2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

PSP karc és ütésvédelem alapfokon

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Mindenki, aki PSP-t, vagy bármi más egyéb értéket vesz, akkor szeretne vigyázni rá.3 olcsó megoldás:

[ ÚJ TESZT ]

Mindenki, aki PSP-t, vagy bármi más egyéb értéket vesz, akkor szeretne vigyázni rá. Vigyázunk, hogy nem mutogatjuk a rossz arcú embereknek, nem focizunk vele, nem fogjuk meg olajos kézzel. De mit ér egy kis kézi masina, ha nem hordozzuk? Akkor miért Portable? Ebben a kis cikkben bemutatom mindhárom tokomat, amiket felváltva használok a gépen.

Ha csak egy célból vagy helyen hordozzuk bőven elég egy tokot vásárolnunk, lássuk melyik felhasználási módra, melyiket ajánlom:

Puha tok: Jó, ha szatyorban, vagy kabátzsebben, esetleg hátizsákod elkülönített részében viszed, mert kényelmesen elfér benne, olcsó.

Kemény tok: Hasznos lehet, amennyiben hátizsákban, vagy bármi olyan helyen hordjuk, ahol nem egyedül van egy kis helyen, ugyanis a puha-tok nem fogja megvédeni az LCD-t attól az 5 db rázúduló könyvtől, amit iskolatáskánkban hordunk.

Átlátszó tok: Jól jön egy ilyen, ha játék közbe szeretnénk, hogy tokba legyen a gép, mert mondjuk, elég lyukas markúak vagyunk + ha kisebb (nadrág) zsebben hordjuk, mert nem dob sokat a PSP méretén, de a fülhallgató csatlakozó karcaitól megvédi például.

Puha tok:

Sok PSP szériatartozéka, de 1000 forintért a legtöbb konzolos boltba megvásárolható. Nem kopik maga a tok, kellemes az anyaga, a belseje nagyon kellemes anyag, de meg is fogja a PSP-t, nem nagyon esik ki belőle a gép, és ami a legfőbb erénye, hogy a Go!-n kívül minden PSP-hez tökéletes. Mindenképpen ajánlom megvételét, de NE várjuk tőle azt, hogy pár könyv ráejtése után tökéletes marad az LCD. Sajnos.

Keménytok:

Magyarországon a Speedlink tokjai a leginkább elterjedtek, ha kemény-tokról van szó. Egyszerű, olcsó, de sajnos nem véd tökéletesen. Pár könyvtől talán még meg is védi a gépet, de ha az ember nagyon komoly fizikai behatásoknak veti alá, akkor képes megadni magát, nekik ott van kb. 2 Speedlink áráért egy Logitech Playgear. Azt már nehezebb lesz bezúzni. Slim és Fat PSP egyaránt belehelyezhető ezekbe a tokokba, valamint UMD-nek és memóriakártyának is van rekesz benne.

Crystal átlátszó tok:

Ezt is kb. a Speedlink árán kaphatjuk meg, legnagyobb erőssége, hogy miközben a PSP benne van, játszhatunk vele, cserélgethetjük az UMD-t és a memóriakártyát, beletehetjük a fülesünket és a töltőnket és még adatkábelre is feldughatjuk. Magyarul akkumulátorcserén kívül nem is kell kivennünk a tokból. Hátrányai, hogy csak Slim PSP-hez láttam, és hogy alul koptatja a feliratot, mivel nagyon patentül van benne. Aki tokba rakná a gépet, miközben játszik annak ajánlom, de senkinek, másnak.

Összegzés: Nem rossz cuccok ezek, csak tisztában kell lennünk tulajdonságaival. Ha mind hármat megvesszük, kb. 5000 forintot költünk, és ha jó időbe jót használunk, akkor nem lehet baja a PSP-nek.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.