Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Mobiljátékok  »  Clash of Clans

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-02-17 19:36:15

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4360) Hunmugli


Hunmugli
aktív tag

Mielőtt valaki belekezd, ezt olvassa végig, majd tekerjen rögtön a legaljára. Egyetlen linket vagy segítséget sem teszek közzé itt, és privátban sem. Kérem a moderátorokat, hogy amennyiben mégis kifogásolhatónak találják ezt a hozzászólást, igyekezzenek minél kisebb részét eltávolítani. Tekerj a legalsó bekezdésre, olvasd el, majd tekerj vissza ide. Köszönöm.

Szeretném bemutatni a CoC csalások formáit, működésüket, mibenlétüket és megítélésüket:

Léteznek legális és illegális csalások. Legális például a golden hour kihasználása, vagy kémkedni egy ellenséges klánban. Esetleg onnan tagokat kirúgni. Ezeket a játékmenet külön módosítása nélkül, mindenki számára nyitott úton meg lehet tenni. Az etikusság már egy másik kérdés.

"Fél-legális" csalások: nem tudja mindenki kihasználni őket, azonban a valódi játékmenetet nem módosítják. Ilyen például a privát szerver használata. Attól függően, hogy ki milyet használ, különböző funkciók érhetőek el; esetenként tetszőlegesen épített bázis támadható meg tetszőleges katonákkal. Játékosok bannolása: ehhez nem kell külön szoftver, pusztán egy képet kell beküldeni az SP-nek, ami bizonyítja, hogy egy játékos megsérti a CoC Felhasználási Feltételeit. (Bővebben nem írom le, hátha valakinek kedve támad próbálgatni... Az AOW-nek és az ITD-nek [ArtOfWar; InTheDark] sikerült több játékost is kibannoltatnia egymás klánjából, bár ez azon is múlt, hogy az SP nem győződött meg 100%-osan a képek megbízhatóságáról.) Tény és való, hogy ez egy csúnya módszer, átlagos játékos ilyet nem csinál. A bann először 2 nap, aztán egy hét, egy hónap, végül gondolom teljesen letiltják a karaktert, de ezt nem tudom.

Illegális csalások: ezek külső fél által gyártott szoftvereket igényelnek, amiknek a használatát az SP tiltja. Fajtánként és operációs rendszerenként megkülönböztethetőek:

Modok: a játékmenetet a felhasználóval közösen módosítja, de így is jelentős változtatásokra képes. (Ez a megfogalmazás nem teljesen pontos, de erre is képesek.)

Androidos mod: egyről tudok, természetesen root-ot igényel. Kis űrhajós szerű az ikonja, Iosre is megtalálható tudtommal, teljesen ingyenes és nagyon elterjedt. Nem csak CoC-ra van benne mod, hanem Mc Pe-hez, Agar.io-hoz is, stb.. Rengeteg funkciója van, ezekből néhány teljesen ártalmatlan, hiszen csak gyorsítanak bizonyos dolgokat, míg más funkciók az átlag-felhasználó számára több óra játékkal sem kiváltható. "Legális" részei (ilyen szoftver használatát tiltja az SP, de mint említettem, kiváltható némi extra játékidővel.):
-felvétel/képernyőkép készítése. (nem erre szokták használni :DDD )
-keresés: képes bázist keresni multiplayer matchmakingben, szempontok alapján. Ilyen például a loot (mind/csak bányaloot), minimum elhozható kupa, maximum Városháza szint, stb, és kapcsolattal.
-aktívan tarthatja a falut, mintha csak 5 percenként tapiznád a telefont/tabletet.
-képes az előzőleg megvisitelt falut lemásolni, természetesen ha nem ismeri valaminek a helyzetét (pl. csapdák, extra épületek) akkor azokat nem rakja bele.
Most következnek a ténylegesen extra funkciók:
-élő csapdák: a neve is mutatja, élőben láthatod a csapdákat cwn, támadás és (live) replay közben is. Ha valamelyik csapda nem működik, akkor is mutatja, kivéve, ha már aktiváltad.
-szimulált támadás (replay-ből): képes támadást szimulálni , vagyis a szerveren semmilyen közvetlen nyoma nem marad. Az egységeket szintestül-mindenestül ki lehet válogatni, többet is, mint amennyit valójában szabad. Ha ismeri a csapdákat, akkor azok működni fognak (pl., ha klántárs az illető), ha nem, akkor csak akkor, ha a bázison van egy támadás. Ennek kimenetele nem számít, egységet sem kell letennie a támadónak, csak a visszajátszást kell megnézni előtte.

