2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

SE Flash Menü

  • (f)
  • (p)
Írta: |

SE Modding , azaz hogyan kell Flash Menüt feltölteni SonyEriccson telefonra? Az írás...

[ ÚJ TESZT ]

flash home

SE Modding

, azaz hogyan kell Flash Menüt feltölteni SonyEriccson telefonra? Az írás segít a kezdő tuningosok számára megkönnyíteni első hallásra nehéznek tűnő műveletet. Írásunkkal (mert vannak még lelkes ph-s tagok még rajtam kívül is!) a már megunt telefonunkból varázsolhatunk "könnyen" egy újfajta kedvencet. Természetesen a fenti képen látható telefonokból maximum egy bőrtok...

Mit is jelent maga a Flash Menü? Ehhez nem kell mást tennünk mint lassan enciklopédiának tekinthető youtube.com keresőbe bepötyögni e két szavacskát: flash menu. [link]

Szükséges eszközök:

1. XS++ Innen letöltheted

xs++

2. SEUS (SonyEricsson update service) (elméletileg ez fogja installálni a flashdrive- ot, ami az xs++ fájlt tudod használni a pc-den. Töltsd le innen ha nincs meg:[link]

seus

3. Néhány flash menü (swf+thm): Felbontásra figyelni!
240x320 pl: [link], [link], [link] (aki oroszul tud annak pofon egyszerű regisztrálni, aki nem az szóljon és segítek!) és egy ráadás: [link]
176x220 pl: [link]

A következő lépések elméletileg független telefonokon azonnal működnek, melyek a flash menü kezelésében kompatibilisek: "Tomaaasz: ...az összes W széria valamint a K550, K610, K750, Z610, Z550, K770, T650,K850 telefonok...". Fontos tudnunk, hogy ez a beavatkozás valójában egy crack-elésnek számító garancia vesztéssel járó művelet. Utána érdeklődtem, a beavatkozás utáni állapot visszaállítható egyes szériák esetén. (Érdeklődj "gyógyszerészednél"!)
Amennyiben kártyafüggő a telefon, akkor max a helyesírási hibák keresése miatt olvasd tovább cikkemet. Thx

Tehát előtte letöltöd szükséges eszközöket, majd installáld SEUS-t és futtasd a progit. Válaszd a „start”, utána „accept” gombot, majd válaszd ki a telefonod modelljét. Katt „continue” de ne csatlakoztasd a telefonodat. Zárd be a programot és indítsd újra számítógépedet. Ez szükséges ahhoz, hogy a flashdrive feltelepüljön. Ha ez nem történt meg, akkor segítek: innen tölts le a flashdrive-ot: [link]. Valamint a SEUS-hoz nélkülözhetetlen FlashPlayer-t se felejtsd el feltenni (link. Nem tudom miért, de nálam (SP3) harmadjára ment a dolog a player installálásával.
"Tomaaasz": Ha feltelepíted a legfrissebb SEUSról letöltött firmware-t telefonodhoz, elképzelhető, hogy a legújabb védelmet, azaz a CID53-at is meg fogja kapni. Ehhez a védelemhez még nem készült el a legfrissebb törés, azaz xs++, stb. progi.
Telefon kihúzása usb kábelből, restart pc.

Utána futtasd az XS++.exe fájlt. (A legutolsó xs++ program CID52 vel még kompatibilis, CID53-mal már nem!)

xs++

Csatlakoztasd az usb kábelt a pc hez. (a telefont még NE). Kapcsold ki a telefont és kattints az XS++ ben a „connect” gombra. A telefonodon a "c" gombot nyomva tartva dugd be az USB kábelbe. Várj egy picit és kiírja, hogy a telefon kapcsolódva (phone connected). Na most, XS++ ban, a configuration alatt kattints az FSX re, majd „Start FSX”. Ha vársz megint picit, akkor az XS++ ban a jobb oldalon látni fogod a system könyvtárakat. Kattints a következő elérésekre: tpa/preset/system/desktop/flash/. Ebbe a „flash” alkönyvtárba kell bele húznod/másolnod az swf menüket (flash menüket) amiket már előtte a 3. pontban már letöltöttél. (De CSAK az *.swf fájlokat!)

