2024. március 30., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Transcend JetFlash 760 USB 3.0

Megtörtént az elkerülhetetlen, néhány együtt töltött év után elhagyott a pendrive-om, de lett egy új :)

[ ÚJ TESZT ]

Szintetikus tesztek

Egy pendrive (és a rajta tárolt adatok) elvesztése felett érzett keserűséget semmi sem csillapítja jobban, mint egy új eszköz vásárlása. Az elvárások adottak; legyen minél gyorsabb és minél nagyobb kapacitású, a kialakítása ne kupakos legyen, és mindezt tudja maximum 5000 forintért.

Némi utánajárás és tájékozódás után jutottam el a Transcend JetFlash pendrive család egyik itthon még nem kapható tagjához, a JetFlash 760-hoz, annak is a 16GB-os változatához. A képességeiről a gyártó honlapján egy olvasásra megadott „up to” 70 MB/s-os értéken kívül más információ nem szerepel. A nemzetközi e-piactéren szereplő, 4500 forint körüli ár fényében ezt első körben egyszerű marketingfogásnak is tekinthetjük. Én azonban bizalmat szavaztam a ketyerének, így a megrendelés után pontosan egy héttel kézhez is kaptam. És most szeretnék újabb viszonyítási pontot adni mindazoknak, akik pendrive vásárlása előtt állnak, és a „Megéri-e USB 3.0-ás pendrive-ot venni?” kérdésre választ keresve bújják a net bugyrait.

Először néhány szintetikus teszt, az ATTO egyik régebbi kidásának és a Crystal Disk Mark 3.0.1-es verziójának segítségével.

Az első szembetűnő eredmény az olvasási sebesség, mert bár túllépi az előző generációs USB szabvány korlátait, nem éri el a gyártó által közölt értéket. Meglepődtünk? Sajnos ma már nem.

Folytatásnak néhány diagramm, az Aida64 jóvoltából.

A véletlenszerű olvasás esetében sikerült megközelíteni a 70 MB/s sebességet. Sajnos Aida nem volt hajlandó az írásbeli tesztek elvégzésére, ezért azok diagramjaival most nem tudok szolgálni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.