerős szokott vágni marhát, de azzal az a gond, hogy szerintem nem húsmarha, hanem tejmarha, aztán erre a műfajra nem jó.
Régebben még az ecomeatről hallottam, hogy jó húsokat árulnak.

Ja és a zsír jó, a zsír köll ;]

De hogy én is bepofátlankodjak dicsekedjek (egyik tavalyi sütésem):

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#32) bitpork válasza raczger (#31) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Mán vártalak :DD

A zsír köll, de nem végtelen mennyiségben - szerintem. A post kép nem a húst ábrázolja :N Ha kell csinálok róla fotót amikor most hétvégén lesz pácolva. Cca 2 hétig fog érlelődni. Sajnos nem szárították, hanem friss vágás.
Viszont ha nagyon nem bírsz magaddal, akkor még mindig megy az autós tali project ;)

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#33) raczger válasza bitpork (#32) üzenetére


raczger
őstag

A posztból az jött le, hogy már el is fogyasztottátok :)
Persze, nem jó a sok zsír sem, de a márványos marhahússal eddig nem volt gondom (az általad linkeltből még a legzsírosabb fajtát is megenném).

A sütés részemről még mindig áll, ha szóltok időben (és ráérek). Van már időpont, helyszín?
Ki a smokerrel, ki pedig a TDI-vel füstöl :)

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#34) bitpork válasza raczger (#33) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Komolyan nem nézed az autótalis topikot? :U
Júni 18 szombat.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#35) raczger válasza bitpork (#34) üzenetére


raczger
őstag

Nem, de feliratkoztam a topikra most.

Már lassan a rendszeresen nézett 3-4 topikot sem tudom olvasni.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#36) batmanéhes


batmanéhes
tag

ez a pár napig hűtőben érlelősdi azért nagyon nem ugyanaz. rendesen 1-2 fokon, és még a hűtőnél is sokkal alacsonyabb páratartalommal csinálják (hűtő nyitogatás no go...). meg ugye 4-6 hétig... és pont az a zsír lesz lényeges, ami kap ez alatt a 4 hét alatt egy kéksajtos aroma beütést (gondolnám a sajthoz hasonlóan gombától, de konkrétat még nem olvastam erről). volt már, hogy mindenféle maradék dirib-darab faggyúkat is elkuncsorogtam jóárasítva, azért az egy hambi húspogácsába darálva is elég killer level.

a nagycsarnokban van sok féle érlelt cucc, vállalhatóan márványos 28 napos hátszín már 4e péztől. a csont - aminek persze megvan a varázsa - annak jó, aki amúgy is kicsit nyersen enné, mert a csont körül sehogyse fő meg annyira. a másik baj a t-vel, hogy nehéz a vastagságot jól kifogni. ha kész szeleteket veszel, akkor az néha eleve rossz ill. különböző vastagság, néha nem párhuzamos... ha te jelölöd be mekkora legyen, akkor se mindig sikerül, otthon meg ugye nemigen tudod szépen. csont nélküli hátszínnél simán le tudod programozni, hogy fél centivel vastagabb vagy vékonyabb legyen amit vágsz, és akkor egyszerre lehet sütni és pihentetni mindenkinek.

mondjuk jól átsültre szinte mindegy érleltet veszel-e. az érlelés másik célja az, hogy sokkal omlósabb lesz a hús, mert elkezdik az enzimek lebontani. ezt well done-ra sütve lenullázod. egyszer csináltam rendes vastag t-bonet kinti tűzhelyen, de az már elég lutri, hogy egyik fele legyen ezer fokos de mégse feketedjen a rácsnál, másik fele meg 100-150 körüli a pihentetéshez-főzéshez. meg hogy legyen akkora fedő / fémtál amit rá lehet borítani. a mustáros pác...

(ez magánvélemény, mondjuk egy data point a többieknek)

(#37) bitpork válasza batmanéhes (#36) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Persze tudom h egy bő fél hét nem ua mint 4-6 hét 1-3°C és 70% páratartalom mellett. De ha én Szegeden vagyok és csak ez van elérhetőben akkor IJ esete van. Különben jó lett még a well-done ellenére is. Amikor javallottam a levételt akkor még anyósom és sógornőm aszonta kell nekije. Hát meg is sült. De a végén a házi vajjal megkenve és pihentetve jó lett.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.