ITT szinte mindent megtalálsz.
Emellett ne felejtsd el az Audio Console-ban sem beállítani a dolgokat.
Így DD és DTS hangsávú filmekkel menni fog az 5.1.
Játékok alatt pedig sehogy sem fog menni az 5.1 digitális kimeneten keresztül, ahhoz használd az analóg csatlakozókat.

Köszönöm a választ!
Egyébként játék alatt miért nem megy?
MSI P35 NEO COMBO * INTEL CORE2DUO 6750@3200 MHz * Gigabyte 260 GTX * 2x1024 MB KINGMAX DDR2 * SAMSUNG 120 GB SATA * PIONEER 212 DVD RW * PIONEER 109 DVD RW * AUDIGY 2 ZS * CHIEFTEC 560 W *

Bővebben rengetegszer le van írva itt a fórumon, ebben a topicban is.
Röviden: Audigy kártyák nem kevernek real-time DD vagy DTS hangot, így csak sztereo PCM-et tudnak kiküldeni a koaxon. Spéci kábellel (3 osztású jack) 3 x sztereo PCM jel ki tud menni, de ehhez 3 erősítő kell, vagy spéci creative hangrendszer.
Egyébként egy kezeden megszámolhatod, hány hangkártya kever élőben, azok nagy része pedig csak alaplapokra integrálva létezik. (PL: SoundStorm)

Kevernek csak meg kell venni : [link]

Ezt nem tudtam, sorry.
Végül is 1K HUF-ot megér annak, akinek kell.
De azért durva, hogy nem simán letölthető.

Egyébként egy kezeden megszámolhatod, hány hangkártya kever élőben, azok nagy része pedig csak alaplapokra integrálva létezik. (PL: SoundStorm)
Cirrus Logic legnagyobb chipjere epulo kartyak is tudnak Dolby Digital Live-ot: Terratec Aureon 7.1, Asus Xonar szeria.
Creative meg jo szokasa szerint elqrta a legfrissebb drivert, igy hiaba veszed meg a DDL packet, nem mukodik.
Elozo drivert kell hekkelni, hogy menjen...
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Kár, mert amúgy meg lejön simán az oldalról fizetés nélkül, bár kipróbálni nem tudom, mert ebben a gépben nincs hangkártya 
Találtam pl. egy ilyen lapot: Asus N4L VM DH
Ezen is van DDL (Realtek ALC 882M)
[ Szerkesztve ]

Erről a hekkelésről valamit bővebben?
Nekem megérne 1 E-t, ha akkor rendbejön a rendszer.
Mellesleg melyik most a leghasználhatóbb driver XP SP3 alá?
[ Szerkesztve ]
MSI P35 NEO COMBO * INTEL CORE2DUO 6750@3200 MHz * Gigabyte 260 GTX * 2x1024 MB KINGMAX DDR2 * SAMSUNG 120 GB SATA * PIONEER 212 DVD RW * PIONEER 109 DVD RW * AUDIGY 2 ZS * CHIEFTEC 560 W *

2.18.0010, XP ala magatol felmaszik, nem kell hekkelni.
(Win7-tel nem kompatibilis a telepitoje
, 0011-e igen, de az bugos ezerrel, DDL sem megy
)

Én a 10-est haszltam Win7 RC-n egy ideig és simán felment trükkök nélkül.

neked milyen bugok vannak/voltak 0011-ben?
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: http://href.hu/x/ad30

Itt leirtam.

sziasztok én a Creative audigy SB Live! Player 1024 kártyát vettem meg és se hogy se müködik rajta az 5.1 amit el tudtam érni vele az hogy müködik a 4 csatorba hangfal az oldalakat böngészve találtam meg ezt a oldalt ezen tudtam meg szólaltatttni a hangot [link]microsoft.com
vért izzatam hogy müködjön az 5.1 de se hogy se tudom el érni lehet hogy kamu rajta az 5.1 kimenet na mind1 de legalább mükxik valahogyan 

Sziasztok!
Hangkártya vásárlás előtt állok. Egy Senheiser HD202-t és egy Logitech Z-2300-at kéne kihajtani. Nekem mindenki az Audigy 2 Zs-t ajánlotta erre a célra. Megfelelne ezen kritériumoknak?
Ami még fontos: W7-re legyen driver, ne melegedjen.

