2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Windows 7 Professional MUI integráció

Avagy hogyan változtathatjuk meg a [telepített] rendszer nyelvét deployment eszközök használatával

[ ÚJ TESZT ]

Media mod: Hogyan fogjunk hozzá

Windows Automated Installation Kit

Először is fel kell telepítenünk a Windows® Automated Installation Kit (továbbiakban WAIK) eszközt. Kattintsunk a második - Windows AIK setup - menüpontra, és kövessük a lépéseket (next-next).

Valójában nem lenne szükség egy ilyen méretes csomag telepítésére, de sajnos külön nem tölthető le az a kis eszköz gyűjtemény, amelyre szükség van a nyelvi csomag telepítéséhez. Ha valaki már rendelkezik telepített változattal, akkor C:\Program Files\Windows AIK\Tools könyvtár amd64 és x86 könyvtárát érdemes félretennie, hogy máskor ne kelljen gigabájtnyi rendszert telepíteni egy 10 MB alatti eszköztár használatához. Ha másik gépre ezt telepítjük, akkor az eredeti helyén C:\Program Files\Windows AIK\Tools\x86\ könyvtárban lévő wimmount.inf -re jobb klikk és install menüpont választása pillanatok alatt sikerhez vezet.

Emellé el lehet tenni a telepítő ISO HotFix könyvtárát is, amely régebbi xp és vista rendszerekhez szükséges, valamint a WinPe_LangPacks tartalmát is, amelyre még visszatérek pár sorral lejjebb.

Könyvtárszerkezet

Hozzuk létre a könyvtárszerkezetet, amely megkönnyíti a későbbi lépéseket. Az egyszerűség kedvéért egy ZIP fájlban mellékelem az itt leírt szerkezetet: integrator.zip

A c:\ könyvtárba kerüljön az integrator könyvtár, s abban legyen a langpacks és a WinPe_LangPacks alkönyvtár. A langpacks könyvtárba másoljuk be a Language Pack DVD lemez hu-hu könyvtárát.

A WinPe_LangPacks könyvtárba a WAIK lemez gyökérkönyvtárában található ugyanilyen nevű könyvtárból válasszuk ki a nekünk való alkönyvtárat (32bit = x86, míg 64 bit esetén az amd64 könyvtár). Onnan belülről kell nekünk a hu-hu alkönyvtár.

A félreértések elkerülése végett megmutatom, hogyan kell elhelyezkednie a fájloknak:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.