Miután ez megtörtént, kattints a „shutdown” gombra és várj míg az FSX bezáródik. Amennyiben bezáródott a program, usb ről le a telefon, vedd ki majd rakd be az akkut. Kapcsold be a telefont. Újból kapcsold rá a telefonodat a pcdre az USB kábel segítségével, válaszd a „File Transfer” funkciót. Menj a memória kártyádon vagy a telefon memóriájában lévő „theme” könyvtárba és másold be a témákat (csak a *.thm fájlokat). Ezt a lépést máshogy is megcsinálhatod, pl a telefon explorer segítségével vagy memória kártyaolvasó segítségével.

Hát ezzel elméletileg ki tudod választani a flash menüt a telefonodon. Vége.

Ha esetleg vkinek műxik vagy sem az írjon.

Flash-elés máshogy? Igen, létezik: FAR menáger [link]

kép

Más alternatívák. Kedves fórum társunk (ebből nem egy van) poczabence jóvoltából megismerkedhetünk egy másik lehetséges flasheléssel. Sok helyen olvasható, hogy kényelmesebb és könnyebb egy mezei júzernek. Lássuk...

Patchek, fájlok felrakása JDFlasher programmal (DB2020-as telefonokon)!

A leírás az alábbi DB2020-as telefonokkal biztosan működik: k530,k550,k610,k770,k790,k800,k810,w580,w610,w660,w710,w830,w850,w880.

Az alábbi dolgokra lesz szükséged:
FAR+JDflasher plugin
SE USB Flash Driver
QA Patchek
Firmware

Quick Acess Patch felrakása:

Ha kicsomagoltad a FAR-t és feltelepítetted a Flash Drivert, akkor nincs más dolgod, mint a kicsomagolt FAR mappájából elindítani a Far.exet.
Ha ez megvan, akkor nyomjad le az ALT+F1 billentyűt, ha ez megvan, akkor előjön egy ablak.

KÉP

Most válaszd a Just Da Flashert. Ismét előjön egy ablak. A script részen először a db2020-at kell kiválasztani. A portnál értelem szerűen DCU-60. A speednél pedig a legnagyobatt kell választani, tehát a 921600-át. Ha ezzel is megvagy, akkor kattnits a "jump down into a large rabbit-hole"ra.

KÉP

Ha végzett a program, akkor menj először a bflash részbe.
KÉP

KÉP3

KÉP2

(Az akkut párszor ki kell venni, de a program úgyis figyelmeztet.)

KÉP

Ha végzett, akkor fel kell rakni a MAIN fájlt, ezt letöltheted a Firmware linkről (értelem szerűen a saját telefonodhoz valót töltsd le!). Másold be a bflash mappába a letöltött MAIN fájlt (.MBN kiterjesztéssel) a "flash babe image"-et pipáld be és kattints a flashre.

(KÉP)

Ha végzett a program, akkor flasheld fel a letöltött QA patch-ból a telefonodhoz valót.

(KÉP)

Ha ezzel is megvagy, akkor lépj ki a FARból.

(Képek forrása: [link])

Flash menük felrakása:

Indítsd el újra a FARt, ismét ALT+F1, JDflasher. Most válaszd a scriptnél a qa2020at és nyomj rá a "jump down into a large rabbit-hole"ra.(KÉP) Ha végzett a program, akkor most a BFS-be kell menni. A tpa/preset/system/desktop/flash/ mappába kell másolni a Flash menüket. Ha egyéb dologokat is változtatni akarsz, akkor természtesen más mappába kell menni. Ha befejeződött a menük felrakása, akkor zárd be a programot.

