2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Pentium 4 1.3GHz

Minden kezdet nehéz. A Netburst egy új kezdet volt, sok újdonságot hozott, de pont ezért volt érdekes. Igaz, megfizethetetlen is...

[ ÚJ TESZT ]

GPU tesztek

A játékteszteknél két érdekes dolgot lehet megfigyelni. Az első, hogy a gyári MX420-nál mennyivel gyorsabb a Ti4200. A másik, hogy a Willamette hogyan viszonyul a Tualatin Celeronhoz képest. Az alkalmazásoknál felváltva nyert a régi és az új architektúra.

Warcraft III alatt a Willamette középen végzett. A teljesítménye kb. félúton van a két Tualatinos érték között. Ha jól számolom, akkor így kicsit lassabb, mintha egy 1.3GHz-es Tualatinnal vetném össze. Nem sokkal, de lassabb. Az MX420 sokkal lassabb, mint a Ti, de játszható a játék.

Medal of Honor-ban a Pentium 4 sokkal jobban teljesít. Egy gyors Pentium 3 még így is gyorsabb lehet, de nem sokkal. A játék CPU limites, az MX420-al is játszható maradt a MoHAA.

A Call of Duty eredmény újabb variációt ad a témához. A Willamette a két Tualatin-os eredmény között van, de alig marad el a gyorsabbik mögött. A számok azt mutatják nekem, hogy egy azonos órajelű P3-nál erősebb, de csak pár százalékkal. Az MX420 eredményei nagyon gyengék.

A Counter Strikeban mért FPS-ek nagyjából illeszkednek a trendbe. A COD-hoz hasonlóan a Pentium 4 a két P3 között végez, a gyorsabbéhoz közel. A játék szépen fut a P4-en. Érdekes módon az MX-el gyorsabb a játék. Csalóka az eredmény, mert nem jelenít meg mindent a program. A gyári benchmarkban például az üveg felületek nem átlátszók.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Celeron aranykor

    Slot1 és Celeron: gépfejlesztés az ezredforduló környékén. Sikerek és zsákutcák.

  • Intel vs. AMD az AGP korszakban

    A két nagy processzorgyártó versengése a PC fejlődésének legmozgalmasabb időszakában. Vigyázat, 20 oldal! :)

  • AGP-s királyok

    Nagy VGA-s cikkem első kiegészítése: az AGP-s csúcskártyák erősebb kihajtása

  • A Super Socket 7 csúcsán

    Ez volt az utolsó foglalat, aminek használatára engedélyt kapott az AMD is, a többi már történelem.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.