2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Xperia Sola - "ZÁRVA"

"Bootloader unlock allowed: NO" - avagy mit tehet egy Xperia Sola tulaj, ha nem nyitható a bootloader?

[ ÚJ TESZT ]

Bootloader unlock allowed: ?

1. lépes - nyissunk egy tárcsázót és írjuk be a következőt: *#*#7378423#*#*(SERVICE)
2. lépés - válasszuk a „Service info” sort
3. lépés - válasszuk a „Configuration” sort
4. lépés - innen most minket a legalsó sor érdekel csupán…

„Bootloader unlock allowed: Yes/No”

Ebben a cikkben leginkább azon Sola tulajoknak szeretnék segíteni, akiket – hozzám hasonlóan – a fenti kép fogadott. Természetesen a többieknek is szól a cikk, de az őket érintő (izgalmasabb) módosításokat nekem nincs módomban kipróbálni, tehát nyilván ezeket nem is fogom megemlíteni. A fent említett „NO” talán többeket elkeserít kissé, ugyanis sajnos így kevésbé tudjuk kihasználni a telefon adottságait, némileg korlátozottabbak a lehetőségeink, mint nyitható bootloaderrel rendelkező társainknak.

Viszont azt sem árt tudni, hogy bár egy nyitott BL sok mókát rejt magában, emellett megvan a maga veszélye is... Tehát ha nagyon optimistán nézzük helyzetünket, a telefon így, ebben az állapotában sokkal inkább nevezhető "bolondbiztosnak", ugyanis nagyobb biztonságban van tőlünk. Szemben egy nyitott bootloaderrel rendelkező készülékkel, melyet lényegesen könnyebb taccsra vágni! Persze kellően ügyes emberek mindig vannak, úgyhogy részükről kéretik ezt nem kihívásnak venni!

Tehát nézzük, mi az, amit mi is megtehetünk!

Na de még előtte ismerjük meg jobban a telefonunkat, olvassuk el a Sony Xperia Sola - hasznos információk című cikket, mely mrbig25 tollából származik. Ezen kívül van egy dolog, ami az itt leírt módosítások mindegyikéhez szükséges. Ez pedig nem más, mint a root jogosultság megszerzése. Ez elengedhetetlen lépés ahhoz, hogy bármit is módosíthassunk az op. rendszerben. Illetve jó eséllyel legalább egy művelet esetében szükségünk lesz a CWM-re is!

A rootolás, valamint a CWM telepítésének menetéről ebben a cikkben olvashattok bővebben: Sony Xperia Sola - Mélyvíz – ugyancsak mrbig25 tollából.

Ha ezek megvannak, lépjünk is tovább!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.