2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

Mozibuzi.com: szabadon a kritikákkal

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Mostanában sok filmkritika születik a logout-on. Gondoltam én is belevágok a saját egyszerű...

[ ÚJ TESZT ]

Mostanában sok filmkritika születik a logout-on. Gondoltam én is belevágok a saját egyszerű kis módomon a kritizálásba.

Évek, évtizedek óta nézem a mozifilmeket és egyre gyengébb a minőség, nem tudnak újat mutatni. A mai nemzedéknek a Commando, vagy a Predator már csak ''bábfilm'' hiszen a cgi gyenge számukra, a történet pedig unalmas. A filmkészítők lassan felújítják a Casablanca-t is, ahogyan a divat is ismétli önmagát. Kapunk majd Humphrey Bogart helyett Brad Pitt-et, Ingrid Bergman helyébe pedig vagy Angelina Jolie vagy Jennifer Aniston lép. Szép kis jövő, szép új világ...

Ez vezetett ahoz, hogy elkezdtem pár hónapja sorozatokat nézni. Na nem barátok közt meg budapesti kórház a város a szélén van a műsoron, hanem az egyre inkább nagy költségvetéssel készülő amerikai sorozatok. A Heros-zal [link] kezdődött minden... Hirtelen repülhetnékem támadt miután a pilot-ot megnéztem. (pilot: a sorozatok bevezető része, melynek általában nem adnak külön címet, hisz ez még csak a sorozat címének bevezetését szolgálja) Nem a legelső résznél kapcsolódtam be és talán ez volt a ''hiba''. 4 rész és egyből a történet közepén voltam, menthetetlenül ráléptem a sorozatfüggők útjára.
Anno a Dallas és a Szomszédok volt ilyen esti szórakozás a családnak, mert nem volt más. Na jó, a 80-as évek végén egyik karácsonykor leadták a Star Wars trilógiát. Csodálkozom is a mai napig, hogy ki engedte át a cenzúrán ezt az akkoriban kapitalista műnek kikiáltott alkotást.

Visszatérve az eredeti szálhoz jöjjön most a legutolsó olyan sorozatról egy kis szösszenet, ami nagyon megfogott.

The Lost Room - Az Elveszett Szoba [link]

Misztikus, természetfeletti, biblikus, szövevényes. Sorolhatnám a jelzőket, de felesleges. Meg kell nézni! (direkt a felkiáltójel )
Minisorozat 3 x 1.5 órás részre tagolva, mely a tavalyi év végén egy ''kitöltő sorozatként'' lett vetítve Amerikában a Sci-Fi Channel gondozásában. (eredetileg szerintem 6 részesnek alkották 6 x 42 perc, csak összevonták)
Hallottam egy már sorozatfüggő barátomtól, hogy nagyon jó. Az első negyed órát túlélve kezdte is bizonyítani ezt az állítást, mikor a főszereplők gyors bemutatása után elkezdődött a történet.

Nagy vonalakban: adott egy kulcs amelyet bármely ajtónak a zárjába helyezve és elfordítva egy nem létező szobába jutunk. Adottak továbbá tárgyak, melyek abból a szobából valók és mind egy-egy misztikus vagy természetfeletti tulajdonsággal bírnak. És persze, hogy vannak azok akik már birtokolják ezeket illetve keresik az a még meg nem találtakat, vagy meg akarják egymástól szerezni és az összeset magukénak tudni mert akkor egy olyan kaput nyitnak meg ..... (nem lövöm le a poént)
Vannak akik isteni dolgokat látnak a tárgyakban és szektát alakítanak megszerzésükre, vannak egyszerű felhasználók, akik nem foglalkoznak különösebben az eredetükkel és vannak akik tudományos oldalról közelítik meg a tárgyak keletkezését és létezését. És a főszereplő, akinek a lánya bement a ''szobába'' és miután rácsapódott az ajtó ottragadt abban a dimenzióban. És íme a történet lényege, hogyan mentse meg hősünk a lányát, hogyan hozza vissza onnan amiről még maga (és a néző sem) tudja micsoda, hogyan keletkezett...

Beszívott a film egy szombat délelőtt. Mire feleszméltem már délután volt és 2 szál cigaretta volt a mellettem heverő dobozban. Mikor elindultam otthonról vásárolni, azért még visszanyitottam az ajtót, hátha...

[kép]

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.