2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

PH! Kompatibilis arckép - Haladó

Előző arcképes írásomban bemutattam, hogy kell elkészíteni egy PH! kompatibilis avatart. Itt a nehezítés!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Előző arcképes írásomban bemutattam, hogy kell elkészíteni egy PH! kompatibilis avatart. Az a szint, ha lehet így nevezni, egy alapszint volt. Most egy lépcsőfokkal feljebb lépnék. Remélem hogy a vállalkozóbb kedvűeknek segítségére lesz ez a második tutorial is.

Első lépésként, gyorsan másolok egyet, hiszen tudtommal nincs mivel kibővíteni a következő kis cikk részletet:

„Akkor kezdjük is az elejéről. Van nekünk ugyebár egy nagyon jól összeszedett kis >szabályzatunk<, az arcképigénylésekkel és szerkesztéssel kapcsolatban. Ezen szabályzatban, találunk egy kis listát a technikai követelményekről. Ezekre mi alapként tekintünk. Íme:

A képekkel szemben támasztott technikai követelmények:

- illeszkedniük kell a PH! arculatába, a meglevő arcképekhez;
- nem lehet fotó, logó jellegű ábra, céges, védjegyes logó (kivétel a PH partnerei, ha felvállalják a hivatalos jelenlétet, hogy közvetlenül kommunikálhassanak a fórumon);
- legyen ''arcuk'' az arcképeknek;
- rajzos-mesés képek kellenek átlátszó háttérrel;
- preferált méret: 40x50 pixel ill. 16x20 pixel (a kicsi verzió), ezektől kis mértékben el lehet térni, de szemre jó legyen, legyen arányos;
- transzparens (átlátszó hátterű) gif-ek legyenek, melyeket #B4B6B1-re kell optimalizálni.”

Nos akkor miről is van szó?

Nem lehet ilyen:

Ilyesmi legyen:

Hozzávetőlegesen ekkora:

Ilyenre legyen optimalizálva:

Azt most nem írom le, hogy kinek lehet egyedi arcképe és kinek nem. Nem az én dolgom ezt megmondani, én csupán a technikai részét írom le. Egyébként többek között ez is le van írva a már linkelt >szabályzatban<.

Nos akkor vágjunk is bele a szerkesztgetésbe, ha már megvannak a követelmények. A írás során az egyetlen tulajdonomban lévő képszerkesztő programot használom, az Adobe Photoshop 7.0CE-t. Ha valakinek más típusú, vagy fajtájú van meg, akkor sem kell pánikban esni, hiszen nagyon jó képszerkesztő programokkal kapcsolatos témák vannak itt a PH!-n, ahol bátran kérdezhet.”

Azt ugye már az előző írás során tisztáztuk, hogy a leendő arckép alapanyaga milyen nem lehet, éppen ezért ezt most ki is lehet már hagyni véleményem szerint.
Mostani választottam a „Trigun” c. rajzfilm főhőse, Eszeveszett Vash. Lehet hogy most sem választottam egy túl nehéz alapanyagot, de most még nem is az a célom, hogy lehetetlen feladat elé állítsam a tanulni vágyókat (Majd a következő szinten).

Vash

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.