2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LuguLake vezeték nélküli töltő

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Vezeték nélkül a kényelem felé, avagy egy vezeték nélküli vezetéknélküli töltő természetesen Kínából.

[ ÚJ TESZT ]

LuguLake?!

Kedves Lányok és Fiúk!

Nem gondoltam volna, hogy valaha itt fogok prózaiskodni, azt hittem, a sulival ez elszállt örökre. Most kicsit megolajozva szókészletemet, bemutatnék nektek egy eszközt, amit méltán jellemez a dobozára írt szlogen:
"Free and relaxed"
Kis unszolásra és a józan észre hallgatva úgy gondoltam, megérdemelne egy nagyobb írást a kütyü.

Akit a tömör technikai rész érdekel, az most ugorjon pár sort, mert felébredt bennem a 4. osztályos, fogalmazását író kisfiú.

A címben szereplő LuguLake márkájú vezeték nélküli töltőről van szó, és ahogyan a bevezetésben írtam, duplán vezeték nélküli, hiszen egyben powerbank is. Ezért keltette fel a figyelmemet, és bátorkodtam felőle érdeklődni, kisebb-nagyobb sikerrel. Először itt a Prohardver Nexus4 topikjában találkoztam vele, és azt gondoltam, mint minden, ez is beszerezhető könnyedén bármelyik népszerű vásári oldalról. Átnéztem az XDA fórumon található bejegyzést is róla, ahol már egy (véleményem szerint jenki) felhasználó vett egyet, és csinált egy kis unboxing összeállítást, mely az alábbi linken megtekinthető.

Aztán a különlegességén dobott számomra az is, hogy úgy tűnt, ez a dolog kis hazánk lakói számára elérhetetlen, ugyanis az eredeti cég, aki hirdeti nem szállít mifelénk.Hasonlóakat találtam dögivel, de azért ez számomra már nem kis összeg arra, hogy kockáztassak, ezért hajtottam, hogy (bár a márkáról még sosem hallottam) nekem az eredeti gyártótól kell, nem holmi kínai oldalról. Aztán végül kiderült, bár csak az USA-ba szállítanak javarészt, Kínából származik a motyó.

Tartja az aktuális mondás: ami nem Kínában készült, az hamisítvány. Engem sem zavart. Azonnal éreztem a vágyat, hogy nekem kell egy ilyen! Gyenge idegennyelv tudásommal fel is vettem a kapcsolatot a support teammel. Kedvesek voltak, név alapján hölgyeknek tűntek, de az sem zavar, ha pattanásos kis 17 éves kínai hekker fiúkkal beszéltem, mert tényleg le a kalappal! Jeleztem nekik hogy szeretnék egy ilyet vásárolni, de nem lehetséges a szállítás az én országomba. Elkérve a lehetséges desztinációk adatait, konstatálták, hogy valóban nem lehetséges.

Kértek, hogy próbáljam meg az eBay-es boltjukon keresztül, és bár ott drágább volt, megpróbáltam. Az sem működött. Ezt is felvázoltam nekik. Ekkor egy rögtönzött megoldásként felajánlották hogy ha megfelel az ebayes ár, akkor plusz 10 $ kezelési és szállítási költségért el tudják nekem juttatni. Mondtam: remek! Jöhet! Ennek a menete úgy zajlott, hogy kiállítottak egy paypalos bekérőt a kialkudott árról, tárgyban megjelölve a töltőt pontos eBay linkkel.

Bizodalom megvolt... utaltam. Szeptember 22-én késő este elküldtem a paypalos fizetési szándékomat, majd nem sokkal később, 24-én reggel megkaptam a követési számot, melyet a TNT futárszolgálat juttatott el hozzám. A csomag a közeli elosztóközpontban volt 26-án, de sajnos valami hiba folytán rossz irányítószám került a csomagomra. Én ezt utólag nem bánom, mert legalább egy újabb dolgot ismertem meg, nem volt baj hogy nem a legegyszerűbben került hozzám. Küzdeni kellett érte.

Nagyon szépen megkértek a LuguLake-től, hogy vegyem fel a helyi szállítócéggel a kapcsolatot, mert a termék beragadt rossz cím miatt. Azonnal tisztáztam, de mivel péntek dél körül volt, már csak 30-án hétfőn kaptam meg. Sebaj! Itt van, hát lássuk!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.