nos, úgy tűnik, a szóbanforgó játéknak nincs még topikja és ezidáig a köz érdeklődésének halovány rezdüléseit sem véltem felfedezni (pedig - elméletileg - hamarosan köztünk lesz eme alkotás), így gondoltam, itt az ideje, h kedélyeket borzoljunk, és elhintsük a érdeklődés magvait, jól
amit tudni érdemes/lehet:
- a portal is valve-szülött, a half life - episode 2 csomaggal fog landolni, különálló játékként (a hl storylinehoz nem lesz köze)
- engine: hm, vajon melyik is lehet? :)
- érdekes módon a valve/steam lapjain nincs túl sok fellelhető infó, a hivatalos oldal kb ezt közli velünk: [link]
- ''műfaját'' tekintve egy szokatlanul trükkös (értsd: nem tömeg-koncepció) fps-nek látszik, prey-szerű teleportokkal zsonglőrködhetünk, némi gravitáció-buhera is akad, az egyes terek átjárhatósága korlátlannak tűnik - érdekes megoldás/érdekes kivitel, a látszat ezt sugallja
és akkor a lényeg, pár videó:
[link] - hogyan is működik, avagy az alapkoncepció szépen, szemléletesen
[link]
[link] - in-game részlet(ek) egy bemutatón, egy hölgy kalauzolásával (a riporter kérdésére, miszerint nem hasonlít ez egy kicsit a preyre, a hölgy rezignáltan feleli, h fogalmuk sem volt a preyről - ami teljesen hihető, tekintve, h a preyt ugye röpke két hét alatt hozták össze, ehheh)
[Szerkesztve]
nem, mindegy

megnéztem a videókat és ez a térkapus ugra-bugra valahogy nem fogott annyira meg,mint anno a prey-féle....Fegyverrel kaput nyitok és uzsgyi beleugrok...
Remélem a játékban valamiképpen be lesz korlátozva a használata,különben nincsen értelme ajtót,falat,barrikádot tenni a gémbe,mert úgyis átmegyek rajta símán...
Annó még örültünk a ''geo-mod''-nak,a környezet rombolhatóságának és most itt a ''tér-rombolás''....Valahogy a geo-nak jobban örültem...
Persze a játékban használva élesben a térkapuzást,az talán jobban tetszik majd mint külső nézőként amikor a videókat néztem... 
ezeket loptam:"A második házasság nem más, mint az optimizmus győzelme a tapasztalat felett". "Szerintem azok a férfiak akiknek ki van lyukasztva a fülük, alkalmasabbak a házasságra. Ismerik a fájdalmat és vettek már ékszert."

hm, igen, shotgunnak pl nyomát sem látni - lehet, h egy nagy puzzle/tetris lesz az egész, 3d-ben, first person nézettel 
nem, mindegy

végignéztem egy pár videót...te láttad azt,amikor a katona fején ugrált a játékos csávó?meg amikor ''szekálta'' a katonát/őrt a játékos?vicces volt... 
fegyverek vannak benne,mert egy jelenetben volt váltás..
.Engem a hl-os világ és az új, másik story fog zavarni,mert gordont AKAROOOOM...vissza... ![;]](/dl/s/v1.gif)
ezeket loptam:"A második házasság nem más, mint az optimizmus győzelme a tapasztalat felett". "Szerintem azok a férfiak akiknek ki van lyukasztva a fülük, alkalmasabbak a házasságra. Ismerik a fájdalmat és vettek már ékszert."

hm.. úgy látom a valve-nál húzhatják a redőnyt lefele...
tombol az érdeklődés 
nem, mindegy

Lesz ebből valami?
Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
Több ilyen játéka volt már a VALVE-nak régebben, most meg nem mondom mi volt a nevük... Szerintem baromság az egész.
Na, most megmondtad a frankót.
I am a digital guy in an analog world *** Vigyázat, a moderátor harap!