A zene 1000 kbit/s felett kezdődik! | Hirdetéseim FRISSÜLT! http://href.hu/x/b1c4 FRISSÜLT!

Igen.

Sziasztok!
Egy pár hozzáértő (mivel uncsitesóm szerint csak azt hallom, amit hallani akarok
) véleményt és okítást kérnék az alábbi ügyben. 
Épp azon vitáztunk (sajnos sikertelenül) h. egy mai realtek int. hangkártya vs minima audigy kártya minősége ugyanolyan, azaz nem éri meg az Audigy2 sem!

Azt aláírom, h. sokat fejlődött az int. szutykok "minősége" de ha vkinek van egy minima genius sw hf 5.1-e, legyen az 3600-5005-6000 vagy logitech z5500, esetleg crea s-750, akkor teljesen mind1 szerinte, milyen hangkártya van a gépben, mert a hang csak átfolyik a kártyán és hang minősége ugyanaz! Win7 alatt ugye idézem: "Megváltozott a hang API, nincs HW keverés, így ugyanolyan minősége van egy Au2-nek, mint egy int. realtek-nek"
XP alatt is szerinte (ott azért van HW keverés) nem hoz többletet az audigy kártya az int. szutyokkal szemben... 
Idéznék még egy dolgot:
"Jómagam 2000-ért vettem kb 3 hónapja egy audigy-t sb0090-es..annyit megért az alaplapi szutyok helyett szerintem...
Erre ő: hát sztem az alaplapi szutyok jobb lett volna tőle...
Esetleg mi a véleményetek erről:
Én: figyi már, 2006-ban az au2-vel nem hallgattál DvD filmeket 5.1-ben?
Lacca: dehogynem
Én: és ugyanaz volt ,mint az integráltal a DTS vagy DD5.1
Lacca: el is adtam mert nem érte meg az ára a minőségbeli különbséget
Lacca: és most meg amúgy se érne semmit
Én: ha igen, összepisálom magam 

:
Lacca: integráltak simán érnek annyit mintegy audigy2
Szóval szerintetek hogyan lehetne észérvekkel meggyőzni arról, h. nem biztos a maga igaza? 
Az más kérdés, h. nem mp3-at hallgatok, hanem flac-et, de neki bőven elég a max 192kbs.Persze két csipogóval vagy még egy Genius 5.1-el se van különbség, viszont szerencsémre hozzám került kölcsönbe egy stereo erősítő és egy Quadral hangfalpár, amin én igen is hallom, h. flac vagy mp3 szól. Ezek szerint önigazolásról van szó, azaz csak azért hallom a különbséget, mert hallani akarom?

[ Szerkesztve ]
Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi

Sziasztok!
Van egy Audigy 2 USB-s hangkártyám, ami tegnaptól nem ad ki hangot magából, csak elkezd rajta villogni az összes led. Áramtalanítttam, de utána szintén csak a ledek villognak pár másodpercenként. Bekapcsolni nem lehet, még távirányítóról sem. Valaki találkozott már hasonló problémával? Ha hardver hiba, egyáltalán meg leet javíttatni valahol, ha már nem garis? Mert jó kis kártya, és olcsó sem volt, szóval nem szeretnék másikat venni...
Köszi előre is!

Nos, megvettem a Logitech Z-2300-at. Jónak jó, de nem eléggé, ezzel az alaplapival. Ugye mondtátok, hogy legjobban egy Audigy 2 Zs dukálna mellé. Össze lehetne valahogy kötni avval a karival a hangfalat, digitális bemeneten? Ha igen, mégis hogyan, nem vagyok otthon ebben. Esetleg SPDIF-en? Melyik a jobb és miért?
További kérdések később várhatóak. 
A zene 1000 kbit/s felett kezdődik! | Hirdetéseim FRISSÜLT! http://href.hu/x/b1c4 FRISSÜLT!

