2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

World Cyber Games 2009

és még sok minden más...

[ ÚJ TESZT ]

Bemutatás, a Show

A World Cyber Games 2009, Budapest Game Show, Windows Se7en premier és Mod Tech Hall, ahogyan én láttam.

Szeretném bemutatni ezt a sokszínű rendezvényt annak, aki nem tudott eljönni és személyesen meglátogatni a show-t.

A rendezvény október 31.-én került megrendezésre a Papp László arénában. A nyitás egy hideg, késő októberi reggelen volt. Már reggel nagy tömeg várt a bejutásra, csak éppen rossz helyen vártak, az igazi bejárat máshol volt, így már reggel nagy tolakodás volt.
Egy rossz pont, hogy nem lehetett műanyagpalackos üdítőt bevinni, így dobhattam ki 1,5 liter italt...

Na de akkor térjünk is rá a tárgyra, a show-ra. Először is a magyarországi WCG09-n csak FiFa 09 játékból rendeztek elődöntőt. Ez sajnos visszalépés a 08-s show-hoz képest...
Azért a hangulat megvolt, nagyon ügyesen játszottak a versenyzők, őket kényelmes székből figyelhettük.

Ezzel párhuzamosan folyamatosan mentek a játék bemutatók, közben értékes ajándékokat, pólókat osztogattak szét a színpadoknál. Lehetett pontokat is gyűjteni, mindenki kaphatott, kérhetett egy pontgyűjtő füzetet, melyben a programok is le voltak írva és egy kis térkép a standok elhelyezkedéséről.
A pontokat különböző feladatok sikeres végrehajtásával lehetett szerezni. Csak hogy párat soroljak:
Egy falon kellett felmászni és egy függőkötélen kellett átmenni körülbelül 3m magasban.
Lehetett célba lőni is pisztollyal is, persze nem igazi golyóval. : )
Majd a megszerzett pontokat be lehetett váltani mindenféle értékes ajándékra, de azok dobozban voltak, így nem tudhattuk mi van benne.

a show felülről

Lehetett ingyenesen hozzá jutni jogtiszta Windows 7-hez, akik felsőoktatásban részt vesznek, vagy tanárok. De végeláthatatlan sor volt, így nekem nem volt türelmem végigvárni. Azoknak volt ez egyszerű, akik elsőnek oda tudtak jutni.

Volt tombola is, két fajta, az egyiknél a bejáratnál kapott karszalag sorszámát sorsolták,
a másiknál az ügyességi játékoknál kapott sorszámos jegyeket kellett egy dobozba dobni és ha jól emlékszem óránként húztak többet is ki. Ezekből 3 fajta volt, piros kék és zöld tombolák voltak. Sok fajta nyeremény volt. Pólók, játékszoftverek, kisebb hardverek.

Fellépet Kiss Ádám is a Windows 7 színpadán, sajnos itt a kép nem sokat ér,
ezt hallani kell. : )
Közben aki akart az a Forma 1-t is nézhette egy nagy LCD tévén, kanapéban.

Aki játékot akart venni, az is megtehette, az 576 standján és még egy jó kis hűtőmágnest is kaphatott hozzá. De lehetett társasjátékkal is játszani. Volt egy olyan játék, ami a reflexeket veszi igénybe. 4 emberből a két leggyorsabb kaphatott csak pontot, de akik nem értek el pontot, azok is kaptak egy-egy tombolát.

Kiss Ádám fellépés közben

A Forza 3-t is ki lehetett próbálni, 6 db szimulátor volt kint, én is kipróbáltam egy-két körre, nekem nagyon tettszett, jó volt az ülés, a kormány, a pedálok és persze a játék is. Ezek mögött volt 2 komolyabb, Force Dynamics féle erő-visszacsatolásos szimulátor. Sajnos a rendezvény közepe felé mindegyik elromlott, nem bírták a folyamatos használatot.

Voltak autók is kiállítva, de nem akár milyenek, Ferrarik, gyönyörűen tuningolt Seat Leon, és Opel Corsa.

Egy érdekesség is volt, két hordozható számítógép volt kiállítva, az egyiken volt vírus védelem, a másikon nem. Az utóbbit elárasztották mindenféle bogarak, kukacok, férgek. Az biztos, hogy jó szemléltetés. : )

Többféle alaplap volt kiállítva, elsősorban az ASUS lapjai voltak láthatók. Meg lehetett csodálni a világ legdrágább videokártyáját is az ASUS MARS-ot, rajta pedig 3DMark06 futott.
Kint voltak a ASUS komoly, játékra tervezett laptopjai is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.