2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Szilveszter Budapesten...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Hosszas unszolás után barátom rábírt, hogy menjek el vele egy szórakozóhelyre, és ott...

[ ÚJ TESZT ]

Hosszas unszolás után barátom rábírt, hogy menjek el vele egy szórakozóhelyre, és ott töltsük a szilveszter éjszakát. Sok alternatíva nem kínálkozott, ezért barátnőmmel úgy döntöttünk, hogy megyünk.

A választás az Átrium Moziban tartott party utopiára esett, amely egész igényesnek ígérkezett a honlapon olvasható infók alapján. Többféle zene, hotdog, pihenő, stb. irány az éjszaka!
Fél10-kor érkeztünk meg egy mérsékeltebb kiterjedésű tömeghez a bejáratnál (kb 100-150 fő). Szép lassan araszoltunk befelé, amíg bírták az idegeim, de aztán fél12-kor eljöttünk.

Akkor a részletek: Odaérvén kultúrált sornak nyoma sem volt, mindenki minden irányból próbált bejutni. A bejáratnál két kopasz engedte befelé a népet kb. 1fő/másfél perc tempóval. Itt akkor most megjegyezném, hogy én voltam fiatal, most is az vagyok (21). Voltam részeg is nem egyszer, és nem is kicsit. De ami itt volt.... 15-16-17 éves fiúk lányok bátyus és nővérke diákjával/személyiével és egyéb jóságokkal mattrészegen, "enyémavilágfelnőttem" fílingben. Ez még rendben is van, mi is élveztük, amikor már közeledtünk a 18hoz, nem is volt az rég. De kérdem én, egy 15 éves lány miért érzi azt, hogy ő nagyobb lesz attól, hogy:

- A: tajrészegen visítja, hogy jajjdebebasztam anyááád, mint valami állat. Oké, ez még talán bele is fér, merthát mindenki volt már részeg (bár azért vagy 70x elismételni ezt a mondatot már eléggé cinkes).

-B: A cigijét szép magas ívben eldobja a tömeg közepe felé, és amikor beleesik egy szerencsétlen srác kapucnijába, az meg üvöltve fogja a nyakát, akkor a kislány meg röhög hogy "haha, nézd már a lúzert".

- C: (Ez nem csak a kislányokra vonatkozik.) Miért lesz jobb attól, hogy akik a kupac széln állnak elkezdik teljes erővel nyomni befelé az embereket, amíg kb majdnem megfulladunk, aztán bentről meg löködnek kifelé, és a társaság fele elesik, a másik fele meg rajtuk tapos? Ha már felnőttetek, megtanulhatnátok egy kicsit kultúráltabban viselkedni, és több intelligenciát mutatni, mint egy egysejtű.

Ezek után már más kérdés, hogy kinek mi a véleménye arról, hogy a szervezők (vagy egy lelkes önkéntes, ezt nem tudom), úgy próbálta meg elérni, hogy a tömeg csak az egyik oldalról sorakozzon a bejárathoz, hogy a kocsijával behajtott az emberek közé, majd miután teljesen szétverték a kocsi motorháztetejét nagy gázzal elment. De szerintem nem is kell nagyon folytatnom ezekután. Azt azért a buli védelmében hozzá kell tennem, hogy később, hajnalban visszavittem két barátomat, akik be is jutottak, és fél8ig irtózatosan jól érezték magukat.

Szóval fél12-kor mi felszálltunk a villamosra, és a mester utcánál farkaséhesen betértünk egy nyitott Subway-be. Itt ért minket az éjfél, miközben épp készült a szendvicsünk. Btw. óriási respekt az ott dolgozóknak akik egyszercsak a semmiből mindenkinek egy pohár pezsgőt nyomtak a kezébe, hogy BUÉK. Az nagyon jólesett :)
Itt néztük egy kicsit ahogy pár tüzijáték ráesik néhány autóra, és azokon felrobbanva szép eredményeket produkál, majd elindultunk egy házibuliba, egy barátunkért. Onnan (miután én nem ittam pezsgőt sem) irány a kocsim. A két barátomat elvittem egy szórakozóhelyre, barátnőmmel pedig hazajöttünk. Útközben találtunk egy nagy parkolót tele friss hóval, ahol jót hógolyóztunk, itthon csináltam egy koktélt, és a végén, minden jó, ha a vége jó; lefeküdtünk aludni.

A tanulság számomra annyi, hogy most először és utoljára döntöttem szilveszterkor szórakozóhely mellett, és hogy egyre inkább elgondolkodtat, hogy mi a fasz van a mai 15 éves gyerekekkel...

Amúgymeg mindenkinek BUÉK;)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.