Lehet, hogy ebben a játékban gondolkodni kell majd?
Nekem úgy tűnik. Egyébként a videók alapján, önmagával a portállal nem sokat érünk, hiszen mind a be-, mind a kivezetést nekünk kell ''lőni''. Tehát csak oda mehetünk át vele, ahova ellátunk.
A játékmenetet illetően nincsenek kételyeim, a Valve nem fog igénytelen játékot kiadni, csak éppen nem biztos, hogy mindenkinek bejön majd a stílus. Ez nem egy üsdvágdnemapád stílusú FPS lesz, inkább logikai játékra tippelek.
Csak nem ball lábbal keltünk fel ma?
Ott volt példának okáért a ricochet, leginkább ahhoz tudnám ezt hasonlítani. Abba is ugrabugrálni kellett össze vissza, persze nem ugyan ez volt a játékmenet. A lényeg, hogy ebbe a kategóriába tartozik szerintem. Az én véleményem az, hogy nem ilyen játékra kéne ráállni 
Bocs, nem akartalak megbántani, de amíg nem láttad élőben a játékot, addig felesleges lebaromságozni.

igen, de ne aggódj, biztos lesz majd végigjátszás

nem, mindegy

Látod a középső újjam? Nem...? Pedig mutatom. 
Úgyérted, látja a patádat? 
Szerintem meg egy üde színfolt lesz a játékok között, nem az a rókabőr szagú. A videó alapján egy igen jó kis logikai játék lesz, ilyenek azért nem jelennek meg minden nap.
Én várom és valószínű, hogy csak ezért fogom megvenni a HL pakkot (na meg talán a Team Fortress 2-ért
)
What else you gonna do on a Saturday?

Az EP2 mellé adott játékok hihetetlenül jó vétellé teszik az Orange Boxot, nyilván tudja a Valve, hogy egy EP1 szintű folytatással a rajongók nagy részét elfelejthetné - engem biztosan. A TF2 pl. önmagában 10k kaliberű. Érdekes ez a Portal, én egy hónappal ezelőttig semmit nem tudtam róla azon felül, hogy lesz. Nagyon megtetszett, imádom az ilyen jellegű logika játékokat, régen pl. a Lemmings volt hasonló
. A trailerben látható pár komolyabb pálya, ahol már mid-air kell portalt nyitni megfelelő időzítéssel, ezt még bőven lehet fokozni, szerintem a végefelé a tervezésen túl UT szintű mozgáskoordináció is szükséges lesz (remélem). A kivitlezésről már most süt a tökéletesség, szerintem zseniális a játék.
"... ami van, széthull darabokra."

Felhoznám egy kicsit mert mától nagyon aktuális! 
T61 - E71 - 7D

Kipróbáltam, ez valami logikai cucc. Van egy portálos "fegyvered" amit bizonyos helyzetekben és egyfajta falon tudsz használni.
PL.: Repül feléd egy gömb amit A pontból B -be kell eljuttatni. A gömb "útjában" lévő falon nyomsz egy "bevezető" portalt, és a másik felén meg egy "kivezető" portalt, igy a gömb átjut a falon és elér a célba... vagyis "be" portalon be és "ki" portalon ki.
Késöbbi pályákon ezt bonyolítják...Arra jó, hogy az agyadat kicsit meglökje, de nem vészes. 
[ Szerkesztve ]
"Amihez nem kell gyors célzás, azon játékokhoz felesleges az egér" [Új irány] XBOX gamertag: attila4go Facebook:Forgo Attila

Köszi! Már csak egy óra és én is kezdem!
plussz amíg aktiválom... remélem kevesebb lesz, mint a Bioshocknál...
T61 - E71 - 7D
Néztem bemutatókat, hát nem kicsit tetszik 
"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever (bár nemsokára már 16V lesz az igazi.. :) )

Ki merem mondani, nekem az Orange Boxból ez tetszett a legjobban
. Az EP2 kiváló, magasan übereli az előzőt, a Team Fortress2 hihetetlen multi, de a Portal egyszerűen brilliáns. A történet ugyan nem teljesen egyedi, de a magvalósítás és a HANGULAT szerintem páratlan - a játék végén a kis "dal" is nagyon eltalált
. A nehézségi szint nem nő az egekig, nagyon hamar végigvihető, érdemes is.
No ezt örömmel hallom, asszem belevágok akkor eme nagyszerű remekműbe 
Főhuszár:-)))

Vazze, elakadtam az alap 17-esen!
Tudom, hogy fel kéne ugrani a platókra és sejtem, hogy a kibillenő falról kell ugrani, de hogyan? 
T61 - E71 - 7D

Az melyik? Amiben egyre magasabban és magasabban vannak a platformok?
Cf550W + E6600 @ 2,4 + 4GB 800MHz Kingston 5-5-5-18 + Asus P5B Deluxe + 2 x 320GB + 1TB +SB Xtreme +Nec18x + GF250GTS 1 GB Twint Frozr