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne Audigy 2-vel kapcsolatban.
Már vagy' 4 éve megvan ez a hangkártyám, de most egy külső DAC+erősítőt szeretnék venni, és azt mondják, hogy az Audigy2 digitális kimenete nem igazán jó hozzá, mert hardveresen a kártya az alap 44.1k hangokat 48-ra konvertálja fel, és azt is adja ki a digit kimeneten, ami nekem nem lenne jó. Ez valóban így van? Ha igen, nem lehet valahogy mégis jobb belátásra bírni? 

Üdv mindenkinek!
Tud valaki rendes sorround mixer programot Win7-re? Hátsó hangfalakat szeretném erősebbre venni, a windóz beépítettje nem jó, mert hangerőállításnál elmegy az egész, az audigy2-ZS-emhez pedig nincs CD-m, a letölthető szoftverében meg nincs semmi ilyesmi. Köszönöm

hali, most vettem egy 4770-et, és egy idő után elkezd recsegni a hang. (audigy2)
9.9 catalist. legújabb daniel_k driver. néztem eszközelőben más irq csatornán vannak, szval az miatt nem lehet. Másik slotb a nem tudom tenni a microatx lap miatt
de így is van 1 slot a vga és a hangkártya között 
valakinek van valami ötlete?
(win7 alatt)
audigy2 value...
[ Szerkesztve ]

Üdv minden Audigy 2-es tulajnak!
Szeretnék érdeklődni, hogy valaki nem tud abban segíteni, hogy hol lehetne beszerezni Audigy 2-höz való frontpanel átalakítót? (HD-shoz valót. Az AC97-es verzió nem működik a házam csatlakozójának jóvoltából.)
Találtam egy angol nyelvű leírást, de ott olyan alkatrész típusnevekre hivatkoznak, amik alapján nálunk nem tudom beszerezni (pl. Lomax-ból)...
Ezért is gondolkodok inkább valami "kész" termékben...
A számítógépekkel remekül meg lehet oldani azokat a problémákat, amik számítógépek nélkül nem is léteznének. by xclusiv

Hello!
Audigy 2 (sb0240) hangkarit használok Win7 x64 alatt, és mióta feltettem a SB Audigy Series Support Pack 3.5 drivert, cod5 alatt olyanok a hangok mintha vmi visszhang effekt lenne bekapcsolva. Zenehallgatáskor tökéletes, ott nem hallottam ilyen jellegű problémát. Természetesen default beállitások.
Ha tudtok esetleg vmi más használható drivert, ill. javaslatot, akkor azt szivesen veszem.
üdv: mad
[ Szerkesztve ]
★ Battlefield Bad Company 2 ★ - madnight

Végre sikerült összeraknom a külső dobozt és már tényleg zajtalan a monitorozás.
Az engem is érdekelne, hogy a letölthető legfrissebb drivernél több opciót biztosító felülethez hogy lehet hozzáférni?
Digitális családmodell: 8 mag, 8Gb, 2 vga, 4 HD monitor! :D (a fele már megvan)

Rájöttem.... 16bit 48000 kHz-ről átállítottam 24 bit 96000kHzre, és láss csodát. (Érdekes hogy 24bit 192000 Khz-en viszont szintén "gagyi" volt a hangzása.) 

Felteszi külön programokként a beállitási lehetőségeket. Összességében nagyon hasonlít a régi xp-s driverre. Ugyanakkor a grafikus equalizert nagyon okos döntés volt beletenni. 
A start menü creative mappában megtalálod az összes progit ami szükséges a beállításhoz. (creative audio console, speaker settings, EQ, ... stb)
[ Szerkesztve ]

Köszi. Kicsit ciki, de nekem a creative-ből kétfele ágazik audio console és update. A konzolon meg semmi finom hangolási lehetőség, csak preset, az is az eax fülön:![]()
Engem olyan lehetőség érdekelne, amivel a kimenetet "ekúzni" lehetne fixen, a sugárzók kiegyenlítése érdekében, oldalanként. Szoftveresen nagyon egyszerű, de én szeretném kihasználni a vasban lévő dsp-t, ha már benn van.
Lehet, hogy van olyan driver-mod, amivel ez lehetséges?
Köszönöm!

