2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Thermaltake Massive 23C máskép!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ha van egy notebook hűtőnk, azonban notebook-unk már nincs. Mégis mire lehetne még használni?

[ ÚJ TESZT ]

December környékén vásároltam egy Fujitsu-Siemens Sa-3650 gépet és ahhoz egy Thermaltake Massive 23C típusú notebook hűtőpadot. Azóta a notebook eladásra került a kihasználatlansága miatt. A hűtő pedig vissza a dobozába és a szekrény mélyén várta hogy egyszer még munkába állítsam.

Eddig kellett várnia!!.

Ma reggel korai ébredésemkor átfutott egy ötlet az agyamon. Mi lenne ha....?? Nem ez butaság hagyjuk.

De kávém kortyolgatása és cigim füstölgése közepette adtam még egy esélyt az ötletemnek, Hátha.

Az ötlet a következőből állt:

Van egy Intel DH57JG mini itx alaplapom. Benne egy Core i3 530 CPU, 1x2GB ddr3 1333mhz Kingmax RAM, egy Sapphire 4890 Vapor-X vga, Ocz SSD 60GB Turbo, 320GB Seagate HDD, és egy Silverstone SST-45SF 450w tápegység.

De házam nincsen. Sajnos a vga miatt nagyon szűkek a mini itx házak. Matx házba meg nem szeretném rakni a gépemet mert hatalmas nagyok, és a helyem kevés.

Tehát mi lenne ha a gépet ráépíteném a notebook hűtőmre, amiben egy 23cm-es ventilátor dolgozik. Ez a gépet alulról hűthetné. Az ötlet nagyon jó. Már csak kivitelezni kellene.

Már csak neki kellett esni a szerelésnek.

Rögzítések

Az alaplap tökéletesen felhelyezhető volt hála a rácsos szerkezetnek. A távtartókból azonban csak 2-be lehetett tökéletesen csavarozni, de legalább átellenesen. A másik 2 úgy helyeztem el hogy még alátámassza az alaplapot, de ne zárjon rövidre semmit.

Beton fix

Az alaplap beton fixen áll a helyén.

Jött a következő "félelmem" a videokártya:

De mint látható a kis bemélyedésbe tökéletesen beleillenek a hátlapi lemezei.

Már csak az ssd és a merevlemez rögzítését kell megoldanom, Először fektetve gondoltam, de nem fértek volna el sehogyan sem.

Így állítva lettek felrögzítve. Ezek is beton fixen állnak a helyükön, Semmi lötyögés.

Végeredményként a rendszer működése közben:

Szerintem látványos eredmény lett végül. Kíváncsi leszek a reakciókra amint vendégeink meglátják hogy mi is van az asztalomon.

A gép teljesen csendes és hűvös. A portól nem kell tartanom mert hála égnek 2 hetente kell maximum törölgetnem mert nem porosodik a lakásunk. Ha meg porosodna akkor a kompresszorom megoldja ezt a problémát. És a nyitott "háznak" köszönhetően még szerelgetnem sem kell a takarításához.

Remélem jó ötlettel szolgálhatok más Logout olvasóknak is ahhoz hogy kreatívan használják fel otthon pihenő eladhatatlan alkatrészeiket.

Köszönöm hogy elolvastátok és kommentáljátok irományomat. Sziasztok.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.