2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Fotózás rovat

Panasonic DMC–F2 fényképező bemutató

A történet ott kezdődik, hogy elromlott a ceruzaakkumulátor töltőm, és az akkuk is gyengék voltak már.

[ ÚJ TESZT ]

Milyet vegyek?

A történet ott kezdődik, hogy elromlott a ceruzaakkumulátor töltőm, és az akkuk is gyengék voltak már. Egy jó töltő és négy új ceruza akku ára kb 15 000 Ft. Arra gondoltam, hogy ezt a pénzt megpótolom egy kicsivel és veszek egy új fényképezőt, ami saját akkus. A fényképezőre költhető pénzösszeget 25 000 Ft-ban határoztam meg. Nincsenek fotóművészi ambícióim és nem is értek különösebben a fotózáshoz, de a családi nyaraláson szeretnék néhány hangulatos képet készíteni.

Az egyik népszerű webáruházban kezdtem a keresést. Itt rögtön a bőség zavarával kellett szembesülnöm. Közel száz gépet dobott ki a kereső. Próbáltam összehasonlítani a technikai jellemzőket, de igazából ez is zsákutca! Ebben a kategóriában a 3X zoom, a 10 Megapixel felbontás és az 1/2,3" szenzor méret az általános.

Következő lépésben a fórumon olvasgattam. Sajnos így sem lettem sokkal okosabb. Sarkosan fogalmazva az derült ki számomra, hogy ennyi pénzért mindegy melyik gépet veszem meg.

Aztán az egyik topicban A Panasonic Lumix DMC – F2 fényképezőt ajánlotta valaki. Az ára ugyan kb 3000 Ft-al több, mint a 25 000Ft-os lélektani határ, de az adatlapja meggyőző volt. 3 helyett 4X optikai zoom, 2,3” szenzor helyett 2,5” van benne. A kezelését pedig számos automata beállítás könnyít meg. Egy profi fotós biztosan elhúzza a száját az automata beállítások hallatán, de én örülök neki, a blende, záridő, rekesztartomány és gyútáv kifejezések legfeljebb halványan rémlenek valahonnan.

Most már célirányosan ezt a gépet kerestem. A szaküzletekben 28 000 – 30 0000 Ft -ért kínálják, webshopban kiszállítva 27 000 Ft. Ekkor mellém szegődött a szerencse! A hardveraprón találtam egy gépet igen meggyőző árcédulával! Az üzletet megkötöttük, néhány nappal később a kezemben volt a fényképező.

Külső:

A gép ezüst, fekete és pink színben kapható.

Az előlapon az optika mellett balról a vaku, jobb oldalon az AF segédfénye látható.

A hátoldalon az lcd kijelző valamint a menü és kezelő gombok kaptak helyet. A gombok elég aprók, de nyomáspontjuk jó.

A gép felső részén a ki-be kapcsológombot, az exponáló gombot és a zoom gyűrűt találjuk.

Alul az állványmenet és az akkumulátor tartó fedele van.

A csomagban a fényképezőn kívül az usb kábel, az akkumulátor, a hozzávaló töltő, csuklószíj és egy telepítő cd található.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.