2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Okostelefon-evolúció

Azt hitted, hogy az iPhone volt az első okostelefon? Ha így van, sok újdonságot tartogathat ez a cikk.

[ ÚJ TESZT ]

iPhone, Végszó

Az iPhone 2007 júniusában mindent megváltoztatott. Letisztultsága, kezelhetősége elért egy olyan szintre, amit azelőtt egyetlen más rendszer sem volt képes elérni. Forradalmasította az okostelefonokat, hisz most már nemcsak informatikusok és hozzáértők kiváltsága volt az okostelefon, mivel egy iPhone-t bárki tud kezelni.

Lehet, hogy nem egyedül az iPhone-nak köszönhető az, hogy most 2013-ban ilyen és ilyen okostelefonok vannak, ám ha az Apple 2007-ben inkább egy új iPodot ad ki, ma nem így néznének ki az okostelefonok. És az iPhone nélkül lehet, hogy az Android is csak néhány ezer kocka játszótere lenne, nem úgy, mint most: a csapból is az folyik.

Az iPhone közel sem tökéletes. Az első még több gyermekbetegséggel küzdött, ám mindezek ellenére elindított egy láncot. Megteremtette az igényt a könnyen kezelhető, szmúúsz okostelefonok iránt.

The Original iPhone

Végszó

Az iPhone utáni okostelefonok története nagyrészt közismert lehet. Windows Mobile 6.5, Android, MeeGo, Bada, stb., majd a Symbian bukása, a Windows Phone felvirágzása, ami még most is tart.

Ezeket a témákat ebben a cikkben nem is részletezném, ugyanis a cikk célja az iPhone előtti okostelefonok bemutatása volt. Ez meg is történt, remélem, hogy az írásom elnyerte tetszéseteket. :)

Források, köszönetnyilvánítás

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.