2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Nálunk a Karácsony....

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Most, hogy minden a karácsonyról szól, én is kedvet kaptam ahhoz, hogy leírjam hogy zajlik nálunk a karácsony.

[ ÚJ TESZT ]

Sziasztok!

Most, hogy minden a karácsonyról szól, én is kedvet kaptam ahhoz, hogy leírjam hogy zajlik nálunk a karácsony. Azt szögezzük le hogy 15. életévemet taposom. Az írást legelső karácsonyi emlékemtől fogom kezdeni, és haladni a mai napig. Kellemes olvasgatást!

Első emlékem a karácsonyról 3-4 éves koromból származik. Annyira emlékszem hogy kaptam, egy velem egymagas plüssnyulat. (Ugyebár 3-4 éves koromba picike voltam, így az a nyuszi se lehetett olyan nagy, de akkor annak tűnt!)

A következő emlék jóval későbbről, 6 éves koromból származik. Itt már tisztán emlékszem mindenre. Karácsony előtt 1 hónappal megkaptam az adventi naptárat. Minden nap izgalommal bontottam ki, hogy aznap mi lesz benne. Az adventi koszorút a család együtt készítette. Minden vasárnap mikor meggyújtottuk a gyertyát, a koszorú közepére helyeztek édesanyámék egy kis ajándékot. (kinder tojás, ilyesmik) Ezeknek mindig nagyon örültem. Elérkezett 23.-a. Ez volt a favásárlás napja. Édesapámmal elmentünk megvenni a fát. Ez nagyon nagy élmény volt nekem, mivel 6 éves koromba vitt el először magával. Kiválasztottuk a nekünk legjobban tetsző fát és hazahoztuk. 24.-én, mint minden kisgyerek izgalommal keltem fel. Édesapámmal behoztuk a fát a terasztól, és elkezdte faragni. Én természetesen ámulattal néztem, és ahol tudtam segítettem. Mikor belefaragta édesapám a fát a karácsonyfatalpba, akkor elkezdtük díszíteni a fát. Emlékszem, én akasztgattam fel a kis gömböket. Édesanyám eközben főzött. Délután elmentünk az egyik mamámhoz, hogy odaadjuk karácsonyi ajándékunkat. Mire hazajöttünk, ott voltak a fa alatt az ajándékok. Egyből odarohantam, és nézegettem a csomagokat. Elénekeltünk 1-2 karácsonyi dalt, és kibontottuk az ajándékokat. Ez után asztalhoz ültünk, és megvacsoráztunk, beszélgettünk. 25.-én másik mamámhoz indultunk reggel ebédre. Ott is ajándékok vártak. Szépen megajándékoztuk egymást. Délután hazaindultunk. Nekem ez volt a TÖKÉLETES karácsony.

Most nagyot ugrok az időben, hogy bemutassam mi volt tavaly karácsonykor!

Tavaly, nyár végén édesanyámmal és öcsémmel Pestre költöztünk. Édesapám maradt Nyíregyházán. A viszony eléggé megromlott kettőjük között. Úgy gondoltuk, a karácsonyt közösen töltjük édesapámnál, mert senkinek nem jó egyedül karácsonyozni. Ez nem volt jó ötlet. Életem legrosszabb karácsonyát éltem át. Mamához nem mentünk 24.-én. 24.-én este veszekedés ment csak, mikor ennek az ünnepnek a szeretet ünnepének kellene lennie. Majdnem verekedés lett. (Én rohantam le hogy hagyják abba legalább öcsém miatt. Volt egy ösztönös mozzanatom, és megfenyegettem apámat, hogyha egymáshoz nyúlnak nem lesz jó vége. Így viccesnek hangozhat, hogy egy 14 éves gyerek mondta ezt, abban a szituációban szörnyű volt) Ez után felmentem, és bevágtam magam után az ajtót, és lefeküdtem aludni. Másnap reggel mamámhoz mentünk, de rossz kedvem volt végig. Ez után hazajöttünk Pestre édesanyámmal.

A mostani karácsonyt Pesten töltjük 3-man, édesanyám, öcsém és én. Már nagyon várom, és úgy izgulok mint 6 éves koromba. Anya most is süt-főz, érzem a finom illatokat, csodálatos. Remélem megint egy szép Karácsonyunk lesz!

Köszönöm hogy elolvastad az írásom. Ez úton kívánok mindenkinek békés, boldog ünnepeket!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.