én az első 15-16 pályánálnál meguntam a ezt a játékot...
Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

T61 - E71 - 7D

Átmész szembe, és elindítod a kapcsolót, majd visszamész oda portállal, ahol a képen állsz. gyorsan nyomsz egy portált a billenős falra majd leugrasz jobbra, és közben nyitsz magad elé egy portált. Igy lesz akkora sebességed, hogy simán átdob oda ahova kell. Aztán még persze kell kicsit trükközni a kockával 

Köszi!
Jobb oldalt nem vettem észre a szigetet magamtól...
T61 - E71 - 7D

Kipróbáltam a gémet, de 5perc után kapta az uninstallt.
Én nem látom értelmét annak, hogy rohangálok át a falon céltalanul.
BC 2:Szlobi
Elakadtam a 18-asnál, ahol a robotokat az energiagolyókkal kell elintézni. A liftet már beindítottam, de a kockát hogy a vérbe kell felvenni? 
ezt a sok FPS kockát...
Én csak ezért a játékért rendeltem meg az orange box-ot
Szóval én már türelmetlenül várom a jövőhét pénteket 
http://vaslepcso.hu/wiitartozekok/

Én is itt akadtam el, Pietrosz hozta a megoldást [ebben] a hozzászólásban.
T61 - E71 - 7D

Hatalmas játék, aránylag kicsi gépigénnyel. Tényleg nagyon teccik. De elakadtam...
Asszem a 16oson, vagy nemtom melyiken, amikor először vannak olyan robotok, amik lőnek rám...

A legegyszerűbb ha nyitsz felettük egy portált, aztán rájuk ejtesz egy kockát, vagy egy másik robotot. ![;]](/dl/s/v1.gif)
T61 - E71 - 7D

köszi

Nagyon jóóó játék
Csak kicsit rövidnek tűnik, mert a 18.-on vagyok a 19ből 
"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever (bár nemsokára már 16V lesz az igazi.. :) )
a 19-essel elleszel egy darabig hidd el nekem....én 17 pályát nyomtam végig vmi 36-40perc alatt.....18,19el meg elszorakoztam így kb 2óra alatt vittem végig....,de a19es a leghosszabb...több befejezés is van...
[ Szerkesztve ]

Több befejezés? 

Hát ez engem is érdekelne

Poén ez a game, nekem tetszett csak ajánlani tudom. 
All Black...

Hát nemtom... én már 3szor végigtoltam de csak egy féle befejezést találtam :S
Asus P5K, C2Q Q6600, Asus EN8800GTS 320, 2GB GEIL Ultra, Samsung 320GB
több forumon is olvastam,hogy több befejezés van.....aki még nem tolta végig az az alábbit ne olvassa
SPOLIER:
Nekem az volt a vége,hogy atüzből megmenekültem aztán az alagsorban többhelyen is másztam kelltem és a végén megöltem a gépszörnyet....aztán robbanás és a felszinen voltam....hogy elájult-e vagy meghalt a szereplő azt nem tudni....állítólag van más befejezés is.

There are more endigs you just have to keep looking hard for them. Dont you believe me? I dont lie in this room 
All Black...

I suggest you putting in a box. 
All Black...

na ezt most szééépen magyarul? 

Szerintem megfertőzte e gépszörny 
All Black...

Hmmhmm... asszem még körbenézek párszor ezek alapján:
http://forums.xkcd.com/viewtopic.php?f=21&p=334076

Ha megkatad az almáspitét, hozz nekünk is belőle 
All Black...

Najó esélytelen
kész, feladom, akinek sikerül másik befejezés szóljon...
mindenesetre remélem lesz folytatás, szivesen portalozgatnék a szabadban is 
[ Szerkesztve ]

Szerintem pont a claustrofób pályák adják meg a hangulatot. Tisztára olyan, mint a Cube (film).
All Black...
Nagyonjó játék, leültem elé, és nem tudtam feállni
Nagyon korrekt 

Nekem is a Cube jutott eszembe 
Most akkor tényleg több befejés van? 
A tüzes részt nem veszem annak. Ezen kívül valami 
[ Szerkesztve ]
Viszont nemtom ki hogy van vele, de az egész játékban a gépágyúk hangja volt a legjobb
Az nagyon tetszett 

