2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia 6210

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nos hát eljött az az idö is, amikor én is csatlakozom a home made tesztelok csapatához.

[ ÚJ TESZT ]

Nos hát eljött az az idö is, amikor én is csatlakozom a home made tesztelok csapatához.
Egy kis ideje énis gyűjtögetem a régebbi telefonokat de inkább csak azokat amelyek valamilyen szempont miatt kultusz telefonok lettek.
Első tesztem alanya egy 6210 -es nokia. Valahol 2000 környékén dobták piacra a 6110 és 6150 utódjaként. Célközönsége egyértelműen az üzleti szféra volt -melybe kelöképpen betalált. Hihetetlen nagy sikere lett.
Akkori ára 2 éves westel előfizuval kb 60e forint körül alakult. Hasonló tudású konkurenciája egyedüliként siemens s35 volt -amennyiben nem csal az emlékezetem.
Nemrég jutottam egy tökéletes állapotú darabhoz "sonarbox" jóvoltábol kőkemény 5 ezer HUF ért. Gondos kezek munkájának gyümölcseképp nagyon rendben van a készülék. Igaz a memory és hátlap más imeit mond, gondolom meselhetne ez a készülék is. De ez nem baj egy ennyi idös telefonnál még bőven bocsánatos "bűn" :)

Nézzük akkor a technikai adatokat:

Frekvenciasáv 900/1800Mhz -ez nekünk tökéletesen elég is :)

Méret 130*47*19 mm

Tömeg 114 gramm

Itt jegyezném meg hogy szerintem tökéletesen ideális mérete van. (legalábbis nekem) Érzi az ember, hogy a kezében egy telefont tart. A kialakításról lehetne vitatkozni, számomra az egyik etalon szépségben. ( 6310 , 8310, mellett) Ősszintén szólva jobban tetszik mint az e51 -em.

Nézzük tovább:

Kijelző: Monokróm 64*96 pixel+ zöld háttérvilágítás (Szerintem tökéletesen elég minden fontos információhoz.)

Készenléti idő: 200-250 óra (Ez most kb 4 napra tehető mindig bekapcsolva keves beszéddel)

Beszédidő: 4 óra

Telefonkönyv: 500 bejegyzés (Hétköznapi halandóknak böven sok)

Wap:

Adatátviteli sebesség: akár 43,2 kbps

Infraport

Na lássuk akkor:

Külső:

Mint már irtam nekem ez az egyik kedvenc formatervem de ez erősen ízlés kérdése. Így inkább haladjunk. A Telefon tetején találjuk az infraportot és a bekapcsológombot. Bal oldalán láthatóak a hangerőszabályzó gombok melyek ennél a típusnál előszeretettel haltak meg.

Alul találjuk a régi töltőnyílást melybe ACP-7E tipusu töltőnk vékonyabbik végét rakhattuk, és a pop portot amelyre meg a "vagány" james bond fülest. :)

Jobb oldalon egy kis hagszórónyílás árválkodik.
Hátlap az akksival egybeépítve + autóskihangosító "pecek" :)

Szemből megcsodálahtjuk a korszakból és az elődöknek köszönhetöen jól ismert billenytyűzetet. Szokásos hívás indító gomb, (melynek megnyomására az utolso 10 hívottat láthatjuk) a hívás elutasító gomb, a két funkciógomb, mely mindíg adott funkciót tölt be és a scrollozásra szolgáló le/föl nyilat. (ezeket alapállapotban menyomva a telefonkönyben kötünk ki)
A gombok nyomáspontja határozottan jó, nem is tul puhák mint pl 6110 de nemis kattanósan kemények. Nagyságukkal, egymástól való távolságukkal semmi gond, még a szafaládé ujju kollégák is bátran használhatják. (Nemugy mint a 6510 és 82/8310 esetében.)


Belső:

Készenléti állapotban a gyönyörű kijelzőnkön láthatjuk kétoldalt a toltottségi szintet, valamint a térerőt, ha beállítjuk akkor az órát is. Háttérkép gyanánt az operátorlogó szolgál (melyet változathatunk sms-ben vagy infrán esetleg adatkábelen küldéssel).
Bal oldali funkciógombot megnyomva a menüben találjuk magunkat.
A telefon picit most lassucskának tünik -lehet e51 miatt- 2000 táján ez nekem nem tünt föl. :)

Menüpontok:
Üzenetek
Hívásinfo
Üzemmód
Beállítások
Átirányítás
Játékok
Számológép
Naptár
Infravörös
Böngésző

Üzenetek:

A telefon 150 üzenetet képes tárolni mely akkoriban a legjobb volt. -siemensek csak 10 - 20 körül tudtak es az ericssonok is asszem 50 körül teljesítettek.
Már itt is megvoltak a mais használatos sablonok és itt is lehettek saját mappáink. T9 -hála a jóistennek -nincs.

Hívásinfo:

Itt tájékozodhatunk a bejővő, kimenő hivásainkrol, hívásidőtartamokrol. Az enyem össz kimenöje: 65:47:19 et ír. Nem mai darab. :)
Megjegyezém hogy hívás közben kiemelkedöen jó a hangminőség elég hangos, és tiszta. Gyorshívásra is lehetőségunk van. Valamint fax és adathívásra is.

Üzemmód:

A jól ismert üzemmódokat találhatjuk itt a megszokott beállítási lehetőségekkel mint pl csengődallam, (termeszetesen nem polofonikus) dallam hangerő, rezgő hivásjelzés stb...

Beállítások:

Itt talaljuk az orat, az egyszeri ébresztőt szundival, a hívás, valamint telefon és a biztonsági beállítási opciókat. (adokörzet infot mar ez a nokia is tudta.)


Átirányítás:

Itt a bejövö hívásainkat tudjuk átirányitani foglaltság, elérhetetlenség és hasonló esetekben.

Játékok:

Na igen... A nagy kedvencek :) (bnom azert nem evett meg vacsira mikor "mar megint egy ujabb sz-rt" vettem mert megtalalta benne a snake2 meg paris 2öt. :) Ezen kivul van még egy Opposite helyfoglalos jatekunk is. :)

Számológép:
Alapfunkciók. (Nagybevásárlásnál jól jön.)

Naptár:
Alapbol napi nézetet kapunk de havit is kérhetünk. Riasztást, jegyzetet írhatunk.

Böngésző:
Wap. V1.2 Meglehet próbálni, de nagyon unatkozni kell hozzá hogy ezt használjam. :) Elképesztő hscsd akáár 43,2 kbps elmeleti sebesség. gyakorlat: /10 :)

Vélemény:

Szerintem egy nagyon korrektül összerakott telefon -márha az aksi és hátlap közé betesszük a kötelező papirfecnit :)))- pontosan azt tudja amire tervezték de azt nagyon. Telefonálni kiválló minőségben. (ameddig végfokos nem lesz :))

Képek:

Varom az epito jellegu kritikákat és infokat amelyeket érdemes lenne még beleírni / átírni.

Azóta történt

  • Siemens M35i

    Üsd Vágd nem apád... Ismét egy kultusztelefon. Előző írásomban elkezdtem az itthoni telefonjaim...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.