2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Luxusautó Show röviden

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Mi is ez? (van aki nem tudja?) Repesztesz 140-el, lehagyod a 2 literes Audit is, dagad...

[ ÚJ TESZT ]

Mi is ez? (van aki nem tudja?)

Repesztesz 140-el, lehagyod a 2 literes Audit is, dagad a melled. Aztán hallasz valami fura hangot, és látsz egy kondenzcsíkot, nem tudod mi az csak sejted, vagy ha szerencséd van, egy lámpánál beéred és kideríted. Vagy csak látsz egyet parkolni egy hotel előtt, esetleg a körúton. Odamész, csodálod, álmodozol róla és délután a haveroknak büszkén meséled hogy mit láttál.
Ismerős érzések ugye? Nos, a Luxusautó Shown (avagy: Luxury Car Show) a világ összes hotelje elől (és parkolójából) összegyűjtötték az ilyen autócsodákat, melyeket mindenki megcsodálhat, csorgathatja a nyálát. Ráadásul kétszeresen is a gyönyörű modellek miatt.
Az egész kiállítás-sorozatot egy Al Roudhan Bader nevű embernek köszönhetjük, akinek a sport és luxusautók a szenvedélye, ezekért rajong, és minden pénzét erre költi (ami nem kevés az anyagi helyzetét tekintve).

Hol? Mikor? Hogyan?

A helyszín a HUNGEXPO, ami minden bizonnyal ismerős a Prohardvereseknek, itt rendezték meg tavaly és idén is a Mobilshowt is. A kiállítás okt. 23-ig tart, tehát aki még nem volt, és ez a kis iromány (+képek) felkeltik az éredklődését az még mindig bepótolhatja.
Amit jó ha tudsz, (bár lehet hogy csak mi mentünk rosszkor) hogy parkolóhely csak fizetős van, oda is eljutni sok idő, mer óriási dugó van. Így ha tehetitek inkább valahol meszebb parkoljatok le, és inkább gyalog menjetek. Ez főleg akkor jön jól ha már mennétek haza, mert mindkét irányba akkora sor tolongott tegnap, hogy gyalog már rég otthon lettünk volna mire kikecmeregtünk a dugóból.
BKV-val az Örsről lehet odajutni, az Expo busszal.

A lényeg

Kicsit pontosítok a címén: Luxusautó és motor és alkatrész és autóhifi és yacht és oldtimer kiállítás. Merthogy bizony voltak szép számmal motorok is, meg hajók stb... Természetesen az autóhifi sem maradhatott ki. Ennek legjobban akkor örültem, amikor meghallottam a BoomBasstik által épített demó autót, másfélmilliós erősítőkkel meghajtva, minőség mindenhol. A hangzása persze semminek sem tökéletes de ez közel állt hozzá autó létére: másfélmillás audison erősítő
A motorok közt volt mindenféle: gyorsasági, harley, illetve a kedvenceim, az épített motorok: hardcore A Yachtok igazából ugyanolyanok voltak, csak más-más méretűek, de szerintem egy ilyen yachtból jópár évig élhetnék: yacht
Kellékekből sem volt hiány. De a legjobb akkor is ez az icipici kis kulcs volt.
Persze az igazán pazar látványt az autók nyújtották, melyek közt voltak a "szokásos" Lamborghinik, Ferrarik és Porschek, meg ezeknek a tuningolt (többnyire Hamann) változatai is, BMW-kkel egyetemben: Hamann Ferrari, BF Performance Lamborghini, Hamann BMW.
Jelen volt a Porsche csúcsmodellje is, a Carrera GT is és a McLaren SLR is.
Számomra viszont a legérdekesebb a Stola egy új prototípúsa volt. Ez a cég nagy autógyáraknak tervez autókat, prototípúsokat, concept carokat. Szerintem ez volt a kiállítás legszebb autója: Stola
Az összeset felsorolni majdnem lehetetlen, de a gyártók listája fentvan a rendezvény oldalán.

Akit érdekel, annak még van ideje, bár szerintem már sokan voltak innen a PH-ról is. Az összes képet fel fogom majd tenni ftp-re, akit érdekel majd letöltheti. a minőségük nem a legjobb sajnos

Negatívum?

Egy van. Mégpedig hogy idén sem volt Bugatti :(

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.