2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

UPC digitális műsorrögzítés buktatói

2015 számomra a váltás éve lett: elhagytam a T-Home az ADSL internetemet és IPTV-t a UPC miatt.

[ ÚJ TESZT ]

Milyen alternatív megoldások jöhetnek szóba?

Ez egy fogós kérdés, mert ha csak feketét és fehéret akarunk látni, akkor a szolgáltatónak az a lényeg, hogy a mediaboxokat kisöpörjék és a profitot növeljék, a felhasználónak meg az lenne a legjobb, ha a mediabox valami miatt nem megfelelő akkor hasonló színvonalú alternatívát nyújtson a szolgáltató.

Szerencsére a technológia fejlődik és más gyártók is gondolkoznak.
Vegyük csak az okos tévéket, 2014-ben már minden komolyabb okostévében volt CI+ foglalt, tudtak műsort is rögzíteni és az sem volt ritka, hogy akár kettő CI+ foglalat is volt rajtuk.
Kettő CI+ foglalat az két tunert takart, akár 2 műsor rögzítését is (double tuner, twintuner).

Tehát ha valaki egy vagy két műsort akar rögzíteni, akkor egy vagy két Mediacardra lenne szüksége, továbbá arra hogy a szolgáltató engedélyezze ezen eszközökre azt hogy az elektronikus műsorújságban is 8 napra előre lássunk.

Ez akár anyagilag is megérné neki, mert jelen esetben, ha valaki műsorrögzítős mediaboxot szeretne az 1000Ft-ba kerül havonta, és csak egy felvételt tud egyszerre rögzíteni (előre ütemezve).

Amennyiben valaki mediacardot kérne a mediabox helyett és rendelne hozzá még egy mediacardot (2 CI+ foglalatba), akkor viszont HD adások esetén 1550Ft-ot számlázna ki neki UPC szemben a felvevős mediabox 1000Ft-jával (az első mediacard ingyenes a másodikért kell fizetni 2015-ben).
Akár hogy is vesszük ez 50%-os bevétel növekedés.

Visszatérve arra, hogy itt maga a hardver adottságainak börtönében (vagy sajátjukban) vannak a fejlesztők, adja magát a kérdés, hogy mikor lesz valamilyen új szolgáltatás, aminek be kell kerülnie a mediaboxba és akkor vajon mi kerül ki, lehet, hogy egy idő után már csak 3-4 sorozat rögzítése lesz az ajánlott, esetleg eltűnnek a kedvencek kiválasztásának a lehetősége?

Ugyanis ha most lenne firmware tárhely, akkor mi indokolná azt, hogy alap kényelmi szolgáltatások nem kerülnek bele?

Legyen ez a záró gondolat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.