2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Üzenet ezúttal tényleg a gépházból

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Hónapok óta egy összetett problémával küzdünk a lapcsaládot kiszolgáló rendszerünkben.

[ ÚJ TESZT ]

Csapataink (programozóink, rendszergazdáink) hónapok óta békeharcban állnak egy összetett problémával, mely a Prohardver lapcsaládot kiszolgáló rendszerben van. Az elején ebből keveset vehettetek észre, azonban az utóbbi hónapban és főleg hetekben már vagy komolyabb üzemkimaradások is voltak, vagy csak használhatatlanságig lassultunk.

A probléma egyrészt szoftveres eredetű (a terheléssel összefüggésben), és itt végre sikerült az utóbbi pár napban eredményeket elérnünk az adatbázis indexek jobb clusterelésével, valamint az apache optimalizálásával. Reméljük, hogy ezt a javulást ti is észrevettétek, illetve, hogy tartós marad!

Bár nem akut gond, de a hardveres oldalon is vannak problémák, ugyanis processzorban kicsit gyenge már az adatbázisszerverünk (négy dual-core Opteron), így hardveres upgrade is várható.
Most (így vasárnap este) épp ott tartunk, hogy a mostani K8-asok helyett K10-es hatmagos Opteronokat is meg fogunk tudni etetni az alaplappal, így az upgrade gyorsabb, egyszerűbb és sokkal olcsóbb lehet. Ez azért sem hátrány, mert a szerverben 64 GB memória van, amit nem szívesen kukáznánk.

Visszamászunk, dolgozunk, szorítsatok! :)

Parci, Kalandor

Azóta történt

  • A szervercsata folytatódik

    A baj csőstül jön, nálunk duplán. Az adatbázisszervert épp sikerült stabilizálni, ám most a webszerver megmakacsolta magát.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.