Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59497) vicze


vicze
félisten

Végre volt egy kis időm a Piston Hybrid leíráshoz. (talán ez érdekel mindenkit a legjobban)
Szóval akkor ez egy Piston Hybrid vs. P2 vs. P3 lenne. Szigorúan ehhez a kettőhöz mérten!

Külső:
Papírdobozban érkezik és a +3 pár illesztéket kivéve semmilyen más kiegészítő vagy tartódoboz nem jár hozzá, a Hybrid kialakításnak ez volt az ára, hogy máshol kellett spórolni, viszont amit ilyen extrákban elvesztünk, hangban visszakapjuk.
Az alu burkolatok anyaga most nem színezett, tehát szimplán fém/alu színűek, az Y elosztó egy kis gumiszerű pöcök lett nem kapott fém burkolatot. Maga ház bár látszatra több fémet használ mint a P3, de nagyon vékony jóval könnyebb mint a P2 és a P3-nál is könnyebb, nagyon gyanúsan nem CNC-vel van csinálva, hanem egyszerűen formába hajlítják, nincs meg az a minőség érzet mint P2-nél.
Szövet bevonat és egyéb anyaghasználat változatlan, anyag minőség is változatlan.
Összességében a "prémium" érzet csökkent(és még ronda is), viszont amit a csili-vilin spóroltak úgy néz ki valósan megnyilvánul a hangminőségben.
Kényelmileg számomra ugyan olyan jó sőt talán jobb, mint a P3, ugye számorma a P2 egy ergonómiailag borzalmas, a recésség miatt miden alkalommal szinte fáj fülbe rakni.

Belső:
Aki nem tudná. Felépítés szempontjából a füles 8mm-es dinamikus drivert és egy 1More saját fejlesztésű(ők mondják…) Balanced Armature driverével rendelkezik. Hogy ezek micsodák, azt mindenki a téma összefoglalóban ajánlott elolvasni. Röviden tömören, a BA a magas hangok lehető legjobb megjelenítésért felel, a DD pedig a megfelelő mély megjelenítését, amit a BA nem tud megfelelően visszaadni, mivel jelen esetben egy nagyon kicsi vetőcsőbe lógó meghajtóról van szó.

Azt megjegyezném, hogy mindenképp legalább 10órát járassa mindenki, mert a dobozból kivétel után hallhatóan változik előnyére, főleg a hangkép javul.

Hangkép:
A Piston Hybrid egy erősen V/U-s füles, erősebben mint a P2, mind mély mind magas tartományba még tovább húzták a semlegeshez képest egy teljesen torz hangképet prezentálva. Nagyon többet nem lehet leírni róla mert ezt hallod sajnos. A hangtér szűk Sony fülesekre hajaz, az énekhangot kicsit hátérbe tolva, persze ez nagyon függ attól, hogy milyen frekvenciatartományban esik az előadó, mert ahogy a közép felé halad, ő is megy „hátrébb”. Általánosan viszont szélesebb a hangtér, nem vészesen és gyorsan szokható, de direkt váltásnál, szokni kell egy kicsit. Ez lehet egyeseknek nem fog tetszeni, vagy egyenesen doboz hang lesz ráfogva, nem tudom. Mindenesetre P2 és P3-hoz képest is nagyobb teret kapunk, de csak szolidan.

Hangminőség:
Mind a két előddel szemben nagy itt az előrelépés. A mély egy nem egy óriási brummogás, bár ott van brummog, de a feszes és a maszatolás közti határon táncol zenétől függően, összességében jobb mint a két előd, csak hát sok. Mivel a középre kevésbé húz rá mint a P2-nél ezért több a részlet, egyszerűen több mindent hallasz a zenéből még a fentiek ellenére is. A magasak a BA-nak hála a helyén vannak, sokkal jobban elkülönül minden(több részlet, nagyobb szeparáció), nem egy jól hallgatható massza lesz, hanem bizony egy jól hallgatható zene hangszerekkel. Ahogy minden BA-nak, a húros hangszerek az erőssége és nagyon szép ezek megjelenítése(Nem nem olyan mint 6db BA, olyan mint 1 ;) ). Nem megy túl magasra, szóval nem tudom mitől HD, mivel sziszegés bizony nincs(a P2 jobban sziszeg), csak nagyon durva esetekben lehet kicsikarni belőle.
Összességében a BA beiktatásával, bizony ez a füles inkább a 15-20e-s fülesek minőségét hozza, de mivel kevés ilyet hallgattam, ezt majd talán idővel mások igazolják vagy cáfolják eme állításom. :)

Egyre többet hallgatva úgy érzem, hogy a 16$-os árért 1More valami igencsak jó dolgot rakott le az asztalra, csak mocskodul el van hangolva számomra, viszont a P2 rajongóinak elég nagy eséllyel tetszeni fog. Popra, kevés hangszeres vagy hangszermentes zenére nagyon jó, ilyen esetekben kifejezetten tud élni. Minden másnál nagyon ízlés kérdése, hogy az ember elviseli-e azt a basszus orgiát, amit ez a füles nyújt.
Mivel legjobb tudomásom szerint nincs más BA-val felszeret füles az árkategóriában, így talán nem túlzás kijelenteni, hogy ennyi pénzért nem hinném, hogy bárki más „több zenét” tud nyújtani, már pusztán technológiai okok miatt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.