![;]](/dl/s/v1.gif)

Húbazz, milyen videók vannak a neten, pedig még alig jelent meg a játék
youtubeon keressetek rá portal challenge-re, kidob egy csomót. Most már tisztán látszik mi lesz ez a játék, ez egy modern Elastomania
És ezek még csak az alap pályák, mi lesz, ha jönnek majd a fincsi saját készítésű pályák 
Egész jók az Advanced map-ok, némelyik jó nehéz 

nagyon jó játék volt...mindenkinek ajánlom (a fizikája meg elképesztő)

Ha egy építész hibázik,eltakarja borostyánnal.Ha egy orvos hibázik,eltakarja a föld.Ha egy szakács hibázik,eltakarja egy kanál szósszal,és új receptnek hívja.

ez most single player az episode 2 melett?
Only HC - BC2:mad1one / LG 42SL9000 led tv 225k

Igen, ha Orange vagy Black Boxot veszel. Egyébként kapható külön is.
T61 - E71 - 7D

Végigvittem én is, szerintem egyszerűen eszméletlen! Már a Prey-ben is nagyon tetszett ez a portálos dolog, nagy ötlet volt a Valve-től hogy egy külön játékot csinátak a témából.
Bár így is nagyon bejött, de a sztorira gyúrhattak volna még egy kicsit.
Spoiler(?):
A Black Mesa-ra való utalás először Easter Egg-nek tűnt, de mikor a HL2 EP2-ben a White Foresti bázison szó estett az Aperture-ről, elgondolkoztatott. Lehet majd egyszer Gordonkáék megtalálják a csajt a földön fekve, a vortignautok újraélesztik, és beáll a lázadók közé! 
A Chamber 18 Advanced változatát hogy lehet megcsinálni? Kijössz a liftből, átugrasz a szemközti platformra, de utána a megváltoztatott plafon miatt nemtom hogyan tovább...
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban,az optimista a fényt,a realista a mozdony lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a sineken...

A játék nekem is nagyon tetszett, most toltam végig a single playert. Bonus Mapokat most fogom megnézni, meg a hasonlókat.
Spoiler
19. pályán van az a tüzes rész, ott is vége lehet a játéknak ha nem éled túl? Mert én nem tököltem egyből megmenekültem és néztem hogy lehet tovább menni, így legalább dupla olyan hosszú a game. a Játék vége az lett nekem is hogy megöltem a gépet aki beszélt hozzám, utánna meg egy süti amin volt 1 gyertya.
[ Szerkesztve ]
Noob is not a level, it's a state of mind.

All Black...

Tökre teccenek ezek a beszélő gépágyúk, mondja: jóéjszakát, hello

Ez olyan, mint a kocka, hiperkocka filmek.
Juve - Back in Serie A with a vengeance ***** Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz! Hegyen-völgyön lakodalom ünnep lesz!

jah...hasonlít 
nekem is eszembe jutottak,bár csak a 2. részt láttam 
Ha egy építész hibázik,eltakarja borostyánnal.Ha egy orvos hibázik,eltakarja a föld.Ha egy szakács hibázik,eltakarja egy kanál szósszal,és új receptnek hívja.

Nagyon bejött a játék, remélem lesz sok jó pálya hozzá még.
Robotot is nagyon eltalálták, de gondolom ezt úgyis tudja itt mindenki. 
http://killberk.deviantart.com/gallery
Kétlem hogy igaz lenne a több befejezés... 
De hatalmas játék, elképesztő mennyi finomság és poén van benne... De ebből többet is ki lehet hozni, kiváncsian várjuk az esetleges folytatást, plusz pályákat, modokat... 
Nowan és Pietrosz: kösz a megoldást, de végül csak elboldogultam a youtube alapján
Persze a megoldás olyan egyszerű, hogy vétek nem rájönni... Csak nem gondoltam hogy sikerül...
[ Szerkesztve ]
Login, majd lehet ügyeskedni.
"Ha felismerjük végre, hogy minden ember őrült, egy csapásra világossá válik előttünk minden rejtély." Mark Twain

Megcsináltam advanced pályákat is, 18-as jó nehézre sikerült, főleg gépágyúk kiiktatása. Most már tényleg nagyon kellenének custom pályák. 
Akinek kell credit music, innen szedheti.
[ Szerkesztve ]

