2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Teclast X98 Air 3G dual-boot tablet

Szokatlanul korrekt minőségű táblagépet sikerült összehoznia a Teclastnak arra az esetre, ha nem tudsz dönteni.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

A masinát elsőként kézbe véve meglepően egyben van érzés kapott el. 536 grammjával nem kelti a gagyi műanyag játék érzését, de még nem is zavaróan nehéz. Az összeszerelés tényleg minőségi, a csatlakozások szinte észre sem vehetők, a hátlap merev, nem hajlik, nem nyomódik be. És ami meglepett: fémből van! Elsőre nehéz megmondani, mert elég fura megmunkálású, szemcsés hatású. Az előlap csatlakozásánál azonban szép fényesre munkált. Ízlés kérdése, nekem annyira nem jön be a szemcsés design, de mindenképp pozitív hatással van a minőségérzetre a fém jelenléte.

Elölről nézve szinte egy az egyben iPad Air (valószínűleg innen a név is), különbség csak az előlapi kamera elhelyezésében van, illetve hogy nincs gomb az előlapon.
Az előlap üveg borítású, azonban sajnos nem Gorilla Glass. Bár a teszt megírásáig még nem találtam rajta egy darab karcot sem, de mindenképp be fogok szerezni egy üvegfóliát hozzá. Az ujjlenyomatokat szokásos módon gyűjti, a hátlapon ellenben abszolút nem marad semmi nyoma a fogdosásnak.

A bal oldalon találjuk a bekapcsoló és a hangerő állító gombokat, illetve a SIM és micro-SD kártya foglalatokat, alul micro-USB, audio jack és micro-HDMI kimenet(!) kapott helyet. A jobb oldalon és felül semmit sem találunk, felül egy műanyag elem található a fém hátlapban, bizonyára itt helyezték el a wifi és 3G antennákat.

Apropó SIM és micro-SD: a dual-bootos verziót 64 GB-os EMMC memóriával szerelve árulja a gyártó, amit micro-SD kártyával bővíthetünk kedvünkre. Vagyis szinte kedvünkre: Android alatt max. 64 GB-os kártyát képes kezelni, Windows alatt a 128 GB sem probléma.
A nevéhez hűen képes SIM-kártyát fogadni a gép, így sosem kell lemondanunk az internetről.

Elérkeztünk a gép másik nagy erősségéhez. A kijelzőt a gyártó állítása szerint egy az egyben az iPad Airből emelte át, ugyanis egy 9,7”-os Retina (2048×1536) felbontású IPS panellel van dolgunk, ami 264 ppi értéket jelent. Egyszerre tíz ujjat képes érzékelni, a színek nem invertálódnak a betekintési szög növekedésével, azonban a fényerő valamennyire csökken. Nem tudom, hogy jutott hozzá a Teclast ezekhez a kijelzőkhöz, leesett-e a kamionról stb., de őszintén szólva nem is érdekel. Gyönyörű, élénk és tűéles képe van a gépnek. Pár óra használat után rossz volt ránézni a FullHD monitoromra…

A külsőről

Rendszer screenshotok

Játék screenshotok

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.