2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

PSP Játékteszt sorozat 1. GTA LCS

  • (f)
  • (p)
Írta: |

PSP játékteszt sorozatom első részében a Grand Theft Auto Liberty City Stories c. játékot mutatom be.

[ ÚJ TESZT ]

GTA Liberty City Stories:

PSP játék bemutatóim első részében az örök klasszikusra vetünk egy pillantást, ami igazán naggyá tette a konzolt. Ez pedig nem más, mint a Grand Theft Auto: Liberty City Stories, de fórumokon gyakran találkozhatunk a GTA:LCS rövidítéssel is. Idáig nem igazán láttam értelmét fotózgatni az UMD-t, de ez annyira szépen volt csomagolva, hogy megtettem, úgyhogy kezdjük ezzel.

Miután megcsodáltuk a borítót és behelyeztük az UMD-t az olvasóba egy rövid kisfilm vár minket amit átugorhatunk, készít nekünk egy mentés fájlt és belevethetjük magunkat a játékba. Na,de ne haladjunk ennyire előre, kezdjük ott, hogy mi a történet.

A történet röviden:

A hely Liberty City(GTA III-ból gyanús lehet). Főszereplőnk Toni Cipriani, aki mint az a történetből kiderül,az olasz maffia tagja. A bandák a játékban: Sentinel Maffia, Diablo, Triad, Kolumbiai Kartell, Yakuza , Bosszú Angyalai. Meg kell szereznünk az ellenséges bandáktól a területeket, természetesen nem szép szóval.

A játékmenet:

A grafika nagyon igényes, ennek bemutatására készítettem felvételeket. A házak, épületek kidolgozásában szenvedhetünk néha hiányt, ugyanis mintha az erkélyek egy tömbre lennének felfestve, stb. De természetesen ezért nem szólnék, csak ez az amiben hiányt szenved a játék, és nem szeretnék elfogult tesztet írni. Egy másik dolog viszont nagyon megtetszett, amit szintén a GTA III-ból örökölt a játék. Ezek pedig a különböző embertípusok. Vegyünk egy példát: Kirángatsz valakit az autójából és embertípustól és néha nemtől függően a következő reakciókat kapunk válaszul:
- Elfut
- Kirángat a kocsiból és elkezdetek verekedni
- Kirángat a kocsiból és gyorsan elhajt a helyszínről.

A játék ugyancsak pozitív elemei a mini küldetések, amikben kipróbálhatjuk a taxivezetés különleges varázsát, rendőrautóval üldözhetjük a bűnözőket, olthatunk tüzet is liberty cityben valamint az örök kedvenc Rampage (hány embert ölsz meg xy fegyverrel xy idő alatt) sem maradt ki. Illetve egy újdonság bekerült a játékba: autókereskedés. A játék első 3-ában aktiválódik a lehetőség autó eladásra. Következőképpen működik a dolog: Bejön a kuncsaft és ízlése szerint választ egy autót, el akarja vinni próbakörre, de nekünk kell vezetni. Ha sebességőrült, akkor nyomni kell neki, mint süket a csengőt, de ha nyugodt ember, akkor 20-szal kell végigfurikáznunk a városon. Az autót természetesen nem szabad összetörni. A zenék korhoz illőek (80-as évek) a küldetések pedig nehézségre pont kellemesek.

És akkor a végére hagytam a száraz tényeket:

Kiadja: Rockstar Games
Megjelenés éve: 2005
Besorolás: Csak 18 éven felülieknek :)

A képeket egytől egyig én csináltam. Tárolja az imageshack.us

Köszönöm,hogy elolvastad, ha kommentálni valód van, tedd meg!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.