2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

szerencse - játék

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Már régóta terveztem, hogy megírom az alábbi történetet, de valahogy mindig elmaradt.

[ ÚJ TESZT ]

Már régóta terveztem, hogy megírom az alábbi történetet, de valahogy mindig elmaradt.

Nos a történet 2005 őszén kezdődik, amikor is figyelmes lettem egy bannerre, sportfogadás (az oldal nevét szándékosan nem fogom említeni), 2500 ft befizetésre 2500 ft bónusz. Megnéztem az oldalt, egész jó oddsok voltak. Emlékeim szerint háromszor kellett megforgatni a pénzt, ahhoz hogy ki lehessen venni a bónuszt. Nosza mondom próbáljuk ki, max 2500 pénz bukó, de akkor legalább rájövök, hogy nem kell sportfogadnom. Beutaltam a 2500 magyar kreditet, pár nap alatt meg is érkezett a pénz az oldalon nyitott számlámra. Akkor nézzünk is körül mire lehetne fogadni?

Épp kezdődtek a nagy labdarúgó bajnokságok, volt miből válogatni. Fogadtam a motorsporttól kezdve NBA-n át a fociig elég sok mindenre, több kevesebb sikerrel. De a bónusz arányosan megvolt. Olyan 4000 pénz maradt mikor is már majdnem megvoltak a kiutalás feltételei. Ekkor viszont jött egy újabb búnusz ajánlat, 20 000 befizetésre 10 000 bónusz. Osztottam, szoroztam, arra jutottam, hogy ha ilyen arányban nyerek továbbra is akkor megéri és még el is vagyok valamivel. Szóval még 20 000 beutalás. Egész jól ment minden, amíg jött 1-2 váratlan esemény, és buktam olyan 3-4000 pénzt. Na mondom ez így nem lesz jó. Valahogy csak meg kéne okosítani hogy pár ezer pluszban száljak ki ebből a mókából.

Ekkor jött az ötlet, hogy kaszinó, piros-fekete. Nos erről hamar beláttam hogy nem lesz jó, eléggé random ment az egész. Ugye a ''trükkös'' módszer: ha piros volt, akkor feketére ha fekete volt akkor pirosra. Na azért persze nem így. gondoltam, megokosítom én ezt a rendszert. Ha 3szor egymás után páratlan jött ki, akkor párosra tettem, ha 3 fekete, akkor pirosra, ha 3 alacsony, akkor magasra, stb. persze a fantasztikus rendszerem a legkevésbé sem volt fantasztikus. De nagyjából nullszaldón úgy döntöttem, hogy ez így nem lesz jó, keressünk valami mást. A másik klasszikusban a Black Jackben nem igazán bíztam, pedig még régebben (pusztán szórakozásból) elég durva táblázatokat készítettem, hogy mikor mit jobb csinálni és mikor mennyi a nyerési esély. pl. a bank első kártyája 5, nálunk egy 2es meg egy 9es, akkor duplázni a legjobb azt hiszem. De ez teljesen mellékág. Szóval elkezdtem keresgélni, megnéztem hol mik az esélyek. Rábukkantam a Casino War elnevezéső játékra, ami nagyjából abból áll, hogy kapok egy kártyát, meg a bank is. Ha az enyém nagyobb, nyertem ha az övé vesztettem. ha döntetlen, akkor választhatok, hogy vesztettem (talán fele tét visszajár, erre nem emlékszem), vagy duplázom a tétet. Ha a duplázás után is döntetlen, akkor azthiszem a bank nyer és itt vna előnye. (Ugyebár minden kaszinóban játszott játékban a banknak van egy kis előnye a játékossal szemben, ami biztosítja, hogy hosszú távon nyereséges legyen a kaszinó). Nostehát elkezdtem játszani, persze egy újabb ''tuti'' stratégiával: ha 3szor bebukom egymás után, akkor duplázás. Így ha nem bukok 10szer egymás után akkor jó. Elkezdtem játszani és elég jól ment. mindez péntek délután volt. pár óra alatt nyertem olyan 50$-t emlékeim szerint. Ez volt az a pont ahol egyből ki kellett volna utalni a pénzt. De persze ha az ember könnyen jövő pénzt lát, akkor a legritkább esetben tud nem gondolni arra, hogy kéne még némi pénzt nyerni így. Nos szombat késő délutánra mintegy 150 000 ft gyűlt össze a számlámon (maga a kaszinósdi olyan 17-18 000-nél kezdődött + volt 7-8000 ft-nyi függőben levő (és szinte tuti bejövő fogadás). Ekkor már éreztem, hogy ki kéne utalni némi pénzt. De ugye hétvége volt, bankok zárva. Elhatároztam, hogy hétfőn kiutalok pénzt, de addig játszok, aztán meglátjuk mennyi gyűlik össze. A hétvégét nagyjából azzal töltöttem, hogy ezzel játszottam. vasárnap délutánra már 5$-os téten játszottam. Azaz ha bukószéria, akkor: 5-5-5-10-25-50-125-250-500$ a tét. Az 500$-t sosem kellett feltennem. Délután 6-ra 540 000 ft-nak megfelelő pénz volt a számlámon (mintegy 2600$), volt, hogy egy óra alatt nyertem 50 000 ft-t. Úgy gondoltam, hétfőn kiutalok 200 000-t a többiből meg játszok tovább. Ekkor azért már elkezdtem számolgatni, hogy ha csak heti 100 000-t nyernék már az is elég sok pénz...
Na gondoltam nézek tv-t. leültem, beharangozó, reklám. anyátok. akkor addig játszok egy kicsit. Néha volt olyan megérzésem, hogy jön a bukó, akkor csak 4, néha meg csak 5 bukta után kezdtem emelni a tétet, ez is ilyen alkalom volt. Nos, a következő 2 perc eseményéből nagyjából annyi van meg, hogy nem tudok annyi zsetont feltenni, amennyit szeretnék. Azaz a 2750 dollárból maradt olyan 230. Hát az valami hihetetlenül rossz érzés volt. gyakorlatilag pár perc alatt elbuktam nagyságrendileg fél millió forintot. 100 000 ft-nál több pénzt egyszer láttam egyben, amikor lakást vettünk sok évvel ezelőtt és most sikerült 2 perc alatt elvesztenem. Nem ragozom tovább, szerintem el lehet képzelni milyen érzés. 4*5+10+25+50+125+250+500+500+500+500 bukta. A legnagyobb hülyeség az volt, hogy reflexből rányomtam az 500-ast megint, amikor elment. Meg még kétszer. 100 000 ft/kattintás

