2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Ericsson J230i, egy valódi Best Buy mobil fillérekért!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Van egy mondás, miszerint olcsó húsnak híg a leve. Ez sok mindenre igaz, és bár vannak...

[ ÚJ TESZT ]

Van egy mondás, miszerint olcsó húsnak híg a leve. Ez sok mindenre igaz, és bár vannak kivételek, de azok ritkák. Most egy ilyen ritka kivételt szeretnék bemutatni neked. Nem egy hipermodern mobilról lesz szó, hanem egy fillérekért megvehető, és az árát bőven megérő telefonról.

[kép]

Tegnap hirtelen felindulásból elmentem mobiltelefont vásárolni. Nem magamnak, hanem a reményeim szerinti barátnőmnek, mivel az ő készüléke egy haldokló idősödő Motorola volt.
Ilyen helyzetben a pénz nagyúr, nem szerettem volna súlyos tízezreket kidobni az ablakon, és nem is lett volna annyi pénzem.
A piros szolgáltató új akcióját átnézve 3 db igazán kedvező árú mobil szúrt azonnal szemet. Ezek a készülékek mindössze 5592.-Ft-os áron kellették magukat felöltőkártyás csomagban.
A három készülék sorrendben:

Sagem My202X

[kép]

Sony Ericsson J230i

[kép]

És végezetül:

Nokia 1112

[kép]

Mondom a lánynak, úgyis haldoklik a készüléke, ráadásul pénz sincs a kártyáján, ezért oly mindegy, hogy 3500.-Ft-ért feltöltő kártyát vásárolunk-e neki, vagy 2092.-Ft-al többért egy új mobilt. Ennyi pénzért úgysem lehet telefont venni használtan sem, nemhogy garanciális készüléket.
Elindultam hát a boltba, hogy az interneten kinézett Sagem My202X telefont megvegyem. Élőben már nem nézett ki olyan jól, és a legfőbb hibája az igencsak kisméretű kijelző volt. Az eladó amikor mondtam, hogy mit szeretnék venni, azonnal egy másik készüléket ajánlott helyette, a Sony Ericsson J230i–t. Ő azt az érvet hozta fel mellette, hogy ugyanazért a pénzért ebben az utóbbiban FM rádió is van.
Én kissé szkeptikusan fogtam a kezembe a Sony Ericsson-t, mert eddig ahány Ericssonom volt, mindegyik rövid időn belül meghalt, vagy alapból szoftverhibás volt, ráadásul az összes régi Ericssonnak szerintem igencsak gagyi menüje volt.
Első körben visszautasítottam a kereskedő ajánlatát, majd pár perces gondolkozás után mégis a mellett döntöttem. Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy a beépített FM rádió még jól is jöhet unalmas utazásokkor.
Hazahozva a készüléket a lány azonnal kicsomagolta, ő is kíváncsi volt rá, na és persze én is. Miután ő átböngészte a menüjét, én is elkértem tőle, és igencsak meglepődtem. Kultúrált, alapbeállításban nem a szokásos 3x3 ikon elrendezésű, hanem sorban, egymás alatt kaptak helyet a különböző funkciók. Az ikonok szép rajzolatúak, és bár nem animáltak, nekem kifejezetten tetszenek:

[kép]

Bár igaz, a menű átállíthatő 3x3-as elrendezésűre is:

[kép]

de szerintem a listás elrendezés sokkal szebbre sikeredett.
Kezelése rém egyszerű, a plusz gombok hiánya miatt a telefon hívásfelvevő, és letevő Yes és No gombja szolgál a menüben az adott tétel kiválasztására, és a visszalépésre.
A gombok igazán csinos, a W szériában megszokott borostyán színű háttérvilágítást kaptak, amik sötétben sem bántják a szemet.

[kép]

Ezen kívül még a játékok is magyar nyelvűek, amik bár nem JAVA alapúak, de egész jól néznek ki. Igaz, nem vitték túlzásba, mivel csak és 2 db van a telefonban, de akár órákon át is szórakoztató lehet, annak, aki szereti az ilyen stílusú játékokat. Az egyik játék egy tetriszhez hasonló progi, ahol színre szint kell tenni, és 4 egyforma színnél eltűnik a sor, a másik pedig egy mini golf.

[kép][kép][kép]

A a csengőhangok tűrhetőek, a témák;

[kép][kép][kép][kép]

és a háttérképek

[kép][kép][kép]

igazán ízlésesek.
A menü meglepően gyors volt a régi Ericssonokhoz képest, és egyfajta igényesség, minőség tükröződött róluk.
Jöjjön még pár kép a menükről, és a funkciókról. Mint észrevettétek a képek nem a magyar menüs készülékről készültek, de csak ezeket sikerült levadásznom a netről

[kép][kép] [kép][kép][kép][kép] [kép][kép][kép]

A rádióért cserébe nincs beépített kamera, de egy jó rádió többet ér, egy gyatra fényképezőnél énszerintem. Számítógéppel nem szinkronizálható, de egy alap telefonnál ez nem is lehet elvárás, illetve nem is volt rá szükségünk.
Komolyan elgondolkoztam rajta, hogy ez a telefon még nekem is megfelelne, és jobban tetszett, mint a jelenlegi Samsung X660-as mobilom.
A könnyen áttekinthető, és szokatlanul nagy ikonok miatt az időseknek sem fog meggyűlni vele a baja, jól látható, teljesen egyértelmű, és könnyen megtanulható a kezelése:

[kép][kép][kép][kép][kép][kép][kép]

Ezért szülőknek, nagyszülőknek, is bátran merném ajánlani, bár ők a rádiót nem biztos, hogy használnák, de a fényképezővel sem tudnának mit kezdeni.
Ezen kívül azoknak is jó szívvel ajánlanám ezt a telefont, akik csak telefonálásra használják a mobilt, nem akar drága készüléket, és nincs szüksége multimédiás, vagy számítógéppel szinkronizálható telefonra, és többre becsülnek egy jó FM rádiót, mint egy gagyi, kamerát.
Szerintem bővem megéri az árát, és ezért a pénzért, vagyis 5592.-Ft-ért igazi ajándék ez a telefon főleg akkor, ha huzamosabb használat alatt sem fog megbolondulni a szoftvere, amit egyelőre csak remélni tudok.
Ha valami értékes, de nem túl drága ajándékot szeretnél venni mondjuk születésnapra, vagy neked van szükséged hirtelen egy készülékre, de épp kifogytál a keretből, akkor feltétlen nézd meg ezt a mobilt közelebbről, hiszen szép ajándék, és ideális társ nem túl drága pénzért.
Végezetül jöjjön még néhány kép a magáról a telefonról:

[kép][kép][kép][kép][kép][kép][kép] [kép]

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.