Ugh, megnéztem youtube-on 18-as advanced pálya végigjátszást. Eszméletlen, másfél perc alatt kivégzi. 
de varom mar, hogy megerkezzen az orange boxom, es nyomjam vele. 
Meg arra gondoltam milyen elmebeteg lenne mar ez a jatek multiba 
http://vaslepcso.hu/wiitartozekok/

Mármint a loginnal ügyeskedni? Mert én csak addig jutottam... 
T61 - E71 - 7D
Igen, nekem is bajos továbbmenni 
nagyon király a játék, nem is gondoltam, hogy ilyen jó logikait lehet csinálni. Most épp a 18. pályán tartok... Grat!
- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.
Log in? Nekem csak egy flash zöld nyíl villog... vagy az a Log in?
a prompt mögé: "LOGIN"
beírsz valamilyen nevet, majd a jelszó "Valve"
onnantól a dos parancsok mennek. DIR, stb.
Nem lövöm le a poént, de 1-2 órás nem folyamatos móka annak aki ráér.
idővel el lehet vele mondatni a cég történelmét is.
"Ha felismerjük végre, hogy minden ember őrült, egy csapásra világossá válik előttünk minden rejtély." Mark Twain
Nekem a jelszóra nem fogadta el a valve-t. A portal-t igen 
Na végigvittem a játkot.
SPOILER
Ha kinyírom GLAD-et, és látom a tortát amit elolt egy robot kéz az melyik vége? És hogyan lehet elérni a másikat.
ÚJABB SPOLIER
A dos-os oldalt sokáig elvittem, az UIN-t nem írtam le, mivel percenként változik. A kérdéseknél vmelyik betű villog, valszeg azokat kellett volna megjegyezni, beírni.
[ Szerkesztve ]
SPOILER
A másik vége az amikor buli van a kohóban.
lustáknak, az admin módhoz:
acc: cjohnson
pass: tier3
Admin módban, amit az utóbbi belépéssel lehet elérni
az aperture science története:
notes
a végepoénhoz:
thecakeisalie
SPOILER
Sorry picit álmos vagyok... A másik vége az amikor buli van a kohóban. - szóval ha meghalok a 4000 Kelvines tűzben?
[ Szerkesztve ]

itt ez most akcio?vagy logikai jatek?
Only HC - BC2:mad1one / LG 42SL9000 led tv 225k

Tök jó volt a végén az ének
Ezek az advanced charberek elég nehezek, 18-as fingom sincs hogy kell, 16-os meg nem volt semmi, jó bújocska volt 

mind2 
Főleg 2. ... Lövöldöző robotokat meg automata rakétát is logikával kell elintézni... És alig van ebből a játékban.

Ez nem ákció? 

Egyedi pályák: www.portalmaps.net
Vehetjük annak is, de nem belőle sok a játékban. Ezért főleg logikai. Sztem
Emberek én ezt a játékot imádom
Függő lettem teljesen, annyira jó
Az easter eggsek is nagyon jók, meg az egész... nem tudok róla beszélni csak szuperlatívuszokban

http://edrink.blog.hu ---> energiaital tesztek

Quake Tribuete pálya végén fel lehet venni valahogy tortát, vagy ez plusz poén a végén, hogy oly közel, mégis oly távol?
Skacok! Tudja vki szerkeszteni a cfg fájlokat? Sejtem, hogy abban vannak a zenék és a robotok hangjai, azok kellenének
megosztja velem vki, hogy kell kinyerni belőle? 
Végén a zene nagyon ari, de a robotok hangja is kellene 

Akinek tetszettek advanced pályák, az nézze meg ezt: [link]
Csak simán bemásoltam portal mappába, nem steam-be, és így is megy.
Még csak legelső nagy medencén jutottam át. 

Na megcsináltam. El lehet szórakozni vele egy jó ideig, mire ember rájön mit hogyan.
szerk.: eddig ez a legigényesebb custom map.
[ Szerkesztve ]
Dejó neked, én még azon se
Hogy csináltad? A portálba esős módszerrel? 

