2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Mindent a Samsung Galaxy S2-ről!

A Samsung Galaxy S2 (másnéven i9100) telefon leírása plusz romok, modok, egyebek.

[ ÚJ TESZT ]

Specifikációk, vásárlás, hibák, tippek

UTOLSÓ FRISSÍTÉS 2013.03.14.

I. SPECIFIKÁCIÓK, VÁSÁRLÁSI TANÁCSOK, HIBAJELENSÉGEK, HASZNOS TIPPEK

A készülék 2011 első negyedévében jelent meg, hazánkban mindhárom szolgáltató forgalmazza, és természetesen megvásárolható kártyafüggetlen készülékként is.

Specifikációk, tartozékok:

Méretei: 125,3 × 66,1 × 8,49 milliméter, tömege 116 gramm; egy kézben még kényelmesen fogható, miközben a másik kezünkkel "operálhatunk". Anyaghasználata és az összeszerelés minősége tökéletesnek mondható: nagyon jól néz ki és a kezünkbe fogva minőségi érzést ad. A technikai háttérben a Samsung egy sor újdonságot és élenjáró technológiát vonultat fel: a kijelzője egy 4.27” Super Amoled Plus (800x480), kapacitív érintőkijelző amit GorillaGlass véd.. 1GB LP-DDR2 RAM, 2GB ROM és 12GB belső tároló áll a rendelkezésünkre, mely microSD kártyával 32GB-ig bővíthető. Operációs rendszernek eredetileg a 2.3.3.-as Gigerbread-et kaptuk a készüléken a Samsung TouchWiz 4.0 -val kiegészítve, amit egy Exynos 4210 típusú processzor hajt, ami 1.2GHz-en ketyeg, melyet a MALI-400 GPU grafikus chip tesz teljessé. A 2012. Q1 utáni készülékeken az Ice Cream Sandwitch található (4.0.3 vagy 4.0.4.), 2013 elején pedig várható a Jelly Bean (4.1.2.) is. Szóra érdemes még az MHL port és az USB On The Go csatlakozó/funkció. Természetesen itt is elérhető a Play Store (korábban Android Market), mely segít a testre szabhatóságban. Kamerák: a hátlapi 8 megapixeles LED-es villanófényes (természetesen full HD videó rögzítéssel), valamint 2 megapixeles előlapi fényképezőgép segíti a multimédiás igényeinket, amely videó felvételére is képes.

Az alapcsomag tartalma: készülék + stereo headset (nagyon jó minőségű) + töltő + USB adatkábel:

Tapasztalt hibák:

- KG2/3 előtti régebbi ROM-okkal voltak esetleges melegedési problémák, és (ezzel valószínűleg szorosabb összefüggésben) gyors akku-merülés, illetve az első szériás készülékeknél "kijelző sárgulás".
- Sajnos többen is jelezték, hogy "köszönhetően” az OLED-technológiának a képernyőjükön a plazmatévéknél fellelhető "beégés" keletkezett. Garanciában cserélik a kijelzőt. KÉP
- A krómozott hatású (fényes) külső keretről pattogzik a festék KÉP
- A fehér modell hátlapján, hajlítás hatására megrepedezik a lakk
- Sokaknak felmerült az a probléma, hogy kihúzták a töltőt vagy usb kábelt az eszközből, és az még mindig töltést jelzett. Ez nagy százalékban az alaplapi csatlakozó meghibásodásának eredménye volt, szervizben cserélik.