Ios-es mod: Amennyire tudom, ez is ingyenes, és a fenti lehetőségek mindegyikét támogatja, annak ellenére, hogy semmi közük nincsen egymáshoz. Ezenfelül tud még ezt-azt:
-a csapdákat lehet manuálisan is betenni a szimulált támadáshoz.
-képes karaktereket menteni/lopni: a karaktert csak egyszer kell linkelni az eszközre - androidról is akár -, majd akkor is hozzá lehet férni, ha jelszóváltoztatás történt rajta. Egyetlen lehetőség kikerülni ezt egy két napos bann (androidon is lehet működik ez, sajnos nem tudom), addig az SP törli a hozzárendelést az eredeti Apple ID-ről, majd akár ugyanarra is elmenthető a karakter az eredeti tulajdonosánál. Ezt a "nagyok" használják, pl AOW vs. ITD cwn ilyen módszerrel 15 támadást is szétkapcsoltak. ("Another device is trying to connect to this village.") Azóta megtalálták a visszakapcsolás módját, 10 ember ismeri is... (Ezt nem értem teljesen, mit hogyan, nem hinném bárkinek is lesz tapasztalata ilyesmivel, mindenesetre ötletes, félelmetes és köcsög egy funkció. Nézőpont kérdése, lehet hasznos is :U )
-bot: erre alant kitérek, ez is ennek a modcsomagnak a része.

Botok: a játékmenetet önállóan is képesek módosítani, vagy cwznek az ember helyett, vagy farmolnak. Nagyon sokat:

Androidos bot: ebből is egyféle van - egyről tudok -, ez nagyon drága, de hatékony. 10 dollár/hónap, farmol mint állat. A gyorsabb keresés érdekében az androidos moddal is képes együtt dolgozni, más közük nincsen egymáshoz. Amitől ingyenes is lehet, hogy 2 óra trial verzió jár hozzá, amit egy ügyes trükkel ismételgetni lehet.

Ios-es mod: ebből kétféle van, de ez lényegtelen. (Ha mindent jól tudok.) Az elterjedt az Ios-es mod fizetős része, 10 dollár/év. Ez a legprofibb farmbot. Az összes többivel együtt képes fejlesztéseket indítani, teljesítményben nincsen párja.

Bluestacks-es botok: nagyon amatőr bot, aminek oka az, hogy beéri rootmentes BS-szel. Egy fix felbontásra állítja be, majd a képet ismeri fel. Kis felbontású (pl. 2x10-es) képfájljai vannak, az összes épületet így azonosítja. Funkcióit tekintve remek, 3-4 alternatívája is van, azonban nagyon lassú, amire a gép és az emulátor sincs jótékony hatással. Néhány verzió Droid4x alatt is elfut. Senkinek nem javaslom kipróbálni, hogy "hú de milyen, jó, végre lesz szabadidőm, valaki pedig farmol nekem." Csalódás és lelkiismeret furdalás lesz a vége. (Lehet a vége :U )

Autotouch/script: régen minden "profi" ezzel tolta. Nincsen sok köze a cochoz, legalábbis nem ahhoz van kifejlesztve. Valószínűleg sok ilyen szotfver van, minden platformra. A lényege: megjegyzi a tappintásokat (hely, idő), majd szerkeszteni lehet őket. Ms-re pontosan. Így 1/3 mp alatt egy full barch sereget le tud tenni cwn. Ma már szinte csak xpfarmhoz használják, ugyanis egy goblinpályán aqval lehet 5 xpt szerezni egy városháza lerombolásáért - akárhányszor -. Cwn az SP javított a troopok "randomabb mozgásán", ezért sokkal biztosabb saját kezűleg támadni, így bármikor reagálni lehet, ha az aq rossz falat kezd el lőni. (Mire gondolok: tablet azonnali földhöz vágása :DD )

Forrásként csak egy valakit említenék meg, Tanka Bálintot. Néhány információ tőle van, első- vagy másodkézből. Állítólag nála cw támadás közben a CoC-on kívül még 4 alkalmazás fut. (Nyilván nem a messenger, vagy a Google.) Ő mondta, hogy az AOW-ben vannak programozók is, akik különböző dolgokkal foglalkoznak. Van egy fejlesztőjük, aki BS-es botot csinál, illetve kifejlesztették a visszakapcsolás és a ghostolás (szerverre való betöréssel adatokat szereznek meg az ellenfél bázisairól. Dióhéjban.) technikáját. Elvileg Bálint azon kb. 10 ember egyike, akik ismerik ezek rejtelmeit. Elnézést, ha valamit rosszul írtam itt, vagy fentebb.

Bocsánat a nagy szövegért és a sok aláhúzásért. Biztosnak kell lennem, hogy senki nem értelmezi félre a szándékomat.Ennek az írásnak nem célja a segédeszközök reklámozása, csak némi általános képet szerettem volna felvázolni. Linkeket is ezért nem adtam meg, privátokra is ezért nem válaszolok. Remélem, senki nem kapott kedvet ezeket kipróbálni. Elsőre még lehet jó buli, aztán rossz érzés. Olyan, mint a drog: "velem úgy sem fordulhat elő h enélkül elrontok valamit, aztán: csak még egyszer kigyakorlom a támadást, beállítom az élő csapdákat...".Szívesen fogadok mindennemű pozitív és negatív kritikát, ugyanakkor nem szeretnék kommentfightot látni. Kínos kérdésekre lehet nem válaszolok, hazudni ugyanis nem szeretnék :B Köszönöm :)

A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.

Útvonal

Fórumok  »  Mobiljátékok  »  Clash of Clans
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.