2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Söröző kritika: Osterbräu söröző

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Újra jelentkezem, most valami mással... Pénteken (december 21.) volt szerencsénk körbenézni...

[ ÚJ TESZT ]

Újra jelentkezem, most valami mással...

Pénteken (december 21.) volt szerencsénk körbenézni a címben szereplő sörözőben. Nevéből rögtön német, pontosabban bajor sörözőre tippeltünk, azonban kiderült, hogy osztrák jellegű inkább (igazából semmi jelentős különbséget nem észlelek a kettő közt).
Néhány fontosabb szempont alapján körüljárnám a helyet.

Földrajz és marketing között sosem láttam több összefüggést annál, hogy ha egy hely el van dugva, akkor reklámozni kell, különben a kutya nem jár arra. No most sem jutottam többre, de...
...a söröző elhelyezkedése ellenére eléggé frekventáltnak tűnt. Annyira, hogy asztal sem jutott nekünk, noha mindössze ketten voltunk. Ez az egyetlen negatívum, amit behúzhatunk a helynek. Pontosan a Margit körúttal párhuzamosan futó Tölgyfa utcában van. Villamos- vagy egybéb megálló nincs a közelben, de kis séta belefér, nem beszélve arról, hogy az elfogyaszott szeszmennyiség után egy kisebb tisztítóséta mindig jót tesz.

Egy nagy helyiség teszi ki a vendéglátóipari egységet, több nagy (tizen-sok fős) asztal is van, így nagy társaságtól sem fognak megijedni. A bárpult a sarokban, előtte a kocsmáktól megszokhatott székek, két csocsóasztal és egy darts tábla. A mosdók diszkréten egy boltíves beugróba vannak rejtve.
A személyzetet három ellenállhatatlan ifú hölgy alkotta. Rendkívül kedvesek voltak, persze lehet, hogy pár kör után elfogult az ember a vele egykorú szépségek iránt.

És a legfontosabb... Az árak meggyőzőek! Nagyon is! 290 Forint a házi főzésű Osterbräu világos, vörös és barna sör. Mi egy-egy "menüre" fizettünk be, ami egy sört és egy feketeribizlis snapszot (~35 -ös alkoholfok) foglal magában mindössze 580 forintért. Ennyiért sejti az ember, hogy mit kaphat, de pozitív csalódás ért minket. Mind a sör. mind a snapsz nagyon kellemes volt. Szolgálnak további 4 féle házi főzettel (köztük füge pálinkával). Megkérdeztük, hogy a snapsz végülis pálinka-e vagy likőr. Az elgondolkodtató pálinka-likőr választ kaptunk...
Nagy különlegessége a helynek, hogy körülbelül 1400 forintért egy 2.5 liter űrtartalmú tartályban is szolgálnak fel sört.
Mind a csocsó, mind a darts 100 forinttal működik. A csocsóasztalokra panasz nincs, 5 meccsből 4-szer elvertük a helyi öregfiúkat :)

Megemlítenék még egy nagyon figyelemereméltó kezdeményezést a helyen. Ki van téve a pultra egy nagy befőttes üveg tele vízzel, az alján egy felespohár.Aki ebbe beletalál egy százassal, a cég vendég egy házipáleszra. Ha mellé megy, akkor a gyermekétkeztetés kapja a pénzt. Sajnos nem hemzsgetek a százasok a vízben és az egy próbálkozó, aki láttunk, beletalált a pohárba.

Mindent egybe véve ajánlani tudom a helyet, meggyőzőek az árak, csinosak a felszolgálók, finom a sör. Mi kell még egy sörözőben?

Értékelés:
Noha igyekeztek alaposan eldugni a helyet, mi megtaláltuk és bátran ajánljuk mindenkinek!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.