2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Öt ok, hogy miért ne vásárolj LG KG800 csokoládét

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Születésnapi ajándék volt, és annak kiváló: szép, csecse, divatos. Igazi meglepi. Kedvesem...

[ ÚJ TESZT ]

Születésnapi ajándék volt, és annak kiváló: szép, csecse, divatos. Igazi meglepi.
Kedvesem örült is neki, és a mai napig imádja. Ebben nincs hiba.
Én viszont kicsikét kritikusabb szemmel néztem a készülékre, mondhatni a telefont kerestem a drágaszágban. És érdekes dolgokra bukkantam.
Az írás egyébként hiánypótló, mert alig akad megfelelő teszt a telefonról, bár az LG cég adatai szerint tömegek lófrálnak az utcákon LG csokoládéval a zsebükben.

Amiért tehát nem szeretem a készüléket:

- Valami egészen degenerált a fotó funkciója. Normál méretű képet nem lehet a telefonszámokhoz illeszteni, csak a 72*72-es felbontásban készített mütyüröket ajánlja föl automatikusan. Egyébként az életem kevés lett volna rá, hogy erre rájöjjek, leírásokban, tesztekben nem volt róla szó, szerencsére valaki néhány nap után beírta a megoldást a szaktotyikba, mielőtt éppen megőrültem volna.

- Szintén képi baromság, hogy 320*240-nél nagyobb fotót nem lehet MMS-ben elküldeni. Ez akkor jó, amikor nyomatod a nagyfelbontású képeket a nyaraláson, és még véletlenül sem tudod bevonni az élménybe az otthonmaradtakat.

- A telefonhoz adott PC-szinkronizáló szoftverek nagyon jópofák, csak használni nem lehet őket. Mindent úgy csináltam, ahogy az a kézikönyvben írva vagyon, de nem megy a móka. Szerencsére kiderült, hogy ez nem csak nekem, de senki másnak sem sikerült, így ettől sem kellett végül megbolondulnom. (Gyanítom egyébként, hogy a magyar szoftver lehet a ludas.)

- Az MP3 lejátszó nem kezeli a könyvtárakat.

- És a végére a legdurvább: ha néma üzemmódra állítom, utána nem lehet vele telefonálni. A hívás kimegy, a másik oldalon fölveszik a készüléket, de úgy hallják, mint ha abban a pillanatban „bontanám a vonalat”. Megoldást csak a készülék ki/be kapcsolása jelent. Na ez sem két nap volt, mire rájöttem.



Egyelőre itt tartunk, de nagyon úgy tűnik, hogy lesznek még apró finomságok. Mindenesetre a készülék honlapján szoftverfrissítésnek se híre, se hamva. Pedig nyilván nem csak én találtam bosszantónak ezeket az „apróságokat”.

Szomorú, de valószínűleg folyt. köv.

A folytatás csak annyi, hogy mint az a Mobilaréna tesztjében olvasható volt, kijött a javított változat, de csak a Vodafone számára. És az LG még egy frímverrel sem kínálja meg a korábbi vásárlóit. No comment. Illetve mégis: görények.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.