2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Maxell 32GB SSD eSATA-val és USB-vel

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Elkészült a világ „talán” első SSD, USB és eSATA együttes meghajtója. Itt ötvözték, ebben a kettőségben...

[ ÚJ TESZT ]

Elkészült a világ „talán” első SSD, USB és eSATA együttes meghajtója. Itt ötvözték, ebben a kettőségben az eSATA gyorsaságát, és az USB 2.0 használhatóságát.

Tegnap került a kezembe ez a kis masina, meglepetés volt első pillanatra, mert nem gondoltam volna, hogy a Maxell fogja ezt meglépni. Mostanság kezd elterjedni, és elérhető közelségbe kerülni a nagyméretű USB pendrive, 16 GB, 32 GB, 64 GB terjedelemben.
Sajnos a kedvencem. Megveszik a létező legnagyobb méretű darabot pendrive-ból, majd jön a mérgelődés, hogy miért ilyen lassú, mikor az aktuális sorozat, vagy film kerül rá.
Talán ez pont jó lesz rá.

Első benyomások. Egy fémdobozba került az egész, amit egy papírral vettek körbe. Rajta az elmaradhatatlan Vista kompatibilitást ígérő lógóval, a eSata lógó, Plug & Play, s hasonló figyelemkeltő ábrával. Hátul pedig egy többnyelvű ismertető került.
A fényes doboz takarja magát a „kütyüt”. Így első benyomásra, akár karácsonyfa alá is kerülhet ez az ízléses egyszerű doboz.
Most jön a meglepetés. Maga a meghajtó addig nézz ki jól, még kézbe nem veszed. Miért is?
Fémnek tűnik a borítás, pedig nem az, ez bizony olcsó műanyag. Sajnos. Második dolog, amitől szerintem sokan idegrohamot kapnak, összeszedi az összes újlenyomatot. Takarítani kell sajna rendesen. Harmadik ilyen csodás kialakítás, a fényes csillogó felület.

Csomag tartalmazza a meghajtót, egy átlátszó kupakot az eSATA csatlakozó részére, egy USB kábelt kb 25cm méretben, és egy kis hord tasakot.
Gyorsan kerítetünk egy eSATA csatlakozóval rendelkező notebook-ot. Ez egy Fujitsu-Siemens Amilo Si2636 lett.

Paraméterek: Intel Core2Duo T8100, 2 GB / 1 GB IntelTurboMemory, 250 GB GB HDD, Intel Graphics Media Accelerator X3100, 802.11a/b/g/n, Windows Vista Home Premium.

Csatlakoztatás, mint USB meghajtó, kábelen keresztül történik. Ha kábelt elhagynánk, akkor roppant kínos, mert sajna mini USB foglalat van az egyik végén. Tehát közvetlenül nem tudjuk rányomni az USB port-ra. Viszont ha van eSATA csatlakozó, jóval könnyebb az életünk.
Gyors tesztek a HDtune-vel, mert visszakellett adnom a gazdájának. Egy feltűnt, a nyúzás végére elégé felmelegedett a kicsike.

USB meghajtó:

eSATA meghajtó:

Linkek:

Maxell Europe Limited Hungarian Branch
External SATA
SSD

S az ára, jelenleg nem forgalmazák hazánkban. (€120 elméletileg) De hamarosan lesz (karácsony talán), igéretek szerint.

Károlynak köszönet a „kütyüért”.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.