2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Ericsson K700 - Mai szemmel nézve

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Mobilarénán található ugyan egy cikk erről a telefonról, ám a dátumára rápillantva látható...

[ ÚJ TESZT ]

[kép]
A Mobilarénán található ugyan egy cikk erről a telefonról, ám a dátumára rápillantva látható hogy nem épp egy mai teszt az. Ez a tény valamint az, hogy haverom a napokban vett egy Nokia 6070-est késztetett arra hogy én is írjak egy minitesztet erről a telefonról.
[kép]
Hogy mégis mi a francot akarok én a Nokiával? csak annyit, hogy annyiba került az újonnan, mint egy majdnem újnak kinéző SE K700-as. A két készülék tudása pedig nem egy kategóriába tartozik.

Lehet hogy a Nokiát a vékonyabb pénztárcával rendelkezőknek készítették, de azért a mostani telefonokhoz képest elég kevésnek éreztem a tudását, de még a K700-ashoz is. A Sony Ericsson ugyanis ezzel a telefonnal azért igencsak magasra tette a lécet a többieknek, akkoriban a 6230-assal hasonlítgatták össze, méltán joggal. Kijelzőt jó nagyot raktak bele, 176*220-as méretűt. Ezen kívül található benne Infra valamint ''Blútusz'' is, adatcserére inkább az utóbbi a megfelelő, ráadásul SE-ok között van egy külön lehetőség is a fájl-átvitelre, nevezetesen az hogy Bluetooth-on keresztül egy kis Intéző-szerűségben lehet böngészni a másik telefonon található adatokat. Ezen felül pedig a telefonba tettek rádiót és egy jó kis MP4 lejátszót is, ami azért a 40Mb memóriával párosítva egész elfogadható média-lejátszóvá varázsolja a telefont. Ezzel szemben a Nokia az új 6070-esével igencsak nagyot bukott, kijelzője 128*160-as, nincs benn BT illetve a memóriája is jócskán elmarad a SE-étól. Sokan mondják, hogy a Sony-t azért nem vesznek mert joystick van benn és hogy az milyen gyorsan tönkremegy, aztán cseszheti. Hát nem egészen, ugyanis szépen kell vele bánni és akkor semmi baj nem lesz annak a joysticknak, ha mégis történne valami vele, a tisztítás nagyjából 3 ezer forintból megúszható, vállalkozó kedvűeknek akár ingyen is.

Ez csak egy telefonnal való összehasonlítás ugyan, de úgy gondolom elég sok telefonnal összehasonlítva hasonló ''eredmény'' alakulna ki, mégpedig az hogy a Sony Ericsson KO-val győzne. A kicsit öregecske K700 még most is jó vételnek számít szerintem, úgyhogy aki mostanában régi, fekete-fehér, esetleg kissebb tudású telefonját (például: Siemens A/MC sorozat) komolyabbra cserélné, és nem fontos neki a megapixeles kamera valamint megelégszik a 40Mb-os memóriával annak nyugodt szívvel ajánlom ezt a mobilt.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.