2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Pentele híd és egyéb más...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Éééés, elérkezett a napja annak, hogy összeállt az, ami már évek óta épül, a dunaújvárosi...

[ ÚJ TESZT ]

Éééés, elérkezett a napja annak, hogy összeállt az, ami már évek óta épül, a dunaújvárosi (kisapostagi, de ez számomra részletkérdés) Dunahíd.

[kép]

Szép is, jó is (x db sáv, leállósáv, biciklis és gyalogos lehetőségek estébé), de lehet is, annyi pénzért, amennyit belefeccöltek. Cirka 50milliárd kemény magyar forint...de ÖRÜLJÜNK, most végre ránk került a sor. (újvárosi suhanc vagyok, nem tagadom) Ami igaz az igaz, mostanában a városunktól hangos a sajtó, hisz a Hankook-ügy se piskóta, a maga munkaügyi defektjeivel, ennek ellenére ennek is ÖRÜLÖK, hisz ha nem is álmaink munkahelye ez a kóreai cég, de mégis van hová beadni az önéletrajzot, s ha valaki bekerül, esélye van kézhezkapni némi pénzt hóelején.

Városunk nem (volt) a lehetőségek kimeríthetetlen tárháza, hisz eddíg csak egy vasművel büszkélkedhetünk, ami (láthatjuk Ózd-ot) nem egy életbiztosítás, ha neadj'ég lehúznák a rolót, az a város halálos ítéletét jelentené (nem túlzás azt mondani, minden családban van legalább egy vasműs (gyárhoz kötődő) személy) Kell a munkahely, hisz majdnem 60ezren vagyunk (+ az agglomeráció)

Nade a HÍD! ...térjünk csak vissza ehhez.

Itt a híd, dübörög a gazdaság, jönnek a befektetők ebbe a csomópontba (M6-M8) hisz itt egyesülnek a kelet-nyugati valamint az észak-déli tranzit útvonalak is. Juppii...nade ébredjünk. Mi történt tegnap? Átadták az M8-as 5 kilóméterét, de hol van M8? Jah hogy EZ volt az első 5 km? Na akkor nem ma, nem holnap lesz az ünnepélyes ótópálya avatás, nem ma, nem holnap lesznek itt új munkahelyek s nem ma és nem is holnap lesz ebből az utópisztikus álomból (térség ugrásszerű fejlődése) valami. Igaz, itt az M6, elkezdődött valami, 20 perc alatt Peste...akarommondani Érden lehet az ember (mert ugye egyenlőre kicsit hibádzik ez a pálya is) de mit számít ez, ha az úton percenkén kb 2 autó suhan a messzeségbe? Megépül(t), de tök üres!

Nade a HÍD!

[kép]

A híd áll, a híd szép, megdöntött ilyen-olyan rekordokat, tehát nem is valami látképromboló batár. Tényleg sokat segít azoknak, akik eddíg a révet választották, ha meg akartak enni egy igazi pacalpörköltet, vagy nem akartak átvágni fél Budapesten (M0-ást ne emlegessük, baleset esetén rémálom), haépp délpest lenne a cél. Dunahidak kellenek, hisz tényleg elszigeteltnek érzi magát az az ember, aki keletnek tart, vagyépp nyugatra jönne. Budapesten sokkal több van, vidéket se felejtsük el, ez valóban fejlődés. Nade kéremszépen, ne mondja azt senki, hogy vígadjunk, hisz ez a változásoknak nagyon az eleje, kíváncsi leszek jön-e bármiféle változás 10 éven belül. Lesz-e új munkahely, lesz-e logisztikai gócpont, lesz-e itt bármi, amitől jobb lenne az élet. Jómagyar szokás szerint, amit az egyik ''rendszer'' elképzel, a másiknak pont nem tetszik és a már meglévő dolgokat szívfájdalom nélkül söpri az asztal alá.

NADE A HÍD! A hidunk már áll, ez elkészült, kétlem hogy bárki is lebontaná/máshová úsztatná, remélem lesz folytatás...

[kép]

Megj.: A híd neve (Pentele) Dunaújváros régi neve..azóta volt ez már Dunapentele, sőt még Sztálinváros is... Volt aki hőbörgött a nevén, hisz ennyi erővel lehetett volna Kisapostag-hídnak is hívni. Vasárnap kint voltam a gyalogos átadón, átsétáltam, szinte érezni lehetett a friss aszfalt szagát. Nagyon szép lett, tényleg nagy...

Kép források:
Index.hu
Origo.hu
ma.hu

(saját képek egyenlőre csak fotógépen)

Szerk.: Azt a(z egyetlen) mondatot kiszedtem, amiben egy politikus neve szerepelt, de ott sem sértő (vagyépp ''nyalizó'') kontextusban szerepelt, csak egy idézet volt tőle. Remélem így már senkinek sem szúrja a szemét! ;)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.