2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Sport rovat

Michelisz Norbi a Hungaroringen!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Akik kilátogattak a Hungaroringre múlt vasárnap, élőben láthatták Michelisz Norbi versenyét.

[ ÚJ TESZT ]

Michelisz Norbert
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Michelisz Norbert (Mohács, 1984. augusztus 8. - ) magyar autóversenyző. A túraautó-világbajnokság első magyar résztvevője, valamint a 2009-es SEAT Leon Eurocup győztese. Jelenleg a Zengő Dension Team alakulatával vesz részt a túraautó-világbajnokságon.

Pályafutása
2006-ben megnyerte a Suzuki Swift Kupát, majd 2007-ben Renault Clio Kupa bajnoka lett. 2008-tól vesz részt nemzetközi versenyeken. 2008-ban, egy futamot nyerve és tizennyolc pontot gyűjtve a tizennegyedik helyen zárt a SEAT León Eurocup mezőnyében. Ebben a bajnokságban versenyzett a 2009-es évben is. A szezon alatt öt győzelmet szerzett, és végül tizenhárom pont előnyben a második, Massimiliano Pedalà előtt zárt a bajnokság élén.

Akik kilátogattak a Hungaroringre múlt vasárnap, élőben láthatták Michelisz Norbi versenyét.
Mi négyen indultunk el innen Debrecenből a barátommal, a feleségével, és a sógorommal reggel 7 órakor, és negyed 10-re már az M3 Mogyoródi lehajtójánál jártunk.
Ott azonban ahogy lefordultunk a pályáról, máris megrekedtünk a hatalmas forgalmi dugótól, és 2,5 órába telt, míg a pályához értünk, ugyanis özönlöttek az emberek. Valószínűleg elsősorban Norbi miatt, de az ingyenes belépő is lehet, hogy közrejátszott :)
Itt jegyezném meg, hogy a közlekedés a pálya körül elképesztően kriminális, erre azért nem gondoltunk volna egy nemzetközileg is kiemelt figyelemmel kísért eseményeknek helyt adó pályán.

Így legnagyobb sajnálatunkra lemaradtunk pont az első futamáról, éppen a befutóra értünk oda, ahol is Norbi a sárga-fekete BMW 320 TC-vel 2. lett!

Az eredményhirdetést már "láttuk", nagyon örültünk hazánkfia óriási sikerének, és persze mindenki, aki kijött a versenyre.

Az eredményhirdetés után kis szünet következett, majd felsorakoztak az autók a 2. futamra. Már mikor kijöttek a srácok, körbe a pályán, és megálltak előttünk, akkor éreztük, hogy különleges élményben lesz részünk.

Elindult a futam állórajttal. Annyira mellbevágó volt az autók ereje, hangja, hogy azt elmondani nem lehet, csak aki ott érezte a lábában, a testében! A srácok, amikor körbeértek már Norbit nem láttuk köztük, csak a sor legvégén csorgott sajnos, a rettenet módon összetört autóval....és be a boxba.

Ekkor hatalmas cseppekben elkezdett zuhogni az eső, és a következő körben már fel is függesztették a futamot, mert a versenyzők egyszerűen már nem tudtak körbemenni a száraz pályára való slick gumikkal. Ez jól jött Norbinak és a Zengő Dension Team-nek, mert így a félig rommá tört BMW-t sikerült az eltelt kb. 20-25 perc alatt (amíg a futamot újraindították) valamelyest összerakni, és Norbi újra kigurult a pályára, mindenki legnagyobb örömére!

Mi eláztunk viszont rendesen (persze az esernyők ott pihentek a kocsiban, nem vittük a pályára, mivel érkezésünkkor verőfényes napsütés volt a pálya körül), de nem baj, mert ezért érdemes volt kicsit "szenvedni"!
Azok a hangok, és a benzingőz, meg a "lóerőszag", no és persze az, hogy több tízezer ember együtt, egy emberként üvöltött Norbiért, mindenért kárpótolt!

Norbi végül is az utolsók közt ért célba, de mivel furmányosan meglépte azt, hogy feltette a slick gumikat a gépre a többiek vizes gumijával ellentétben, ezért megfutotta a verseny leggyorsabb körét, a gyorsan felszáradó pályán (mellesleg az övé volt a leggyorsabb kör az 1. futamon is)

Az emberek felállva ünnepelték minden körben, amikor elhaladt előttük-előttünk, egyszerűen felemelő, frenetikus ,és magával ragadó volt az egész, nincs is rá megfelelő szó. Mindenki Norbiért szurkolt, és ezt a hangulatot nem lehet "visszaadni" így, a billentyűzeten keresztül :-)

Ezután még megnéztük a Maserati Gran Turismo-k 2. versenyét, ahol több magyar fiú is szerepelt, valamint az egyikőjük meg is nyerte nagy fölénnyel a futamot, innen is gratulálunk neki is, nagyon szép teljesítmény volt!

Végezetül álljon itt egy link egy interjúhoz,amit Norbival csináltak, olvassátok el, érdemes! Én nem akarok más tollával ékeskedni, hogy onnan idézzek: Interjú Norbival

Írjatok ide, ha kint voltatok a pályán vagy sem,és szurkoltatok velünk együtt Norbinak a helyszínen vagy a tv előtt, kényelmesen, nem bőrig ázva :)

Norbinak minden jót kívánunk, jöjjön össze idén is a győzelem neki!

HAJRÁ NORBI!!!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.