2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Meghalt a VGA-d? Süsd meg!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy bizarr módszer a vga feltámasztására...

[ ÚJ TESZT ]

Következő írásom rövid, de remélhetőleg annál hasznosabb lesz.

Sokunkkal előfordult már, hogy meghalt a videokártyánk és rendellenes csíkok jelentek meg a képernyőn vagy alapból be se bootolt a gép és e miatt új VGA-t kellett vásárolnunk. Viszont biztos fordult már elő valakivel, hogy pont rossz időben halt meg neki és nem volt pénze újra cserélni. Most itt egy megoldás, ami elég "MacGyver stílusú" módszer... a sütő módszer!

Miről is van szó? Röviden, berakod a kártyát a sütőbe és megsütöd! Tudom, baromságnak, sőt őrültségnek hangzik, de ki lett próbálva és működik! (Igen, meglepődtem én is)

Mi kell hozzá? 1 db sütő és alumínium fólia. Ennyi.

Teendők:

0) Melegítsd elő a sütőt, 196 Celsius fokra!

1) Fogj egy tepsit és tegyél bele alumínium fóliát.

2) Készíts a maradék fóliából 4 db alumínium golyót (kb 4 cm magasat)

3) fogd a VGA-t és GPU-val lefelé néző irányba tedd bele a tepsibe a már korábban belerakott 4 db golyóra. Valahogy így:

(Ez notebook VGA, asztali gépekbe szánt VGA-ról előtte természetesen el kell távolítani a hűtést). A hűtőpasztát is alaposan takarítsd le előtte!

4) Fogd a tepsit és a VGA-val együtt tedd bele a már előmelegített sütőbe

5) Hagyd benne a VGA-t a sütőben 6-10 percig! Viszont 12 percnél ne tovább, mert kritikusan megolvad!

6) Vedd ki a sütőből, várd meg, hogy meghűljön, majd tedd bele a gépedbe és voálá! Újra működik gond nélkül!

Figyelem:
Természetesen meg van rá az esély, hogy ez a módszer se támasztja fel a már halott vga-nkat, viszont ha sikerül is ez a módszer NEM ÖRÖK ÉLETŰ! Mindössze ad még egy kis időt összeszedni egy újnak az árát, ezért ha valaki ezzel a módszerrel hozza rendbe a kártyáját, majd eladásra bocsájtja MINDENKÉPP említse meg! Valamint mindenki csak saját felelősségére csinálja meg!

Mindenki fejében most az jár, hogy mi is áll a megoldás hátterében. Egy elképzelhető magyarázatot tudok, amely az lenne, hogy sok esetben azért hal meg egy VGA, mert olyan hajszálnyi pici repedés keletkezik a nyomtatott áramkörön, amit szabad szemmel észre se lehet venni és a nagy hő hatására technikailag "befoltozzuk" ezeket a repedéseket.

Remélem másnak is beválik és ezzel sikerül pár ezer forintot megspórolni, ám ne felejtsétek, mindenképp csak olyan kártyával próbáljátok ki ami már tuti halott és amúgy is a kukában végezné!

Jó sütögetést!

Darth_Revan

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.