Lehet nem egy driverről beszélünk. 
Én a SB Audigy Series Support Pack 3.5 drivert tettem fel. Ebben van grafikus EQ.
Sok sikert!
üdv: mad

Köszi. Láttam már korábban, de nem foglalkoztam vele a creative oldaláról letölthető driver kipróbálása előtt. Most leszedtem. Aztán, egy óvatlan pillanatban próbát teszek.
Amúgy, ha a rakat ki és bemenetet elnémítom, amire éppen nincs szükség, tényleg szinte teljesen zajtalan a fejhallgató kimenet a front panelen. Ez mindenképpen pozitívum. Nem kell keverőt használnom, ha a stúdió fülesen monitorozok.

Sziasztok!
Audigy 1 hangkártyám van
(asszem player volt az alneve), és XP-n kiválóan működött az Audigy 4 pro PAX driverrel (EQ, EAX, SPKSET, THX, stb), váltottam W7 Ultimate 64bit-re, de egyszerűen nem találok normális driver-t hozzá, feltettem ez a Daniel K. féle support pack 3.0, ill. a 3.5-öt, de mindkettővel rossz:
Egyrészt olyan a hang konkrétan PES 2010-ben, mintha Darth Vader kommentálná a mérkőzést, a közönség hangja meg iszonyú halk, elég borzasztó.Emelett néha elkezd zúgni a hang, mint a rossz rádióadóknál, lejátszás közben, legtöbbször, de van hogy így indul a W7. Az alkalmazás bezárása után visszaáll normálisra.
Az összes létező beállítást végignéztem(16bit, 24bit stb), még a legújabb Pax pack-et is feltettem, de ez sem oldotta meg a problémát.
Itt olvastam, hogy a Daniel K. supportpack 2.0 talán a legjobb, érdemes kipróbálnom.
Sajnos addig marad a jó öreg XP. 
Tudna valaki megoldást?
Van most lehetőségem, egy Audigy 4-et venni, vagy X-FI Xtreme audio-t, melyiket érdemes?
Tökéletes volna az Audigy 1 is, ha lenne hozzá W7-es driver...
[ Szerkesztve ]

Szia!
Nekem SB0240 audigy2-m van. (külsőre olyan, mint amit a képen belinkeltél)
Én is Win7 U x64-et használok. Múlt héten tettem fel én is a daniel_k féle audigy support pack 3.5-öt. /fentebb linkeltem/
Install közben küzdött az előző driver leszedésével, majd egy újrainditás segitett rajta. Mikor feltette a drivert nekem is zúgott, torzitott. Aztán ujrainditottam, majd beállitottam a speaker settingset. 24bit 96000khz-re állitottam, és igy tökéletes.
Próbáld meg a creative audio consoleban a restore defaults-ot hátha magához tér.

Szia!
Emlékeim szerint azt is megpróbáltam, de megnézem megint. Köszi a tippet!
Kérdeznék is:
A DX hangnél, ha nézed everestben, milyen feature-k vannak bepipálva, mert nekem win7 alatt csak 1 feature, míg xp-ben vagy 5-6 legalább (EAX1, EAX2, EAX3, stb) ??
Köszi.

Megnézéd az Everest DirectX fülénél, a DX-hang-nál mi van?
Belinkelnéd ide!
Köszönöm!

Win7 mar nem DirectX alapon hanem OpenAL-en keresztul hasznalja a hangkartyat.

Üdv!
Nekem is mint nektek gondok vannak az audigy 2 kártyámmal win7 alatt. Kezd elegem lenni ebből hogy egyszerűen rengeteg gond van az audigy-kkel. 5.1-es film alatt a center nem szól, a hangot amit a centernek kellene leadni a két front hangszóró adja le.
- 5.1 CH Windows® Vista™ Premium Level HD Audio (ALC662 Audio Codec)
Ez az integrált hangkártya az alaplapomon (asrock alivexfire-e-sata2)
Van értelme nekem az audigy-vel bajlódni vagy elég nekem ez az integrált hangkártya is?
Jóformán 5.1-es filmnézéshez használom.
Előre is kösz a válaszokat!

