2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Philips hangdobozok tupírozása

Az alábbi sorokban szeretném bemutatni két polcsugárzóm esztétikusabbá és hangzatosabbá tételét.

[ ÚJ TESZT ]

Leírás

Manapság egyre nagyobb teret kezdenek hódítani a retro hangdobozok, amik között sokszor akad jó vételnek számító darab, amivel sokat nem kell foglalkozni, mégis szebbé - jobbá tehető kevés anyagi ráfordítással is. Az alábbi írásban egy minőségi dobozpár apróbb felújítását szeretném bemutatni, ezzel is kicsit ösztönözni a Hi-Fi szerelmeseit, hogy életben tartsák ezt a műfajt, mert sajnos egyre több a lelakott és szétgyilkolt termék.

De rá is térnék a lényegre, csak a legfontosabb dolgokat szeretném megemlíteni, sallangmentesen, kitérők nélkül. Mivel írásomban nem igazán említhetek beszerzési forrásokat, így ez ki fog maradni, ezzel kapcsolatban nem is szaporítanám tovább a szót, jöjjön a kiválasztott példány.

Jelen választásom egy Philips 22RH45X szériás darabra esett, abból is a család egyik legkisebb tagjára, a 453-as kódjelűre. Maga a doboz korának megfelelő tipikus küllemmel rendelkezik, de hangzásra egy magasabb szintet képvisel.

Paraméterei:

● Típus: Philips 22RH453
● Gyártási év: 1976.
● Méretek: 285 X 380 X 210 mm (sz, ma, mé)
● Kivitel: 2 utas/zárt
● Mélysugárzó: 200 mm
● Magassugárzó: 25 mm
● Teljesítmény: 35W
● Frekvencia: 45–20.000 Hz
● Impedancia: 4 Ohm

Annyit emelnék csak ki, hogy ebből a típusból létezik egy másik, korábbi kiadás, aminél más a mélysugárzó membránjának anyaga, illetve a magassugárzó is eltérő koncepción alapul.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.