2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

PNA –ból PDA

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Figyelem! Minden itt leírt lépést csak saját felelősségedre tehetsz meg. Az írásban szereplő...

[ ÚJ TESZT ]

Figyelem! Minden itt leírt lépést csak saját felelősségedre tehetsz meg. Az írásban szereplő pna típusa Mio 710, a leírt lépések egy része alkalmazható más eszközökön is, esetleg néhány eleme módosítandó. Az írás a Morkins Mio Digiwalker honlap alapján készült.

Miután megismerhettük Jean keserveit Nicole nevű kedvesével egy PNA megvásárlása után, lássuk valóban mire is vállalkozott, amikor pdaként akarta alkalmazni.

1) Pozitívumok. Bővítőkártya. Kitűnő útvonaltervező eszköz, hozzá Európa térképek, így most már nyugodtan mehetünk Bécsbe Pestről, biztosan nem fogunk eltévedni. Ezen kívül telefonos kihangosító is, ami mindig jó, ha a rendőr rákérdez, valamint mp3 lejátszóval és képnézegető funkciókkal is felékszerezték a műszert.
A térképek frissítése szinte teljesen automatikus, minőségük jó, bár részletességük országonként változó – lengyel barátaim általában sürgősen keresnek, valami ottani térképprogramot. A hardverről általánosan jó véleményük van a felhasználóknak, szakembereknek. Az eszközzel gyakran egyéves garanciát kapunk a hazai kereskedőknél, de jó ha tudjuk: két éves jótállás jár hozzá Európában.
2) Negatívumok: Nincs telepített film lejátszó program, az operációs rendszer elérése nehézkes, maga az operációs rendszer is eléggé szegényes. A pda -ra jellemző kitűnő ingyenes programok használatához „fel kell törni” az eszközt, és akkor sem biztos, hogy minden program működni fog, különösen, hogy ez nem egy teljes operációs rendszer. A két leggyakrabban hiányzó, vagy hiányos rendszerprogram a aygshell.dll és a gx.dll egyébként.

A Mio 710 –hez legelső lépésként fel kell telepítenünk számítógépünkre minden segédprogramot, amit a gyártótól kaptunk. Így tudunk kapcsolatot teremteni a gépünk és a mini usb –én lógó pna között, a Mio Transfer nevű program segítségével. (Ez a program azonban csak néhány könyvtár elérését teszi lehetővé a kütyün, így minden jóízlésű pna cracker azonnal lecseréli.)
Telepítés után cseréljük le a számítógépünkre feltelepült transfer.exe fájlt az itt található ([link]) mio transfer hack nevű módosított programra. (Amit egyébként át kell nevezni tarnsfer.exe –re.) Voila! Végre mindent látunk a pna -n. Például a belehelyezett SD kártyánkat is. (Később persze nem sokszor fogjuk használni a programot, főleg miután feltelepítettük az ActyveSync -et.) Ezután látogassunk el a [link]honlapra. Itt több lehetőséget is olvashatunk a pna módosítására, én (a későbbiek miatt is) az 1. módszert javasolom. Ehhez szükségünk lesz két fájlra, a SkinCngr_V114.zip és a Unlock-C310x-V2.CAB nevűekre.
A honlapon leírtak szerint hozzuk létre a megfelelő könyvtárakat, másoljuk fel a programokat:

• ''Skins'' mappa létrehozása az sd kártya gyökérkönyvtárában és az esetleges, akár általunk készített zippelt skinek felmásolása;
• ''Unlock'' mappa létrehozása az sd kártya gyökérkönyvtárában és az ''Unlock-C310x-Vx.cab'' fájl felmásolása;
• SkinCngr_V114.zip fájl kicsomagolása, majd tartalmának felmásolása az sd kártya gyökérkönyvtárába;
• ''Apps\CABs\'' mappa létrehozása és a CAB files felmásolása. – Ide másolhatunk fel majd különböző hasznos programokat, amiket a segédprogramunkkal telepíthetünk is.

Mostmár csak el kell érnünk a mioban eldugott operációs rendszert. Ehhez indítsunk egy szoftresetet, majd a pna újraindulásakor tartsuk benyomva két középső nyomógombját.
Így az win operációs rendszer indul el. Ekkor a fájlkezelővel megkeressük a bővítőkártyára felmásolt fájlokat. A bővítőkártya gyökerében lévő SkinCngr_Vxxxx.exe nevű progit nevezzük át C710auto.exe –re.
Ez azért jó, mert ekkor egy hard reset után is ez a programunk fog automatikusan elindulni. A program kézi elindítása után a párbeszédablakban kattintsunk az unlock gombra. Adjuk ki a megfelelő parancsokat és kész is vagyunk.
Van egy majdnem teljes értékű pédéánk.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.