A fentiek után elkezdtem pókerezni, ezen az ominózus oldalon nagyjából nullszaldón állok.

Viszont a fenti lecke nem volt elég. Történt most tavasszal, hogy egy oldalon szereztem 50$-t egy promóció keretében. Nosza akkor hadd szóljon nekiálltam pókerezni belőle. Egy óra alatt lett is mindjárt 60$. Később aztán párszor lemákoltak, meg rosszul is ítéltem meg az esélyeket és olyan 70$-ról sikerült lemenni 30-ig. Ezt körülbelül úgy, hogy 5-6 alkalommal buktam olyan szituációt, amiben 70-30 és 85-15 közti eséllyel voltam esélyes, meg ezen kívül egy párszor hülyeséget is csináltam. Ekkor eléggé elborult az agyam, beültem Blackjackezni, feltoltam mind a 30$-t. Pikk ász, pikk kiráy, mit a filmekben. BJ másfélszeres pénzt fizet -> 75$. Ebből megint pókereztem, felmentem 100$-ig. Viszont rászoktam arra, hogy ha bukok akkor BJ-n próbáltam visszanyerni, ami egy darabig ment is. Egyszer viszont nem. Buktam mind a 100$-t. maradt 88 cent.

Ekkor fogadtam meg, hogy pénzt a puszta véltlenre többet soha nem bízok.

A történet azért egy kis happy enddel zárul: a 88 centből sikerült pókerrel 160$-t csinálni és azóta is gyarapítom több kevesebb sikerrel. Persze néha megfordul a fejemben, hogy ha vasárnap este már nem ülök le, és hétfőn kiutalom a pénz felét, akkor mi lett volna. De ez olyan dolog, hogy ha sose ülök le játszani, akkor sose nyertem volna óránként 50 000 ft-t, amit utána elbukhatok. Akár úgy is mondhatnám hogy egy életre szóló élmény volt, több életre szóló tanulsággal ( ami persze senkinek nem lesz új, de más az ha az ember a saját bőrén tapasztal valamit ):
- kaszinóban hosszú távon nem lehet nyerni
- az ember agya elborul a könnyen jövő pénztől
- a rendőr a biztos meg a halál, olyan hogy tuti olyan nincs.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.