Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5647) #79335424 válasza vitezfeher (#5646) üzenetére


#79335424
törölt tag

Vmit félreértettél. A Titanium Backup nem lemezkép -szerű mentést csinál, hanem az alkalmazásokat menti adataikkal, beállításaikkal együtt. Kigyomlálhatók vele a felesleges rendszerprogramok (ezzel óvatosan, mert nem mindent lehet eltávolítani büntetlenül). Fagyasztani lehet programokat. Vagyis ott maradnak, de nem fognak fölöslegesen indulni. Programok leválaszthatók a Play -ről. Vagyis pl. ha egy régi Youtube verziót akarsz használni, akkor a Play nem fog piszkálni azzal, hogy frissítsd. Egy-két aranyszabályt illik betartani, mert néhány félrenyúlás bizony végzetes károkat okozhat (mivel van reset gomb, ezért szerencsére csak szoftveres károkat). Nem szabad új romverzió esetén a régi mentéséből származó rendszeralkalmazásokat visszaállítani. Az adataikat esetleg igen (ha vmiért nagyon muszáj).
Én bármilyen törlési, fagyasztási művelet (vagyis rombolás :) ) előtt, automatikusan rányomok a "kijelölés megszüntetése" gombra. Abból baj nem lehet. Erre tudatosan rászoktattam magam.
A CWM mentés teljesen más tészta, azt nem futó oprendszer alól végezzük, hanem helyreállító módban (recovery). Ehhez CWM -et tartalmazó recovery kell. Tehát először ezt kell telepíteni. Ezt többféleképpen lehet. Kezdjük a legegyszerűbbel.
1. Le kell töltened INNEN a típusodnak megfelelő CWM -et.
2. Nevezd át a CWM.zip -et update.zip -re
3. Másold az update.zip -et a mikrosd gyökerébe (gyökerébe=legalsó könyvtárba, vagyis NEM vmi mappába a kártyán)
4. Tedd be a kártyát, indítsd el a kütyüt. Egyszer csak kiírja, hogy talált frissítést, akarod -e? Igen. Szépen elvégzi a dolgát, majd újraindul.
Ha esetleg vmi error -ral elszállna, semmi pánik, írj és nyomom a B alternatívát (vagy bárki más, aki tudja a Finless flashtoolban recovery flash módszert).
5. Mivel nem volt semmi hiba, kikapcsolod (áramtalanítod) a kütyüt.
6. Ellenőrzöd, hogy a kütyü TV -re van dugva, és a billentyűzet is csatlakoztatva van.
7. Tűvel nyomva tartott resetgomb közben tápot adsz a kütyünek a normál tápcsatlakozón (tehát NEM a PC -s flasheléshez használt OTG -n). Miután tápra került, elengeded a resetet.
8. Eccer csak megjelenik egy szöveges menü. A billen le-fel nyilakkal tudsz az opciókban lépkedni, bal nyíl az enter., jobb nyíl a vissza. Navigálj a backuphoz, aztán bal nyíl. Ha erre további almenü jönne, (pl. backup to extetrnal_SD), akkor értelem szerűen kiválasztod, hogy hova mentsen. Arra figyelj, hogy a mentési helyen, legyen min. 1Giga szabad hely!
9. Ha szépen lefutott a mentés (az utolsó fázisban egy md5 -öt csinál), akkor navigálj a menüben a reboot to system -hez és bal nyíl. Ha nincs ilyen menüpont, akkor táp ki, be.
Újraindul a rendszer és a kártyán lesz egy clockworkmod mappa, benne a mentéssel zip kiterjesztéssel. Nevezd át, ha akarod (10 mentésnél már lehet zavar a verziók között).
Ennyi. SZERINTEM!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.