2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Monitor vásárlás egyszerűen

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy ideje eldöntöttem, hogy nekem nagyobb monitorom lesz és kész :D A 17"-os egyébként...

[ ÚJ TESZT ]

Egy ideje eldöntöttem, hogy nekem nagyobb monitorom lesz és kész :D
A 17"-os egyébként kiválóan funkcionáló monitorom kezdett néha kicsi lenni a maga 1280*1024-es felbontásával. Ráadásul az élet úgy hozta, hogy eléggé jó árban meg tudok válni tőle. Gondoltam, ha már újítok akkor 22" wide az alap, ezek már egész tűrhető áron vannak.

Nah keddre minden összejött ahhoz hogy elmehessek az új monitorért. Bemegyek a boltba, mondom mit szeretnék, kifizetem, kihozzák. Mondom azért csak megnézném nincs-e rajta pixelhiba. Az egyik eladó készségesen kibontotta, összedugta az egyik gépükkel, monitorteszt indít, hopp ott egy zöld pixel egyfolytában aktívkodik. Jólvan mondom van másik, mondja a figura, hogy van még egy ugyanilyen. Monitor összecsomagol, raktárba visz, másik előhoz, szétszed összerak, monitortest, minden pöpec. Mindez alig 40 perc volt, de kit érdekel, ha van egy f@sza monitorom? Virul a fej, csomagol, leragaszt, eljövök. Útközben kb. minden második ember megnézte mi van nálam :) Haza érek kibont, összerak, gép bootol. Erre nem aktívkodik egyfolytában egy pixel? Ezúttal egy piros. Vérnyomás fel 500-ig. Anyázás. Éhes vagyok bazz' már amikor 3 órája elindultam akkor is kajálhatnékom volt. Na jó azért jobb előbb mint utóbb, vigyük vissza egyből. monitor csomagol, bkv, bolt. Mondom hogy ez a monitor is pixeles. Figura kibont, összedug, és tényleg aktívkodik egy piros alpixel. Mondom ilyenkor mi van? Azt mondja van 3 a raktárban, holnapra hoznak. Jó. Cserelap megír, elkérik a számom, hogy majd küldenek sms-t, ha megjött a cucc, dél körül várható. Szerda. 3 óra. Még mindig semmi, de tutira mondta, elindulok még a csúcs előtt. Bkv persze. Persze 4 megálló alatt 3* állt a 4-6 vilinger mert 1-1 paraszt úgy gondolta, hogy két zöld lámpa közt ő talán a síneken parkírozna (mikor csinálnak már ilyen hókotró elejét a vilngereknek amivel szétzúzzák az ilyen p****ök autóit?). Nagy nehezen odaérek, modnom miújság, az első figura azt mondja, nincs monitor, csak 2 van raktáron, de szerencsére az előző napi eladó mondja, hogy ez másik 2 és mindjárt hoz egyet. Előhoz, kibont, összedug, monitorteszt. színenként nézzük 1-2 percig frankónak látszik. Üresben sem aktívkodik semmi. Örülök. Bkv, haza, monitor kibont, összerak, gépredug. Boot, win, monitorteszt. Minden fasza. Örül. Gépezek, hirtelen furcsa a majd' 2* akkora terület,de azért meg lehet szokni :). A szélesvásznű filmek persze fekete kerettel, fél óra alatt nem sikerült rájönnöm mit csináljak vele, mind1 (azért ha valaki tudja, hogy lehetne "keret" nélkül filmet nézni berhatja akommentkehez :)). Netezek, pókerolok, stb. gép megy pár órája, monitor fasza. Ej mondom nézzünk egy monitortesztet. indítom. Erre egyből a feketén látok aktívkodni egy kék pixelt.

:Y

Mondom ilyen nincs.
Gyakorlatilag csak akkor látszik, ha fekete lenne ott.
Nincs kedvem csekkolni egy 4. monitort is...
Majd ha sok pixel rosz lesz, akkor gariztatom.
Végülis nem zavar.
Vagy már lesz@rom?
Ezzel az erővel minden nélkül eljöhettem volna az elsővel mindn próbálgatás meg minden nélkül, használhatnám azt :U spóroltam volna kb. 3 órát az életemből.

A monitor márkája LG, 6 éve LG monitort nézek nap mint nap, összességében szerintem nem sz@rok. Olvasom, hogy a világ legnagyobb lcd gyártója a philipssel közösen.
A 3 monitoron 15 876 000 subpixel van. Mind a három monitorra jutott 1 rossz. 3 különböző színben. Mondjuk közös vonásuk hogy mind a 3 baloldalt van.

Ilyen az élet? :)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.