2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

OUKITEL K4000 Pro: a verő erő

Baráti ár, extrém ellenálló felépítés és óriási akkumulátor jellemzi a feltörekvő gyártó új termékét.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, tartozékok

A céget Shenzhen Yunji Intelligent Technology Co. Ltd néven alapították 2007-ben. Létrehoztak egy kutatási és fejlesztési központot (Research and Development, R&D) Sanghajban, 2008-ban, ami után elkezdték több mint 1000 munkatárs segítségével a telefonok és okosórák gyártását.

Mai tesztalanyunk az OUKITEL K4000 Pro 4G, amely a gyártó K szériájának tagja. Az okostelefonos kínálatukban szerepel A, C és U széria, amelyek az olcsóbb kategóriát képviselik. Telefonokon kívül gyártanak okosórákat is.

A készülék 2016. februárjában jelent meg, az előd K4000-es modell javított, fejlesztett kiadásaként. A tesztkészüléket a GearBest EU Warehouse raktárából rendeltem. A szállítás gyors és problémamentes volt, a csomag 3 munkanapon belül megérkezett, a végösszeg 31000 Ft volt.

Személyes tapasztalatom alapján általában két ok miatt panaszkodik a legtöbb felhasználó egy telefonra:
1. "jaj leesett összetört"
2. "már megint lemerült, pedig nem rég volt feltöltve"

Az Oukitel is hasonlóan gondolja: drága, hamar kifogy a szufla az akkumulátorból, vagy összetörik.
- Az első probléma letudva a 91 USA dolláros árral.
- A második probléma a 4600 mAh teleppel szintén megoldva.
- A harmadik bosszúságforrás a telefon összetörése, amit a gyártó egyedi és különleges módon oldott meg: megnövelték a kijelző panel vastagságát az átlag 0,7 milliméterről 1,1 milliméterre, így az körülbelül 60%-kal erősebb, mint a hagyományos kialakításúak.

A különbséget egy bemutató videóval próbálják meggyőzni a felhasználókat. Számos egyéb extrém videó is található, ahol például szöget vernek be vele, földhöz vágják, autóval mennek át rajta és hasonlók. Az erős kijelzőt egy CNC megmunkálással készült cink-magnézium-alumínium ötvözetű fém keret fogja közre, amit feldobtak még az enyhén ívelt 2.5D Curved Edge Glass technológiával is.

A narancsszínű doboz, ezüst OUKITEL feliratokkal jól néz ki. A hivatalos weboldalukon is ez a narancssárga szín az uralkodó.
A telefon mellé egy 1,5 amperes töltőfejet, egy USB 2.0 kábelt, garanciajegyet, használati útmutatót és egy szilikon tokot csomagoltak - az agybadugós mikrofonos füles kimaradt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • FINOW Q1 3G Smartwatch Phone

    Okosóra telefon, telefonokban használt hardver egy órában, vajon hogy működik a gyakorlatban?

  • Xiaomi Redmi Note 4X

    A Xiaomi legújabb középkategóriás üdvöskéje járt nálam tesztelésre. Nézzük, hogyan teljesített!

Előzmények

  • ZTE Axon Elite - ligában játszik

    A 2015-ös berlini IFA-n mutatták be a piaci eladások javítását célzó új Axon szériát, melyet az ázsiai és amerikai piacok után immár Európának szántak.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.