2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

XIGMATEK BALDER SD1283

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Végre eljött az ideje hogy lecseréljem a régi gyári AMD hűtőmet. Egy GIGABYTE GA-MA770-US3 (rev 2.0)...

[ ÚJ TESZT ]

Végre eljött az ideje hogy lecseréljem a régi gyári AMD hűtőmet. Egy GIGABYTE GA-MA770-US3 (rev 2.0) alaplapom van valamint egy AMD Phenom II X2 545 processzorom. Ez utóbbi unlockolva van így egy Phenom II X4 945 BE lesz belőle. A választásom a XIGMATEK BALDER nevű hűtőjére esett.

XIGMATEK BALDER

A Balder H.D.T. technológiával rendelkezik ami annyit jelent, hogy a hőcsövek közvetlenül érintkeznek a CPU-val, emellett a talp tükör polírozott. Támogatja az Intel LGA1156 (i5)/1366 (i7)/775 CPU-kat valamint az AMD Socket K8 754 / 939 / 940 / AM2 / AM2+ / AM3 CPU-kat is.

Adatai:

No de lássuk akkor a magát a hűtőt.

A csomagolás:

Maga a hűtő:

Tartozékok:

A ventilátor(amely fekete és a négy sarkában 4db fehér led világít):

A tükör polírozott talp:

Tesztek:

Megnéztem az IDLE hőmérsékleteket kb 45 perc uptime után. Megizzasztottam OCCT-vel, mivel időm nem sok volt ezért egy félórás terhelés fért bele(amelyben az első 1 és utolsó 4 perc idle monitoring azaz ekkor nem terhel ezeket nem számoltam bele). Aztán volt még GTA IV benchmarkja 5x egymás után lefuttatva és a végén egy kis film konvertálás Mediashow Espresso-val.
A mért értékek a tesztek alatt kijött hőmérsékletek átlagai, 22 fokos szobahőmérséklet mellett. A hőfokok a CPU hőmérsékletei nem a magoké mivel unlockolt CPU révén a magok hőmérsékletét nem lehet mérni.

Az eredmények:

Alaplap hőmérsékletek:

Processzor hőmérsékletek:

Megjegyzés: A gyári hűtő OCCT alatt kb 1 perc alatt elérte a 70 fokot és az alá nem ment sőt a 71-72 fok felé kacsintgatott.
Mind a két ventilátor 100%os fordulaton ment a tesztek alatt (a gyárinál ez 4500 míg a Xigmateknél 2000 rpm-et jelent). Ha esetleg érdekelnek valakit a GTA IV beállítások amin a tesztet futtattam valamint az eredmények az megtekintheti őket: Itt és Itt
Az új hűtővel a VGA-m hőmérsékletei is jobbak lettek idle állapotban kb 3-5 fokkal hűvösebb lett.

Összegzés:

A Hűtőt kb ~10e Forintért lehet kapni, én teljesen elégedett vagyok vele. Ha kell lehet rá rakni még egy ventilátort a másik oldalára. A gyári ventilátor nem túl hangos, a 4 led pofás nekem bejön, valamint a felfogatás is jól meg van oldva 4 kis gumibakkal ezzel csökkentve a rázkódást.

Akinek további információkra lenne szüksége kérdezzen bátran.

Első cikkem remélem jól sikerült :)
Képek forrása: Tweaktown

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.