2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Samsung LED TV tudástár - D széria

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Tapasztalat és információ gyűjtemény a D szériás Samsung LED TV-kről

[ ÚJ TESZT ]

Árak, akciók

Erre az oldalra próbálom majd gyűjteni az akciókat és árváltozásokat amikről hallok. De kezdetnek egy kis visszatekintés.

TV árak alakulása

A D széria nem az első LED TV-je a Samsungnak. Ott volt előtte a C és a B. Minden év április/május havában mutatják be a TV gyártók a legújabb generációjukat, és ezen ütemezés alapján minden tévének van egy életciklusa adott év 5. hónapjától a következő év 5.-6.-7. hónapjáig (ezután eltűnnek a polcokról). Ezen életciklus révén próbáltam felvázolni nektek, hogy hogy alakult a múltban, és várhatóan hogy alakul a jövőben a D széria árazása. A képet excelben is eltudom küldeni annak aki igényli. A kép alatt némi magyarázatot is csatolok:

Tehát mint látható a például az UE40D6500 ára folyamatosan esett a bevezetése óta. Kezdetben 360'000 forintba került, ma már pedig 189'000 forintért is megkaphatjuk az Euronics aktuális akciójában (2011-11-19). Igen, már elvesztette a kezdeti árához képest több mint a felét. Mindez történt úgy, hogy a forint 20%-ot gyengült az euróhoz képest, és ez mégsem jelenik meg az árazásban! Mi következik ebből? Hogy a TV piac akkora haszonkulccsal működik, hogy tökéletesen képes elnyelni a forintingadozást.

Szintén ezen a táblázaton látszik, hogy a C6500 ártörténetét végignézve november/december környékén történt egy 10%-nál nagyobb áresés. Ezen már a D6500 is túl van, így már vételre ajánlhatónak mondható, ha látunk egy jó akciót, akkor csapjunk le rá. Személyes véleményem az, hogy karácsonyig maximum 179'000 forintig eshet az ára, annál lejjebb semmiképp. (vélemény időpontja: 2011-11-19)

Azt is fontos tudni pont a D6500 esetében, hogy a Samsung 2011 december 31-ig 5 éves garanciát ad rá ha a nagyobb elektronikai boltok egyikében vesszük, sőt egy skype kamerát is küld hozzá ha beküldjük a számla másolatát. Miért érdekes ez? Mert ez egy egyenes kinyilatkoztatás a Samsungtól, hogy ha épp nincs is akcióban sehol ez a típus (vagy a nagyobbak), akkor is mindenképpen kell rá számítani hogy lesz, mivel év végéig minél többet elakarnak passzolni belőle.

Akciók

2011 november 21-ig:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.