A #3078-as hozzászólásban linkelt drivert ajánlanám. Egy darabig használtam én is az integrált csodát, de szvsz durva különbség van az audigy2 javára.

A CMSS3D beállításokat felfedeztem, miután nem bírtam normálisan belőni a hangfalaimat a lehallgatáshoz. kiderült, hogy a Creat... panelen kell ügyeskednem. Most jó. (eső után köpönyeg)

Audigy- istenei, kérdésem lenne felétek!
Nem gondoltam át a saját megoldásomat, hátha van már megoldás.
Szóval a hangkártya kimenetei párokban vannak a csatlakozókhoz rendelve (kivéve rca-piros- fehér). Ezt tudom.
Nekem szimmetrikus bemenetű aktív hangszóróim vannak. A szimmetrikus jel fizikailag a sztereo csatlakozón tud átmenni pld trs(jack dugón)csúcs-, gyűrű+, köpeny-ground.
Meg lehet azt oldani, hogy egy csatlakozón csak a jobb oldal jele jöjjön, pólusonként ellen fázisban, szoftveresen szimmetrizálva? A másikon meg csak a bal.
Evvel ki tudnám váltani a keverőt a hangfalig. Egyel kevesebb köztes elem.
A szimmetrikus csatlakozón a felszedett zavarjelek kioltják egymást, ezért hosszan el lehet vinni. Szóval találkozott már valaki a kérdéssel, esetleg megoldással?

Sziasztok.
Lenne egy kérdésem.Vettem nemrég egy Creative® Inspire™ T7900 hangfalrendszert. Csak még nincs a kezemben sajna. Talán jövő héten szerdán vagy csütörtökön lesz. :S
Néztem hozzá egy Audigy 2-es hangkártyát. Ez elvileg kihozná a max-ot a dobozból ugye? 
Most ez a lap van nekem: http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=170&prod_no=1215
Gondolom ez talán 1 kicsit meghajtja de nem lesz tökéletes. Hirtelen ennyi lenne. Előre is köszi.
Sziasztok! SB0240 es Audigy 2 hangkártyám van. Már régen, de nem használta mert az alaplapival minden jobb volt.
Sajnos azon viszont most elszállt valami. Nem megy a mikrofon.
Vissza raktam és már tudom mi volt a gondom vele.
Olyan halk, hogy az valami elképesztő.
Win Xp semmi extra...
Mit tegyek? Milyen driver és honnan amivel jobb lesz vagy mivel lehet ezt beállítani?
Köszönöm!
Illetve van egy SB0230 arany csatlakozású is. Melyik a jobb? Azt még nem próbáltam mert éppen nincs már rá időm.
[ Szerkesztve ]
atee
Picit szórakoztam vele. Még mindig halk win hangja. Viszont már nem tudok normálisan mp3 at vagy egy divixet megnézni. 
Valami elcsesződhetett codek ügyben?
Mit kéne feltennem?
atee

Sziasztok.
Ismét kérdésekkel fordulnék hozzátok. 
Aszondja hogy: - megvettem az Audigy 2 Platinum Ex-es hangkártyát.
- feltelepítem a win 7-es drivert a game port nincs
- majd egy másikat rakok föl annál van game port de nincs hang
- végül felrakom a Audigy SupportPack 3.5. verziót
- itt minden jó csak ha mikrofonon beszélek akkor elkezd furcsa hangokat adni
- ismét helyrejön magától de 1kis idő elteltével ismét s*ar lesz.
- ami a legdurvábban fáj az hogy Sb Audigy [EC00]-ak ismeri föl minden driver.
erről a kártyáról lenne szó. HELP.
[ Szerkesztve ]

