2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Logitech Z906 - first look

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Logitech üdvöskéjének tesztje egy Creative SB X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro hangkártyával.

[ ÚJ TESZT ]

Teszteljük!

Egy-két nevesebb HD-s alkotással próbáltam ki a rendszert, ilyen volt pl. az Avatar, Transformers 2. része, Az Őrzők legendája, Terminator - Salvation ill. Resident Evil - Afterlife. Javarészt 5.1es magyar hangsávval néztem őket, és voltak jelenetek ahol annyira jó hangja volt a rendszernek hogy nem igaz, teljesen körülvettek az adott jelenet hangjai (ezt nem kell ecsetelnem azoknak akiknek volt már hasonló kiváló minőségű térhangzásban részük).
Mivel rendelkezem egy Creative S750 es 7.1es hangfal rendszerrel is, így ehhez tudom mérni a Z906-ot (nem leszek elfogult egyik rendszerrel szemben sem, csak a tapasztalatokra építek, és nem szeretném ha pártfogoltnak tűnne a véleményem eme 2 rendszer akármelyikéről).

Ha annyit mondok a teljesítményükre hogy 500W vs. 700W akkor nyilván valóvá válik a zenei teljesítmény fölény a Creative részére.
A különbség a 2 rendszer között azért füllel érzékelhető, azaz van is. Az S750-esnek hasonló kiváló magas sugárzói vannak, viszont a mély sugárzó erőteljesebb és brummogósabb (speciel nekem pont ez a gyengém és ez miatt szeretem az S750et).
Mivel a Creative 7.1 es rendszer így két oldalt lévő +2 db hangszóró mintha kitöltené az "üres" helyeket is, így alkotva egy teljes egészet. Aki azt mondja h 5.1 mindenre elég (és milyen igaz is), annak bőven kiváló amit a Z906os rendszer nyújt hangminőségben.

Felszereltségét tekintve meg vagyok elégedve a rendszerrel. Ugyanis a hozzá kapott kábelek hossza egész méretes. Aki szeretné falra szerelni a magas sugárzókat, annak viszont ki kell találnia valamiféle megoldást ugyanis a hangszórókba menetes furatok lettek elhelyezve. Tehát falra akaszthatóság nincs.

Távirányító első ránézésre egyszerűnek tűnik, ám igencsak hasznos darabja a szettnek, a 3 db AAA méretű ceruzaelem ami a csomag része volt, igen jó kis "tőkesúly" : ) bármely irányból remekül veszi a jelét a pod, amely valóban picit könnyű, de ha ügyesen nyúlunk hozzá lehet kezelni (távirányítóval is elérhető szinte 100%-ban)!
Továbbá a podon még található egy fontosabb gomb aminek a segítségével tudjuk állítani a stereo jelforrást 3D térhangzásúvá, ill. 2.1, 4.1 -essé 5.1es - filmek és DTS hangsávok használatakor nem jó választás, mert a center (satöbbi) csatorna jele ugye eltűnik... (zene és játékok felkonvertálása főbb szempont).

A csatornák hangereje külön külön is állítható. Hogy ne csak dicsérjem a cuccot vannak negatív tulajdonságai is. Bár nekem nem volt dolgom Z5500al, csak olvastam róla ezt-azt, ill. neten most hamar utánanéztem a sub hátoldalának és ezen a képen jól látható h van egy méretes hűtőborda elhelyezve, ez a Z906ról hiányzik, ami eléggé nagy hátrány, melegszik a cucc rendesen. Az én S750esemnél pont ez az egyik kiváltó ok az elhalálozásra (típushiba, melegedés hatására a panelen elhelyezett ic lábai elemelkednek és villogó zöld led állapotba vált és cseszik bekapcsolni).

Több darab elhalálozott már egyes visszajelzések alapján S750esekből. Azonban fel vannak fúrva menetek a hűtőbordára, így bármikor felszerelhető plusz aktív hűtés. Ami még szemet szúrt Z906 hátoldalán hogy sehol sem látok biztosíték cserére utaló lehetőséget. Design szempontjából egy nagyon formatervezett szett lett, a pod egésze és visszajelzése egy modern, magabiztos külsőt sugall.
A fém vádőrácsokkal viszont vigyázni kell, ha leejtjük tuti a deformálódás! A mély-ládán szintén található egy védőrács mely épségére szintén nagyobb figyelmet kell szentelni ha szeretnénk óvni a fizikai ütésektől.

Összességében remek rendszer ez, de pár főbb érv azért ellene szól, mivel melegszik és hűtésre sincs nagyon lehetőség nemhogy az egyszerű biztosíték cserére, mérlegelnie kell mindenkinek magában a vétel feltételét, az egyenlőre még borsos ár mellett is.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.