2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Olcsó audio- videokonferencia lehetőségek, távülésezés

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A modern kommunikációs eszközök fejlődésével és széleskörű elterjedésével egyre növekvő...

[ ÚJ TESZT ]

A modern kommunikációs eszközök fejlődésével és széleskörű elterjedésével egyre növekvő igény mutatkozik arra, hogy ezeket felhasználva kényelmesen és költséghatékonyan lehessen létrehozni hang vagy video kapcsolatot, egyszerre több résztvevő között is. Ez az igény nemcsak a magánfelhasználás során jelentkezik, hanem olyan vállalatok, civil szervezetek esetében is, melyeknek tagjai az ország különböző pontjain helyezkednek el, és rendszeresen tartanak közös megbeszéléseket, üléseket.

Egy ilyen szervezet számára készült nemrég egy tájékoztató anyag, amely elméleti oldalról igyekszik megvizsgálni a lehetőségeket, beleértve az IP alapú kommunikációt (VoIP, video) is. Az IP területén szó esik benne az általános eszköz és infrastrukturális igényekről, kompatibilitásról, minőségről, költségekről, és felsorolásra kerül néhány ingyenes szoftver is.

A teljes írás elég terjedelmes ezért nem blogbejegyzésként, hanem letölthető dokumentumként érhető el, a következő címen: [link]

(Az anyag eredetileg egy felsőoktatási szervezet számára készült ezért található benne egy nagyobb ismertető részt a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési (NIIF) Programról, az ebbe tartozó akadémiai gerinchálózatról, VoIP és videokonferencia rendszerekről is, ha esetleg valaki ezek iránt érdeklődne.)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.