…………………………………___„„„„----^--„„„__
………__„„„„„„„„_…………„/'¯¯_„„„„„-----------„„„„_¯'^~-„
..„/'¯¯¯„„„-/-„„__ -¯'~~^*¯/"|¯¯¯ : : : : '| : : :'|: : : ¯¯¯'^|*^~--„/^"¯¯"\*^~--„
..|¯¯¯¯ : '| : : : |^**"¯¯¯¯||'| : : : : : : : | : : :'| : : : : : : '|'|¯¯'*^~-|^*"¯|¯'*^~-„
..'| : : : : :'|„_ : :|\_„„„--„_/;/'|-„: : : : : : :| : : :| : : : : : :„/''\_„„„„__| : : '| : : : :|
..'| : : : :„/';;;¯'~|;;\-~^|^~";;'|':"^-„ : : : :| : : :'| : : : : „/';/':-~'|~-„/'|„-~^"'\ : : :'|
...| : : „/';;;;;;;„/';;;;;;;;'|;;;;;;;¯'~„:'\„ : : :| : : :'| : : :„/';/';;;;;;;'|;;;;;;;'\;;;;;;'\ : :'|
…|__/'_;;;;;;„/';;;;;;__'|_;;;;;;;;;;;'\:'|___|____|___|/";;;;;;;_„|„_;;;;;;'\„;;;;;"\_|
….¯'~„_'~„/';;;;;„•" : : :¯'•„-„;;;;;;;;'\|___'~„~'___|'/;;;;;;„•" : : ¯'~„;;;;'\/__/'
…….|~--'\;;;;;;/' _: : : _ : :'\'\;;;;;;;;;;„-„„____„-„;;;;;;;;/' : : : „-~-„ '\;;;/-~^'|
…….| : '|:'|;;;;|' /'¯¯'\/¯ '\„ : :'|'|;;;;;;;;'| : : :'| : : :|;;;;;;|'; : : :„/ . .,| :'|;;'| | :'|
…….'| : |:'|---'| '\„ . . . . .'| : :'|;'|____'| : : :'| : : |';__„„|; : :<' . .<' : |'¯'|:'| :'|
…….'| : '|:'\;;;'| :'\„ . . . „/' : :'|;'|;;;;;;;| : : : '| : :'|,;;;;;;'|; : : "\„ . ¯'| |';;'|:'|_'|
……..'-|-/'¯;;;;'\„: :'\„ „/' : : : |';|';;;;;;;'| : : : '| : : '|;;;;;;;'\; : : :'~-~"/';;„„----'\
……„-^' ¯¯¯'\;;;;'-„ : : : : :„/';/';;;;;;;;;'\-„„__'|_„„-";;;;;;;;;'~-„ : : „/';;;;/' : '\_"\,
…..'|¯¯'\„: : : '\;;;;¯'~--~^"*";;;;;;;;„/'*^~~~-~^*¯¯'\;;;;;;;;;;;|¯¯;;;;„/ : : :/':¯'|
…..'| : : '\„: : : :'\„;;;;;;;'|;;;;;;;;;;;„/':'|„„__ :/'::'\__„'|:'~„;;;;;;;'|;;;;;„/'_ : :/' : : '|
…..'| : : : '\„ : :„-^'|;;„-„_|__;;;„~^' :/': : : ¯|¯¯¯| : : '\ ¯'~„ „_|„-^'\'|:::¯'/' : : : '|
…..'| : : : : '\„/' : :'|/'*^~---~'\;'| : „/' : : : : '| : : '| : : : '~-„|/ /'¯ : :'| : : '| : _„„„|
…...'\---„„„„_'|__„„-'|__ : : : '|'||-^" : : : : : :| : : | : : : : : :'|'| _„-~^"¯'*"¯„-~"¯
…….¯¯'*^~--„„_„„„--^"~--„„_\'| : : : : : : : '| : : | : : : : : :'|"¯……¯¯"¯
…………………………….¯'|--„„„„__ : : '| : : | : :_„„--~/'
……………………………….¯¯'^~-„_'~-'\---/'_„„--~^"¯

Az egyik portált lődd a fal legtetejére, másikat pedig teljesen medence szélére. Ne csak simán belesétálj, hanem ugorj bele, akkor nagyobb lendülettel jössz ki fal tetején. Ekkor kell jól belemanőverezni medencénél lévő portálba, mert néha már itt nagy a lendület és beleesel medencébe. Ha jól érkezel bele, akkor második alkalommal mikor "kilő" fal tetején, átérhetsz túloldalra. Mondjuk nekem se elsőre sikerült, csomószor ép medence túlsó partja elött estem vízbe.
Meglett, de mit ne mndjak, bonyolult map
Most ott szenvedek a falaknál, nem egyszerű