sziasztok
van egy audigy 2 value (sb0400) kártyám
és ha használok eaxot szaggatnak a játékok, ez miért van?
gyenge a gépem hozzá?
gépem:
pentium 3 866Mhz
384 MB sdrm
radeon 9550 128MB
half life 2 meg call of duty 2 az ami főleg beszaggat
ha jobb gépem lenne akkor már nem szaggatna a játék?( például P3 tualatin 1400Mhz)
elvileg ez hardveresen tudja az eaxot szóval nem értem minek szaggat...
vagy vegyek audigy 1 gamer(sb090)/ audigy 2 (sb0240)kártyát?
[ Szerkesztve ]
Diablo 3--http://www.petitiononline.com/d3art/petition.html

hali!
nekem egy Audigy SB 0570 jelzésű karim van, de nem tudom, hogy melyik is igazából, SE,Value, sima... segítenétek, ha tudja valaki? drivert szeretnék hozzá win7 32 bit alá, mert a mostani, amit letöltött magától nem igazán működik rendesen, mert az Audio Control Panelben nem állíthatóak az EQ stb. magyarul a Soundblaster saját beállításait nem mindet tudom használni...
és még egy kérdés, nem igazán tudom, miért ad meg 2 lehetőséget a kártyán belül alapértelmezett eszközként, 1. SB Digitális Hangillesztő, illetve 2. Hangszórók... mind a két opciónál lehet ugye konfigurálni, és hangerőt is állíthatsz, de nem értem, miért 2??? mi a különbség? melyiket tegyem meg elsődlegesnek?
ha a fent linkelt driver packot felteszem, segíteni fog? (illetve ehhez kéne tudnom, milyen kártyám is van, hiszen a Value-hoz másik packot ajánl a link!)
köszönöm!

...nos, az Everest Audigy SE-nek írja, szóval ez meglenne...
viszont feltettem az ajánlott linkről a driver packot, rendszerhangok - pontosabban a teszthangok működnek, a win saját médiaplayere is megy, de az általam használt foobar nem működik "device not found" hibaüzenettel... nem igazán értem...
elvileg uninstalláltam az előző drivert, mindent, utána tettem fel az újat, de az eszközkezelő még mindig azt írja az SB Audigy illesztőprogramra, hogy az előző, official az..
valaki?

Audigy hangkártyák nem támogatják a natív 44.1 kHz-es hangkiadást (ami a CD mintavételi frekvenciája pl.), hanem átkonvertálja a kártya 48 kHz-re. (ami ugye minőségromlást hordoz magában), Ahogy néztem az ASIO4ALL is ezt csinálja akkor róka fogta csuka, csuka fogta róka esete forog fenn, egyik sem jobb elvileg?
ezt honnan veszed?

hali. win7 alá neked nem kell más, mint: audigy pack win7 alá 3.6
Idősebb vagyok, mint Szlovákia!

nem. 3db 3 pólusú jack-en adja ki a jelet a hangkártya az 5.1-hez ( 7.1-hez eg 4db 3 pólusún)
milyen bemenete van az erősítőnek?
[ Szerkesztve ]
Idősebb vagyok, mint Szlovákia!

3db minijack-2xRCA kell hozza.
Erositodon van 5.1 analog bemenet.
[ Szerkesztve ]

Köszönöm mindkettőtöknek.
Még annyit hogy az a minijack az 3.5mm jack dugó ugye? 
Üdv:Viktor

jack: 1/4" (~6.3mm)
minijack: 3.5mm
microjack: 2.5mm

Köszi szépen.Annyira nem vagyok jártas a témában (biztos fogok még kérdezni) és nekem sima jack volt eddig a minijack. 
Üdv:Viktor

Üdv!
Lenne nekem egy audigy 2 OEM kártyám. XP alatt hibátlanul működött az audio console, most a win 7 alatt eltűntek az eq beállítások. Létezik normális driver win 7 -hez? 
Jared Soldier vagyok, Hendrix szellemi örököse. A szomszéd lakásban lakom."Az egér és az elefánt, megy át a hídon.Egyszer csak megszólal a kisegér. - Hallod hogy dübörgünk-."