2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Női telefonok az én szememmel

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Előrebocsátom, hogy nem olyan jellegű írást olvashattok az alábbiakban, mint amit anno Manómancs...

[ ÚJ TESZT ]

Előrebocsátom, hogy nem olyan jellegű írást olvashattok az alábbiakban, mint amit anno Manómancs billentyűzetéből . Ő inkább összehasonlított megadott típusokat, míg én felsorolom az igényeimet, mintegy tippet adva a gyártóknak, ha esetleg erre tévednének. Ja, és persze ha érdekelné őket, hogy valójában mit is vár el egy lány egy lánytelefontól.

Itt gyorsan megjegyezném, hogy 21 éves vagyok, nem rendelkezem Hello Kittys perverzióval, nyitott vagyok a technikai újdonságokra, de azért nem szeretem a hi-tech kütyüket.

Tehát, az egész úgy kezdődött, hogy elkezdtem írni egy hozzászólást Bocha Nokia 7310- Supernova tesztjéhez. Közben rájöttem, hogy amit írok, az nem is kapcsolódik az adott típushoz, sokkal inkább általánosságban vonatkozott ezekre a nőinek szánt vackokra. Így aztán nem is küldtem el, hanem gondoltam egyet, hogy most akkor én ezt az egészet egy írásba szerkesztem.

Tehát az ihletadó készülék rágórózsaszín, és ezen, meg az idióta mintázatán kívül semmi nőies jelleget nem mutat. Sem kívül, sem belül. Persze, hiszen alapvetően ez egy uniszex mobil, csak beöltöztették valami nagyon ronda ruciba. Biztos így is lesz, aki megveszi, csak nekem ezt furcsa elképzelni.

Szerintem az utolsó telitalálat a csajmobilok terén egyben az első is volt, méghozzá a Samsung e530.
Amit nyújt, az még ma is bőven elfogadható, sok lány szemében szerintem simán csúcskategóriás készülék. Szerintem nem, de az biztos, hogy nagyon szeretnivaló, és még így, 3 évvel a megjelenése után sem mondható elavultnak.

Utódja, az e570 sem volt egy rossz próbálkozás, legalábbis elméletben. Ami a papírra (monitorra) vetett adatait illeti, az éppen átvinné a lécet, ám a napi használat során sajnos hamar kiderült, hogy mindez csak elmélet. Annyi bosszantó apróság van benne, hogy az sajnos ellehetetleníti az együttélést. Az unalmas menürendszeren felül talán elég megemlíteni azt, hogy bizonyos mérethatár felett nem nyitja meg a képeket, és 192-es bitráta felett az mp3 fájlokat sem. A többit nem sorolom fel.

A Lamour Nokiákhoz nem tudok mit hozzáfűzni, a mintázatuk szép, de a formatervük annyira elvetemült, hogy egyikkel sem kerültem közelebbi kapcsolatba. Kivételt képez a 7360-as, ami tényleg nem néz ki rosszul, viszont irtózatosan buta szegény.

És itt véget is ér a használható női telefonok listája. Tudom, van még néhány, de azok vagy annyira giccsesek, vagy annyira minimális tudással rendelkeznek, hogy tényleg említésre sem méltóak.

Az én elképzeléseim egy valóban nőknek szánt mobillal kapcsolatban ott kezdődnek, hogy legyen nőies a formavilága. A legjobb, ha kagyló, de valóban formás legyen, és ne olyan, mint a baltásbarbi.
A színvilága is szemet gyönyörködtető kell, hogy legyen. Nem, nem kell a bugyirózsaszín. Lehet mályva, világoskék, normálisabb zöldes árnyalatok, bézs... Ilyesmik. Akár pink is. Esetleg egy kis gyöngyházas csillogás.... A legjobb, ha többféle színben készül. De akkor legyen elérhető bármelyik árnyalatban, és nem tízezres árkülönbséggel. Cserélhető előlapra semmi szükség, az csak ropogna.
A kijelző legyen elég nagy. Lehetőleg 240x320-as, de nagy duzzogva beérném egy 176x220-assal is, ha megfelelő színmélység párosul hozzá.
Ha cserélhetők a témák, akkor semmi gond, de ha nem, akkor legyen szép a menüje, színes, de nem túl giccses. Fontos még a szép betűtípus is. Ennek a feltételnek mondjuk megfelel a Samsung e900.
A kamerája legyen 2 megapixeles, és lehetőleg autofókuszos. Ennél extrább nem kell, az már nagyon drága lenne. Viszont ezt tényleg jó lenne, ha teljestítené. Ha csak fixfókuszos, akkor is csináljon legalább olyan fotót, mint az e900.
A memóriája feltétlen bővíthető kell, hogy legyen. Emellett már nem baj, ha csak tizenpár megás a belső memória, az már egy megszokott dolog. Inkább kifizetek néhány ezer Ft-ot arra az 1- 2 gigás micro SD -re, mint plusz húszezret a 80 megás, de nem bővíthető belső tárhelyért.
A hangszórója nem kell, hogy Walkman minőségű legyen, de érjen el egy bizonyos szintet, például a Nokia 6131-ét. Legyen benne egy normális zenelejátszó szoftver is. Nem kell túl sok extra, de azért fusson már a háttérben is...

Lehet benne valamiféle női alkalmazás, nekem személy szerint tetszett a "Nők élete", igaz a menzesznaptárat leszámítva nincs túl sok értelme, de legalább szórakoztató. Viszont az előbb említett kis alkalmazás valóban hasznos, szerintem nem én vagyok az egyedüli nő, aki ezt állítja
Ahhoz, hogy kellőképpen megkapó legyen, kell valamiféle extra cukiság is. Gondolok ezzel példaképpen az e570- ből ismert bólogatós kutyára. Természetesen nem kell pont ilyen minden telefonba, de az ötlet kedves, és szívesen fogadnék hasonló kis újításokat. Fontos kis apróságok lehetnek még a fedélhangok, a fényképezőnél keretek, valamint valamiféle különlegesebb tapintású borítás. Ezzel megint a 6131-re vagy a 7360-ra tudok visszautalni. Ha már az anyaghasználatnál tartunk, nagyon nem preferálom az L310-nél tapasztalható csillogást, egyrészt, mert nem tetszik, másrészt praktikussági okokból. Ez utóbbival nehéz is vitatkozni.

Mi az, amire ezen kívül nem tartok igényt? Mondjuk a sminktükör- funkcióra... De ha már mindenképp kell ilyen, akkor ne menjen a használhatóság rovására. Nem kell ezenfelül idétlen mintázat, giccsparádé. Valamint, és legfőképp nem kellenek olyan alkalmazások, amik jól hangzanak, és még esetleg hasznosak is lennének, csak éppen nem működnek, vagy pontatlanok. Itt az e570 lépésszámlálójára gondolok. Nagyon megörültem neki, hogy ilyen is van, aztán annál is jobban bosszantott, hogy legfeljebb a trappolásra reagál.
Lényeg a lényeg, amit a leírások és adatok alapján várhatunk egy készüléktől, azt teljesítse is.

A leges- legfőbb gondolatom az egésszel kapcsolatban, hogy a lányok is sokfélék, eltérő igényekkel, de nem vágyunk mindannyian a túlcuki, túltrendi, és túlbuta telefonokra. Lehetne egy kicsit szélesebb is a kínálat.
Nem vagyunk mindannyian ilyenek. :)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.