2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Sades SA-907 virtuális 7.1 fejhallgató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A tökéletes mindenes: nem izzadtam bele, nem fájdult meg a fülem, sem a fejem, élveztem végig a zenét!

[ ÚJ TESZT ]

Tesztüzem

Bedobtam gyorsan a CD-t, hátha rajta van már a Win10 driver, és nem kell netről letöltenem. Kicsit meglepődtem, ezen már rajta volt, és tökéletesen működik. Gyorsan levettem a hangerőt, amit ilyenkor sajnos mindig 100 közelébe állít a Windows, vagy a fejes drivere, nem tudom, de mindig megijedek tőle, olyan hangos szokott lenni. Ahogyan az összes többi eddigi USB-s Sadesnél, itt is érdemes levenni Windowsban a hangerőt a lejátszóeszközöknél, hogy a 2-4-6 körüli hangerő tényleg halk legyen. Alapból nagyon hangosak ezek a cuccok.

A viselésről ejtenék pár szót a nyáladzásom előtt. Az első olyan Sades darab, ahol a puhasága ellenére olyan vastag a párna, hogy nem ér hozzá a jobb fülem pereme egy ponton sem a belső huzathoz, ami hosszú idő után zavaró tud lenni. Kicsit hülyén szabta a jobb hallókám, aki csinálta, és eddig minden elkezdte nyomni, hiába a hatalmas párnák.

Persze ehhez is hosszú idő kellett, úgyhogy eddig sem panaszkodtam miatta, de most még ez is megszűnt. A hangszigetelésre sajnos nem mondhatom, hogy első osztályú, mert csak úgy tessék-lássék módon tompítja a külső hangokat, viszont erre is abszolút igaz az általam felállított Sades ökölszabály: ha elkezd szólni benne, akár csak halkan is bármi, meg sem hallod a környezeted.

Állítgattam némiképp az equalizeren, hagytam egyelőre kikapcsolva minden virtuális 7.1 hangzással kapcsolatos beállítást, és nekirontottam némi basszusos zenének. Hiába a zenész fül, én is kissé basszusbolond vagyok, audiofilek most csukják be a szemüket és görgessenek lejjebb pár sort. Az eddigi darabokban is nagyon durva basszus van, és pontosan ugyanilyen elven ebben sem kellett csalódnom. Olyannyira nem, hogy még jobb, mint az eddigiek.

Ami számokat ismertem olyan mély basszussal, hogy a mélynyomóm távolról sem adta ki, a többi Sades cuccnak, pedig plusz 20 hangerő kellett, meg maximumra húzott 30-60-120 a hangszínszabályzóban, az az SA-907-es lazán kiköpködi.

Meg se rezdül tőle (szó szerint, mert ez vibramotort sajnos nem kapott). Hiába az irtózatosan durva basszus (vágjátok, olyan, mint a bulikban, amikor azt hiszed, hogy kiesnek a falak, olyan ablakrengetős érzés), marad az összes közép és magas tartomány. Egészen elképesztő élmény volt ilyen tipikusan modern pop számokat hallgatni. Ahol jött egy igazán mély 30 Hz körüli rész, azt fogta és úgy odaverte, hogy csak pislogtam.

A fenti képen látható náci zombi valószínűleg egy kínai marketingfogás, amely vásárlásra ösztönzi a látogató tudatalattiját a félelemben tartás eszközével.

Van egy amúgy elég retek szám, amire Csabi mondta mindig, hogy csak arra jó, hogy megnézd zene közben, hogy mi az alja, amit a fejes kiad még. Volt valami Sennheisere, amit elvesztett, de azt mondta, hogy az olyan mélyen kinyomta, hogy amikor elkezdődött az emelkedés, még szinte meg tudta volna számolni, hogy hányat üt a frekvencia, olyan mély volt. Persze ezt nem szó szerint kell kezelni, de valóban durván alacsony. Szinte pontosan 14 másodpercnél kezdődik az a rész, ahol a drop után megint emelkedni kezd a mély frekvenciája.

Mélynyomóval csak később kezdem el hallani. Kipróbáltam azt is, hogy mi van, ha defaulton hagyom a hangszínszabályzót, és úgy hallgatok ilyen gusztustalan módon basszusos számokat. Az eredmény szolidabb kiadásban ugyanaz. Sokkal visszafogottabb volt az egész, de nem bújt el egyetlen frekvencia sem, és nem jöttek ki jobban a közepek/magasak sem. Végre-végre-végre kijelenthetem, hogy itt az első fejhallgatóm, aminek a basszusbeállításai abszolút függetlenek a közép és magas tartományoktól.

Nézzük hát a térhatást, mert már eddig is ígérgették, és többé-kevésbé meg is volt, de azért fenntartásokkal kellett kezelni a dolgokat. Hatalmas izgalommal vártam, hogy mi a helyzet térhangzás fronton ezzel a termékkel, mert ha abban is kiemelkedőt nyújt, van egy ultimate fasza fejhallgatóm, amibe nem köthet bele senki. Jó, tudom, mindig van pár olyan Vér István, akit azért fizetnek valószínűleg nem is szűkmarkúan, hogy bebizonyítsák nekem, hogy az márpedig sz*r, amim nekem van.

Ez a kép szintén egy kínai marketinges technika eredménye. Sorsolásos alapon a cég egyik munkatársát elkeseredett betörőnek öltöztetve szuggerálják a nézőt. A technika lényegét nem értem, de én végül is beszereztem egyet, úgyhogy működik.

Murphy nemtom hányadik törvénye alapján a Crysis 3, amivel az ilyesmit tesztelni szoktam, természetesen most romlott el, gondolom ez is valamiféle Win10 okosság. Nem kapok hibaüzenetet sem, csak szimplán nem indul. Assetto Corsával próbáltam, de ugye ott nincsenek messzebbi hangok, csak kíváncsiságból, meg mindenféle online tértesztekkel, meg 7.1 hangzású videókkal.

A tapasztalatom egészen kiváló. Amelyik videóban térhangzást kellett hallanom, abban tökéletes térhangzás volt. A kedvencem valami BF3 gameplay volt, fantasztikus élmény volt. Nem tudom, hogy van-e még ettől fölfelé, lehetséges, hogy igen, de nekem nem kell jobb. Amit ez a fejhallgató nyújt térhangzásban, az tökéletesen kielégíti az igényeimet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Canyon CNE-CHP2 fejhallgató

    Olyan terméket kerestem, amelyben a mélyek erősek, nem drága, diszkrét kialakítású és nem túl nagy.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.