Köszönet: poczabence

kép

FAQ

Kérdés: Nem kapcsolódik a telefonom az XS++ programhoz. Mit tegyek?
Válasz: Installáld fel a flashdrive-ot.

Kérdés: Hogyan lehet .thm fájlt és .swf fájlt fixálni? Ha csak az swf fájl találtad meg a neten. Ekkor Elméletileg bármely thm fájlhoz hozzá tudod fűzni az swf fájlt. Ebben az esetben a következő lépéseket kell megtenned, ezeket a lépéseket természetesen a tutoriálban megtalálod:
Válasz: Tutorial "how to .thm to fit .swf tutorial.zip" - letöltés
Ezt kikerülve olyan témákat (thm fájlt) keressetek neten ami mellett ott van az swf fájl is!

Kérdés: w810i re is vannak flash menük?
Válasz: Természetesen: [link]

Kérdés: K850i telefonomat is flash-elhetem?
Válasz: Te még nem, de a Davinci team igen, 1 db flash 10 euro.

Általam kedvelt thm és hozzá tartozó swf fálj.
Swf: [link]
Thm: [link]
Ha a fenti tutorialban lévő editálást megcsináljátok (már aki akarja, nem szükséges) a thm fájl esetén, akkor látjátok, hogy a thm fájl 4. sorában az swf fájl neve van! Ez a lényeg!!!

Más módja is van a thm és swf kapcsolatának (ha nincs meg az swf fájl mellett a thm fájl):
Példa: a parrot.thm fájlt fogom használni, megnyitom MyThemeCreator progival ([link])

Katt a képre nagyítás miatt:

kép

és mikor rákattintasz a „Desktop style” nevére

akkor megadod amit például én szeretnék használni: winvista.swf fájlt és elmentem. Amikor a winvista.swf flash menüt szeretném használni, akkor ezzel a szerkesztett parrot.thm fájl kiválasztásával fog előjönni winvista.swf fájl flash menüje.
(Én ebből azt veszem ki, hogy bármelyik swf fájlt tudod kapcsolni egy más nevű thm fájlhoz. Ha tévedek vki segítsen!)

Itt egy példa amit letölthetsz:
Underwater theme with Laser Precision flash menu!

Nem kompatibilis telefonok a flash menüvel: W800i, Z530i, stb. folyamatosan frissítem.
Illetve tudni kell, hogy legújabb telcsik mint pl: k850i is, a legújabb "bios" szal rendelkeznek (CID53), erre a töréshez szükséges progik jelen pillanatban xs++ formában nem érhetők MÉG el. Illetve read része már a legújabb xs++ ban is benne foglaltatik.
Mi az a CID? Fontos vagy sem, a mezei felhasználónak tudatában kell lennie, hogy ezen eszközök nem biztos, hogy jogszerűek! [link]

K850i témák: [link]

Flash menü példák: [link]

Forrás: [link]
Szakmai segítségünk, ha esetleg vki nem mezei felhasználó vagy esetleg a látszaton kívül másra is kíváncsi. [link] (én személy szerint meg vagyok elégedve a látszattal!)

Igazából ez egy fordítás. Nagyon alapokba nem mentem/mélyültem el. Ha tudsz picit angol, akkor irány ide.

Írásomat folyamatosan csinosítom, frissítem. Esetleges helyesírási hibákért, valamint nem megfelelő nyelvhelyességért elnézést, szintén javítom.

Plusz csinosítás: Hogyan változtassuk meg telefonunk betűkészletét?

Ha esetleg nem ment volna flash-elés, ne búslakodj, a következő telefonokra letölthető gyönyörű téma (K850i, T650i, W850i, W580i, K770i, K810i, K800, K790i, W880i, W910i, W900i, W850i, S500i):

WATER

Klikk a nagyításhoz:

Negatív következményekért felelősséget nem vállalok!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.