Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2629) Kolondrum


Kolondrum
félisten

32kbps-es nettel csináltam a tesztet, órákba telt.
Tehát! Captiva USB3.0-ás rack. Fizikailag AS1053 van a chipen, de a gép leválasztáskor AS1051-et mutat. Ezek az alapok. A teszt egy Hp 2560P notebookban ment végbe. USB2.0-án semmi extra, hozza amit kell, DE egy 34mm-es Express Card-on keresztül USB3-as portot lehet varázsolni ebbe a notiba. A legolcsóbb ebay-es kártyát rendeltem meg. Ebben NEC chip van, képeken ott az info. BIOS-ban sem a generation 1 sem pedig a 2-es verzióban nem tapasztaltam sebesség változást, viszont mérhető sebesség különbség van akkor ha felrakjuk a notira az alaplapi chipset drivert. 10.0.22-es verziót. Ez kihat mindenre, még az SSD sebességére is mérhetően, erről kép. Link - A legkisebb képen win10 gyári driverekkel, a két szélső az alap win7 driver és az intessel mért speed.

Alap és intel driverrel is támogatott a HDS alatti sebesség kijelzés, legyen az bármi, USB2, USB3 vagy SSD-HDD, rack fajtája is mind1 volt (van itthon kínai nonames is). A captiva rack alapból támogatja, hogy leválasztáskor állítsa le az eszközt, de ebben a notiban nem áll le CSAK USB3-as port alatt.
Renesas driver kell ennek a NEC chipes csodának, az alábbi képeken az alap sebességet láthatóak, ahol nincs még fent az intel driver.

Képek:
[link]
[link]

[link]
[link]

A következő képen pedig az intel driveres verzió látható. Itt is leáll, de csak USB3-a port alatt, mint korábban.
[link]

Kieg: Intitio chipes noname rack USB3-as port alatt:

[link]
Mint látható siralmas és nem áll le leválasztákor.

A teszt egy Z5K500-as Hitachi HDD-vel zajlott. 300Gb másolása után 46 fokosra hevült a felöltöztetett rack-ben. Ezt infrával néztem, gyárilag ő 7 fokkal hűvösebbnek jelölte. Átlagban a sok kis fájl miatt 60mb/sec-et tudott.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.