2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Szelektív hulladékgyűjtés

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Szelektív hulladékgyűjtés, vagy inkább haszonszerzés? Esetleg még lehet vásárló csalogatás is.

[ ÚJ TESZT ]

Bele kerültem a nagybetűs életbe (majdnem), iskola után meg lett az első munkahelyem. Mármint az állandó, rendes munkahely. Diákmunkásként már dolgoztam a Tesco-ban cirka két évet. Gondoltam, ha már itt lehúztam ennyi időt, akkor megpróbálok itt maradni állandóba,mert már úgy is ismerek mindenkit és fordítva,sok meglepetés már nem érhet.
Hát ért....
Először is még fel sem vettek, csak meg volt ígérve, hogy mehetek, de a tényleges felvételig már két pozíciót is betöltöttem. Sajnálatos módon csak egy harmadik helyre kerültem be (igaz úgy, hogy nem is szóltak, hogy ne te barom, csak ide tudunk (akarunk?) felvenni, csak mentem dolgozni és legnagyobb meglepetésemre máshova küldtek dolgozni). Azóta már kaptam két újabb ígéretet, a másodikon már csak nevettem, nem is vettem komolyan. De ez még csak hagyján....

A cikkem fő témája, hogy itt a Tesco-ban, milyen módon, milyen körülmények között vesszük vissza a PET palackokat és az ALU dobozokat. Szárazárus dolgozó révén ez a feladat rám hárul, mert ugye ezt a gép nem tudja kezelni, úgy mond csak üvegekre, és rekeszekre van specializálódva. Szóval a sörös és energia italos dobozok (ezek jelentik számomra a legnagyobb problémát) és az ásványvizes üdítős palackok vissza vétele a következő képen zajlik:
A hajléktalan, esetleg a kukás autó hátulján csüngő egyén behoz pár zsák (általában) összekukázott sörös dobozt (összetaposva, szétcincálva), és azt nekem szépen le kell számolnom. Ha meg telt a nagy zsák, amibe szórnom kell, akkor leakasztom azt a kampóról. Rá rakom egy békára, és végig húzom az eladótéren, majd a raktáron le az udvarig. Munka védelmi eszköz egy pár nejlon kesztyű.... Na már most a dobozok között akad cigaretta csikk, föld, papírfecnik meg miegyéb. A vele járó szagot kb., úgy jellemezhetném, hogy otthon öntsd össze egy zsákba a fürdőszobában található szemetet (ezt inkább ott érdemes ahol laknak nők is) a konyhában található szeméttel (dohányosok, néha sörözők előnyben), hagyd érlelődni pár napig,majd nyisd ki a zsákot, dugd bele a fejed és (próbálj) lélegezni úgy 10-15 percig (kb. addig tart, amíg leszámolok úgy ezer darabot). Na ki nem hányta még el magát?

Amikor felvettek ide dolgozni,a következő munkaruhákat kaptam:
-1db ing
-1db pulóver
Ennyi. Ja, meg még esetleg, (ha kértem volna) kaphattam volna még egy pár használt bakancsot is. Na már most,egy nap kb. fél órán át turkálok a szemétben. Ez alatt az idő alatt a ruhám és a bőröm átveszi azt az átható bűzt. Utána úgy kell az emberek között mozognom, és úgy pakolom fel az élelmiszert a polcokra. Azzal a kézzel, amit csak egy vékony nejlon kesztyű véd meg a baktériumoktól és a fertőzésektől. Szappannal azért ám tudok kezet mosni. Köszi...
Még "csak" két napja teszem ezt, ez alatt az idő alatt egyszer találkoztam olyan emberrel, aki tisztán, otthonról hozta el a PET palackjait (húsz darabot). A többiek csak a pénzforrást látták ebben az egészben. A Tesco mit lát ebben az egészben? Pénzforrást? Mert gondolom kevesebbért, veszi át a Tesco, mint adja tovább. Vevő csalogatást? Mert hogy milyen jó fej ez az áruház lánc, hogy így védi a környezetet, meg ha már itt vagyunk, akkor vásárolunk egyet.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.