Hasznos/ajánlott programok:

Launcher-ek:

Lecserélhető a gyári Home felület: ez által több lehetőség nyílhat a testreszabhatóságra, illetve a képernyők közötti váltás alatt csökkenhet az akadozás. Néhány ismertebb, elterjedt launcher (a teljesség igénye nélkül):
ADW Launcher EX
GO Launcher EX
Apex Launcher
Nova Launcher
Holo Launcher HD

Fájlkezelő:

A Windows fájlkezelőjéhez hasonló program, rengeteg lehetőséggel (a gyári szoftver tartalmaz egy saját fájlkezelőt). Néhány ismertebb külső fájlkezelő:
ASTRO File Manager
Root Explorer
ES File Explorer

Multimédia:

PowerAmp Music Player - egy nagyon jó hangzású zenelejátszó, rengeteg beállítási lehetőséggel (sajnos csak a trial verzió ingyenes).
MX Player
BsPlayer
TuneIn Radio (online rádió)

Internet:

APN on-off Widget - 3G adatforgalom be/ki kapcsolása (egyébként ezt a be/ki kapcsoló gomb hosszas nyomása után megjelenő menüben is elérhetjük)
3G Watchdog - 3G adatforgalom naplózása, limitek beállítása
Opera Mobile Web Browser - gyors böngésző, mely a flash tartalmakat is szépen megjeleníti és elérhető egy kevesebb adatforgalmat generáló Opera Mini Web Browser nevezetű alternatívája is. Ez utóbbi általában nem a teljes weblapot, hanem a mobiltartalmakat tölti be.
Skype szinte teljes értékű Skype alkalmazás.

Rendszerprogramok:

Ezeket csak óvatosan érdemes használni - ám használatukkal gyorsabbá, könnyebben kezelhetővé tehetjük okostelefonunkat. Ezenkívül backup-ot készíthetünk alkalmazásainkról, beállításainkról.
Rengeteg ilyen jellegű program létezik, itt csak a legismertebb és a legtöbbek által használt programot linkelném:
Titanium Backup Pro

Általános kérdések

Mikor jön ki rá a 4.1.x. (Jelly Bean)? - 2013. első negyedévére várható.

Meddig bírja az akku? – erősen használat- és alkalmazásfüggő - pl.: 2G kapcsolat esetén átlagos használat mellett 3 napot is kibír, ám sok nyomkodással és/vagy kijelző használattal elég hamar lemeríthető.

A GPS használható adatforgalom nélkül? - Igen, a megfelelő programmal használható és viszonylag gyorsan talál kapcsolatot is.

A 12GB tárolóból miért látok csak tíz-tizenegy GB-ot? – azért, mert a többit a rendszer/rendszerprogramok foglalják le (ez nem hiba).

Hogyan tudok programokat rátölteni? - természetesen itt is (mint minden androidos készüléken) a Play Store-ról (korábban Android Market) tudunk programokat/játékokat letölteni. Immár Magyarországon is elérhetővé vált a PlayStore fizetős szekciója is.

Készíthetõ-e screenshot (képernyő-mentés)? – Igen: a vissza + ki/be-kapcsoló gomb együttes megnyomásával.

Beállítható-e mp3 SMS/ébresztő/jelzőhang? – igen: célszerű létrehozni mappákat a belső vagy a külső SD-kártyán:
media/audio/ és ezen belül a következőket:
/alarms/ és ide jöhetnek a hangok (ébresztő)
/notifications/ ide jöhetnek a hangok (SMS, jelzőhangok)
/ringtones/ ide másoljuk csengőhangjainkat: a listában fogja azokat a telefon megjeleníteni, így nem kell külön kiválasztgatni.

Az installált programok/játékok kimenthetőek-e *.apk fájlként? - Igen, az apk fájlok kimentése a Norton Mobile Utilities (Beta) programmal történhet. ROOT jog megszerzése után, erre több lehetőség, program is adódik.

A galériában mindenféle kép/ikon/videó/stb. megjelenik, nem lehetne eltüntetni ezeket? - Természetesen el lehet, ezekbe a mappákba kell rakni egy üres file-t, ami a
következő: ".nomedia", így ezen mappák tartalma nem fog megjelenni a galériában, viszont képek esetében a tartalmazó mappa nevét kell ily módon módosítani: pl: [NEM JÓ KÉPEK] --> [.NEM JÓ KÉPEK] tehát a mappa neve elé kell a pontot beszúrni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.